Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

- Kampene i Europa lever sitt eget liv
Skrevet av Thomas Karlsen, 21. juli 2021, 21:21

André Hansen har vunnet i Hafnarfjördur før.

VS.


- Han passer bra på Island! (20.07.21)
- Vi får konsentrere oss om å vinne kampene (20.07.21)

- Vi vet sånn cirka hva vi møter. Jeg er imponert over de to kampene FH spilte mot Sligo. Vi har òg vært i Irland, og det er tøffe kamper der. Så det er imponerende gjort, skryter Hansen til rbkweb.no.

Høsten 2009 var Hansen utleid til Reykjavik, som vant toppkampen i Hafnarfjördur med Matthias Vilhjalmsson og Alexander Søderlund på laget.

I år har FH derimot vært dårlige i serien. 1-0 over Fylkir på søndag var den første seieren på åtte kamper.

- Jeg har fått med meg at de sliter brukbart i hjemlig serie, men det har for så vidt vi gjort òg. Og vi vet at kampene i Europa lever sitt eget liv. Men normalt sett skal vi ha gode sjanser, erkjenner Hansen.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Det blir nytt møte med Matti.

- Ja, jeg tipper at han er såkalt "laddad" for å vise seg fram fra en positiv side. Det blir gøy å se ham igjen. Han har jo vært et par år i Enga etter at han forlot oss, men han er en fantastisk klubbspiller, som virkelig bidro da han var i Rosenborg.

- Hvor viktig blir europacupen for Rosenborg i år?

- Jeg tenker at alt er viktig. Det er lett å tro at vi for fullt er med igjen i serien etter å ta tatt to seiere på rad mens de foran oss har tapt poeng, men vi må fokusere på å ta små steg om gangen.

- Vi har vist over 14 kamper at vi har et relativt bra toppnivå, men vi faller litt for mye ned på et relativt svakt bunnivå. Det må vi heve hvis vi skal blande oss inn i toppen.

- Men nå er det én måned fri fra eliteserien. Det blir litt annen type fotball i disse europacupkampene. Det blir ikke like mye tut og kjør - selv om vi får se mot FH. Men hvis vi går videre, møter vi bedre motstand. Da blir det ofte en litt mer taktisk batalje kontra i eliteserien. Vi må prøve å gå videre og tanke litt selvtillit før eliteserien starter opp igjen.

- Dere tok den første borteseieren på kunstgress i Tromsø.

- Det smakte godt. Vi var nære i Skien òg, men da klarte vi det ikke. Det var deilig å få satt 3-1 òg, sånn at vi fikk litt ro på ting. Vi så ikke så veldig stresset ut, men det skapte mental ro.

- Dere så ustresset ut også på 0-1.

- Ja. Vi vet veldig godt at vi fortsatt har veldig mye forbedringspotensial i spillet vårt, men det som har vært veldig positivt etter Haugesund hjeme har vært at det har vært veldig ro på ting. Vi spiller fortsatt bort for mange enkle baller fordi vi er ikke helt samkjørte i enkelte sekvenser når vi går framover. Men det er ikke noe stress når vi da mister ballen. Det er ikke noen som fyker ut alene på "forsvarstur". Vi opptrer samlet.

- Dere har nå fire kamper uten tap. Det gir sjøltillit.

- Selvfølgelig gjør det det. Det er noe med å reise seg etter en fæl periode. Det må vi ta med oss for alt det er verdt. Det er lett å havne i en virkelig blindgate, og da er det kort vei ned.

Avspark er klokka 21 norsk tid. Både VG og Adressa sender kampen.

PS! Holmar Eyjolfsson har ganske nøyaktig dobbelt så mange seriekamper som Hansen på toppnivå på Island. Han spilte 19 kamper for HK fra Kopavogur - lokalrivalen til Rosenborg-kjenning Breidablik - i 2007-08 før han ble solgt til West Ham.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Kampene i Europa lever sitt eget liv» i forumet! Diskutér «- Kampene i Europa lever sitt eget liv» i forumet!