Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

- Jeg er bestefaren og bak i rekken
Skrevet av Thomas Myren, 7. juni 2021, 18:09

Alexander Tettey vil ikke brøyte seg vei inn på Rosenborg-midtbanen.


TETTEY-TRENING: Første arbeidsdag i Rosenborg på tolv år.

Foto: Thomas Myren

- Jeg har ikke trent fotball med et lag siden 7. mai, så jeg må bruke tid på å ta igjen det tapte. Jeg vil ikke forhaste meg sånn at jeg spiller uten at det går bra. Jeg må ta det som en liten pre-season, men jeg kan være med og bidra hvis det trengs, innleder Tettey til rbkweb.no.

- Blir det for tidlig neste helg mot Sarpsborg?

- Det spørs hvor mange spillere Åge har tilgjengelig. Om han vil ha meg til å spille fem-ti minutter, så må jeg se om det går. Jeg trener og prøver å komme opp på et visst nivå.

- Hva tenker du om konkurransen på midtbanen utover sommeren?

- Det er både unge og gamle på den posisjonen. Det er bra at Åge har flere å velge i. Jeg er bestefaren og bak i rekken, men hvis jeg trengs, kan jeg være med og bidra.

- Jeg er ikke her for å ta fra noen plassen. Jeg er her for å bidra uansett om jeg spiller eller ikke spiller; snakke med folk, være med i garderoben, få opp bra nivå på trening.

- Jeg er ikke her for å være nummer én, for jeg er ikke 21 år. Jeg er her for å bidra. Hvor mange minutter det blir, får Åge avgjøre.

- Du, Skjelbred og Henriksen blir en rutinert trio med mange landskamper.

- Det er bra! Så får vi se om det holder mot ungguttene. For dagens fotball er full av gode 21-åringer. Vi har blant annet Tagseth, som er veldig bra. Så vi har en jobb å gjøre med å puste disse ungguttene bak i nakken. Vi må prøve å hjelpe dem med å bli så gode som det de kan.


Foto: Thomas Myren

- Har du sett mange av de første kampene til Rosenborg i år?

- Jeg har ikke sett noen kamper. Dessverre. Jeg har bare sett litt resultater.

- Men du har sett tabellen?

- Tabellen har jeg sett. Etter kampen mot Molde, der de tapte mot slutten, er det godt å se at de har plukket poeng. For det må du gjøre i starten.

- Resultatene var tidvis vært bedre enn spillet i mai.

- Det skjer ofte i starten at spillet ikke sitter godt. Men hvis du klarer å plukke poeng, så kommer selvtilliten. Du kan ikke gjøre omvendt; at spillet sitter, men at du ikke tar poeng. For det er poeng det handler om.

- Nå kommer folk tilbake fra skader. Vi får begynne å jobbe med finspillet, men til slutt handler det om å vinne kamper. Jeg skjønner at vi er litt bortskjemte her i klubben og at finspillet må være på plass fra første stund, men hvis du vinner serien uten å ha finspilt, tror jeg folk også er happy med det. Men finspillet kommer!

- Du er heldig som får bli med på et lag som begynner å fungere bedre og bedre.

- Det er viktig. Jeg kunne ikke ha vært en 35-åring som hadde kommet til et lag hvor alt er avhengig av at du drar lasset. Det hadde vært tungt. Nå har jeg kommet veldig avslappet og er med og bidrar på trening. Så får vi se hva vi får til. Det er godt at det er et topplag. Det er masse spillere som er gode og som kan gjøre jobben.

- Du har en muntlig avtale om å stå over bortekamper på kunstgress, men om det blir seriefinale i Molde i november, så er du likevel aktuell for kamptroppen!?

- Ja, da må jeg gjøre alt jeg kan, hvis det er det det handler om. Men først og fremst prøver jeg å holde meg unna.

- Flere andre spillere har takket nei til å ta over draktnummer 6 de siste årene.

- Jeg skjønner det, men det er bare et tall. Du kan ikke si nei. Jeg har spilt med Roar selv og skjønner at nummer 6 er "wow", men jeg kunne ha spilt med nummer 60 eller 99.

- Du kan hedre Strand med å spille mange gode kamper med hans nummer på ryggen?

- Ja, vi får se om jeg får en kamp. Det kan jo hende at jeg ikke spiller, da har nummer 6 ikke blitt brukt. Roar er Roar, og alle vet hva han gjorde med nummer 6 på ryggen. Jeg har absolutt stor respekt.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Jeg er bestefaren og bak i rekken» i forumet! Diskutér «- Jeg er bestefaren og bak i rekken» i forumet!