English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2023
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 STATISTIKK
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Nye Lerkendal - fakta om utbyggningen

Etappe 1:

To endetribuner med en kapasitet på 3810 plasser hver. Til sammen blir det ca. 3000 m2 næringsarealer i de to tribunene.
Byggestart: januar 2001
Ferdig: tribune vest 02.11.2001, tribunen i klokkesvingen ca. 15.11.2001

Etappe 2:

Ny hovedtribune på langsiden, med kapasitet på 6194 sitteplasser. Til sammenligning er Adidastribunens kapasitet 7457. Her skal det være garberobeanlegg, VIP-anlegg samt presse/TV. Næringsarealet blir på ca. 1600 m2.
Byggestart: 24.10.2001 (riving av gammel-tribunen starter)
Ferdig: 30.09.2002, næringslokaler klare en måneds tid senere

Full kapasitet på stadion:
21 166 plasser

Prosjektkostnader:
253 millioner kroner for stadiondelen. I tillegg kommer en ikke ubetydelig sum for bygging av næringsarealer, hotell og "Lerkendal Tower". Byggingen av næringsbygg vil begynne når selve stadionanlegget er ferdig.

Sørbygget
Når den nye hovedtribunen er ferdig rundt juletider 2002, vil byggingen av et bygg på 9000 m2 bak tribunen starte. En tredjedel av bygget vil bli parkeringshus. På denne måten håper man å lette litt på parkeringsproblemene på Lerkendal. I tillegg vil det bli pressefasiliteter o.l., samt næringsarealer.

Lerkendal Tower:
Et høyhus på 20 etasjer. De fire nederste etasjene vil inneholde et hotell med 120 rom. Ennå er ikke hotellkjeden bestemt. Ellers vil det være leiligheter og kontorer i tårnet. Byggestart tidligst 2003/04 og ferdig 2005/06.

Hesteskobyggningen:
Vest for stadion, ved Holtermannsveien, vil det bli bygget et hesteskoformet bygg. Dette ligger ennå langt fram i tid, men man håper at dette vil være på plass innen 2010.

Næringsarealer:
Slik blir fordelingen av de 40 000 kvadratmeter utenom arealene i tribunene (se oversiktskart):
Sørbygget bak hovedtribunen, 9000 kvadratmeter
Lerkendal Tower, høyhus på 18 000 kvadratmeter
Hesteskobygget, 16 000 kvadratmeter

"Verdt å besøke":
Nye Lerkendal stadion vil i tillegg inneholde en rekke "attraksjoner" som supportere og alle andre kan besøke i forbindelse med kamper samt ved andre anledninger. Dette vil være treningssenter, "Hall of Fame", Rosenborg Shop, Sportscafé mm.

Parkering:
395 parkeringsplasser på bakken i tilknytning til anlegget. I tillegg 210 parkeringsplasser i sørbygget bak den nye hovedtribunen. Parkeringen skal ikke dimensjoneres for fotballkamper eller andre arrangement. Da vil man satse som i dag; på parkering utenfor byen og med kollektiv tilbringertjeneste.

Diverse:
Løpebanene på Lerkendal skal bort. De nederste benkeradene vil være plassert 10 meter fra sidelinjen, noe i overkant av UEFAs krav. Sitter man på øverste rad på tribunen, vil man være 19 meter over gressmatta.

I hjørnene mellom tribunene skal det være åpent slik at det blir god luftsirkulasjon og bra med lys til gressmatta. På samme måte må tribunetak mot syd, vest og øst være transparent for å slippe sollyset ned på banen. Ved evt. ytterligere utbygging av tribunekapasitet vil det lages seter i øvre del av hjørnene, slik at det fortsatt er åpent på bakkenivå.

Kilde: Adresseavisen, Rosenborg Ballklub og Per Jørgensen

Fotnote: Etter flere utsettelser, ble planene om bygging av næringsbygg kraftig redusert høsten 2003. Kun "hesteskobygget" vil bli reist.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2023 RBKweb