Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Kun Arsenal kan lokke bort Helland
Skrevet av Marius Dahl, 25. juni 2015, 02:17

Pål André Helland mener Molde-kampen kan kalles en hatkamp, oppfordrer folk til å booke hotell til cupfinalen, gir Morten Stokstad en korrektur og beroliger de supporterne som måtte frykte en overgang.


Foto: Thomas Karlsen

- Jeg skal vinne seriegull med Rosenborg, samme faen. De må true familien min på livet for at jeg skal stikke, sier han.

- Jeg ropte til Sivert at han måtte gå. Så jeg jaget ham bort så han kunne ta med seg sikringa. Derfra og ut har jeg mange repetisjoner, så der er jeg god, sier Helland om 4-1-målet som for alvor punkterte gårsdagens komfortable 7-1-seier mot Tromsdalen i cupens 4.runde.

- Det som er artig, er at alle vet at jeg går inn der, men det har med timingen å gjøre. Det er en av mine spisskompetanser, jeg har gjort det mye i innendørshaller, i futsal og innendørscuper. Jeg har øvd mye på det, forklarer han.

Som en løs bikkje ble han sendt utpå etter en time med båndtvang og lysten på ny Ullevaal-tur som han er, leverte han to scoringer i målfesten.

- Årets match for meg er alltid den neste. Jeg er faktisk såpass profesjonell at jeg klarte å fokusere på Tromsdalen-kampen. Ullevaal henger høyt for meg, jeg har spilt to cupfinaler og det er artig. Vi vil dit igjen og da må vi ta sånne oppgaver seriøst, sier han.

Pangåpning
- Vi har tatt alle kampene på dønn alvor. Sklidd gjennom respektable resultater, scoret mye mål og nesten ikke sluppet inn noen, minner han om.

- Nå er det snart bare å booke Oslo-helg?

- Spør du meg, så! Trøndelag fortjener en cupfinale, både spillerne og alle supporterne. Men jeg tar ikke regninga, jeg kan jo bli skadet, fleiper formspilleren.

Han så Rosenborg gå til pause med en komfortabel 3-0-ledelse etter å ha pangåpnet med to pinner før det var gått fem minutter. Deretter ble det kanskje litt for komfortabelt, da nordlendingene først fikk redusere en gang, før 2. divisjonslaget fortsatte å spise seg litt inn i kampen.

- Vi senket oss for lavt. Vi trodde kampen var "home and dry", som det heter på engelsk. Slipper oss for mye, men heldigvis klarer vi å justere det inn igjen. Vi fikk en billig reise lell, mener Helland.

- Molde skal vi slå
Så billig blir det nok ikke lørdag, selv om Helland & co må tåle å være favoritter foran møtet med regjerende mester Molde.

Til tross for utallige dårlige opplevelser mot romsdalingene de siste tre årene, har lagets og Hellands form tilsagt at det lukter 14 poengs luke ned til rivalene foran hatkampen. For hatkamp er det lov å kalle det.

- Et rivaloppgjør, et hatoppgjør med en positiv bruk av "hat", hvis det er mulig. Det er artig, det er noe ekstra for spillerne og det er fullt hus. Det smeller litt ekstra i duellene, man merker det på publikum rundt, beskriver han.

- Molde skal vi slå! Vi skal sette 14 poeng i dem og si "hyggelig at dere ble med, men ikke lenger, gitt", smiler høyrekanten.

- De tar ikke igjen dere hvis dere tar tre poeng på lørdag?

- Ja - hvis! Nå feilsiterte Morten Stokstad meg i mandagsutgaven av VG, der jeg ble sitert på at vi skal drite oss ut om vi ikke tar seriegull, men det jeg sa var at vi skulle dumme oss ut hvis de tar oss igjen på 14 poeng. Jeg sa ikke noe om de andre lagene. Jeg må ta meg en prat meg med han, smiler Helland.

Ikke siden debuten mot Molde i 2010 har han vært med på å klå rivalene for tre poeng. Men det er ikke 3-1-seieren i gullåret 2010 som er hans beste minne mot blåtrøyene.

Beste minne
- Beste minnet var da vi avgjorde serien der nede, selv om jeg bare så det på TV-en. Den svei for dem tror jeg, den henger høyt. Jeg har slått dem utrolig mange ganger med KIL/Hemne og juniorlaget, understreker hemnværingen.

Hjemplassen Kyrksæterøra ligger riktignok på trøndersk territorium, men med en lokalisering midt mellom byene, nylig suksess og en lokalfødt kaptein på Molde-laget kan det være nærliggende å føle Rosenborg-dominansen som truet. Ikke for Helland, som avskriver akkurat dét.

- Det var noen en stund, da det klabbet litt her og det var to hemnværinger i Molde. Nå har røyken skiftet retning og de få som er igjen blir nesten kastet ut av bygda nå, sier Helland.

Han liker å slenge litt med leppa, men han har til gjengjeld levert varene enten motstanden har hett Tromsdalen eller Stabæk og om datoen har vist 13. februar eller 16. mai.

Det har betalt seg i form av landslagsdebut, men sommerens Europacup-kvalik vil ikke være det siste vi ser av ham i Rosenborg-drakt. Helland påstår det skal mye til for at han drar i overgangsvinduet som åpner i juli.

- Tyrkere kontakter meg
- Arsenal skal komme på banen før jeg i det hele tatt vurderer det, for seriegullet med Rosenborg henger høyt. Det skal jeg ha, samme faen, understreker han.

- Jeg tenker ikke på det i det hele tatt, det seriegullet med Rosenborg henger så utrolig høyt for meg at de må true familien min på livet for at jeg skal stikke, sier Helland.

Klubber følger med?

- Det er det han (Bjørn Tore Kvarme) som styrer, ikke jeg. Jeg har ikke behov for å vite noe heller. Det er noen tyrkere som driver å kontakter meg på Facebook og sånn, men de får rett og slett ikke svar, ler han.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kun Arsenal kan lokke bort Helland» i forumet! Diskutér «Kun Arsenal kan lokke bort Helland» i forumet!