Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Rosenborg - Start 3-2
Skrevet av Thomas Myren, 30. april 2015, 22:01

RBK skjerpet seg etter pause, og snudde til seier.


Foto: Thomas Karlsen

- Jeg kan ikke unngå å score
- Beste jeg har vært med på i Rosenborg
- Vi vet at de sprekker opp
- Veldig søkende etter nye løsninger
Dorsin tangerte gulkortrekorden
Bilder fra Rosenborg - Start


Etter fire minutter klarerte Holmar Eyjolfsson rett i Emil Dahle, som serverte Espen Børufsen. Med en velplassert markkryper fra 20 meter tok Start ledelsen. Rosenborg hadde ikke ligget under hittil i år, og brukte lang tid på å riste av seg sjokket.

- Vi kom ikke opp i press og tapte for mange dueller og andreballer. Det er egentlig der det ligger, analyserte Alexander Søderlund.

Han hadde sjøl den største sjansen til hjemmelaget i 1. omgang, men sklei etter å ha dempet et innlegg fra Jonas Svensson. Mike Jensen og Tobias Mikkelsen hadde da allerede mislyktes med langskudd.

Pål André Helland var endelig friskmeldt etter lårstrekken i serieåpninga, men ble hvilt fra start. Han kom inn ved pause, og brukte bare tre minutter på å påføre Robert Sandnes gult kort.

Rosenborg utlignet da Jensen tok med seg ballen fra egen banehalvdel og stormet mot mål. Rett før 16-meteren sentret han til Søderlund, som skjøt via hånda til keeper og i mål.

Så ble venstreback Sandnes utvist etter nok et mislykket forsøk på å stoppe Helland. Derfra tok RBK helt over. Søderlund ble dyttet over ende av Børufsen foran mål, og diskuterte seg fram til å straffesparket sjøl. Det svake forsøket ble enkelt reddet av keeperdebutant Ingvar Jonsson.

- Han burde ha headet straffen i mål! Han datt én plass ned på straffelista, men han får fortsatt spille spiss, kommenterte Kåre Ingebrigtsen tørt.

Men bare minuttet senere revasjerte Søderlund seg med en knallhard heading i krysset etter flott forarbeid av Svensson og Jensen.

- Mike har ballen, og han vet hvor han skal slå den. Det har vært snakk om det så mange ganger før: Det er bare å legge den der, så skal jeg være der! Heldigvis var det et perfekt innlegg, og det var bare å styre ballen opp i krysset - eller hvor den gikk. Jeg fikk det ikke helt med meg, siden jeg var så jævla glad, smilte Søderlund, som nå har utrolige sju mål på fem seriekamper.

Svensson og Jensen samarbeidet også på 3-1-målet. Denne gang slo Jensen ut 45 grader langs gresset, der superinnbytter Liam Henderson knallet ballen oppunder tverrligger.

Et lite skår i gleden kom på overtid, da Kristoffer Ajer sprang fra Stefan Strandberg og trillet inn reduseringa. Men rett etter avspark ble kampen blåst av, og ingen nervøsitet oppsto.

- Vi har spillere som har enorme ferdigheter og som kan score mål. Så jeg følte meg ganske trygg på at hvis vi fortsatte sånn, så ville vi snu det, oppsummerte Ingebrigtsen.

Fordi Vålerenga tapte for Aalesund, er Rosenborg nå alene på tabelltopp med 13 poeng.

PS! Jonas Svensson forlenget kontrakten ut 2018 i går og rundet 150 kamper i kveld.
PPS! Mikael Dorsin kjeftet på seg sitt 29. gule kort i serien, og tangerte dermed klubbrekorden til Trond Henriksen.

Kampfakta

ROSENBORG3-2Start
Alexander Søderlund 57, 74
Liam Henderson 86
Espen Børufsen 4
Kristoffer Ajer 90

Torsdag 30. april 2015 20:00
Tippeliga, Lerkendal stadion
14 134 tilskuere og vist på TV2 Zebra

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Jonas Svensson, Holmar Eyjolfsson, Stefan Strandberg, Mikael Dorsin - Mike Jensen, Ole Selnæs, Fredrik Midtsjø (Liam Henderson 79) - Tobias Mikkelsen, Alexander Søderlund (Tomas Malec 83), Riku Riski (Pål André Helland 46)

Gult kort RBK: Mikael Dorsin

Ubenyttet reserve: Alexander Lund Hansen, Jørgen Skjelvik, John Hou Sæter og Andreas Helmersen


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Start 3-2» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Start 3-2» i forumet!