English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Harald Sunde

Harald Sunde

Sunde foran mål på Lerkendal
PERSONLIGE FAKTA
Fullt navnHarald Sunde
KallenavnLitj'n
Født21. februar 1944
FødestedTrondheim
KARRIERE-INFO
PosisjonMidtbane og angrep
Andre klubberNidelv, Racing Mechelen, Orkanger
I RBK perioden1967-1970,
1972-1974 og
1978-1979
Seriekamper104
Seriemål30
MeritterSeriegull 1967 og 1969
Landskamper39 A-kamper, 5 mål

Kort fortalt
Harald Sunde vokste opp like ved Lerkendal stadion, men spilte for naboklubben til Rosenborg, Nidelv. Sett med moderne øyne virker kanskje det litt rart, men på midten av 60-tallet lå de to naboene begge i 2. divisjon og knivet om tittelen «best i by'n».

Den 168 centimeter høye midtspissen var et talent utenom det vanlige, og sto etter hvert fram som den beste fotballspilleren i Trondheim. I 1964 debuterte han på landslaget, men der måtte han spille ute på kanten; Roald «Kniksen» Jensen var sjef sentralt.

Til slutt ble det Rosenborg også for Harald Sunde - til Nidelv-tilhengernes store fortvielse. Overgangen skjedde vinteren 1967 etter at RBK til slutt hadde maktet å rykke opp til 1. divisjon. I Rosenborg fikk Sunde unge, lovende Odd Iversen som spissmakker, og de to fant fort tonen - både på og utenfor banen. «Radarpar» ble et begrep for å beskrive det utrolige samspillet mellom de to RBK-spissene.


PROFILER: Tre av norsk fotballs største profiler gjennom tidene: Harald Sunde, Harald "Dutte" Berg og Odd Iversen.
- Odd var fantastisk å spille sammen med. Vi forsto hverandre fra første stund. Det hele var så veldig naturlig. Stakk Odd, så visste jeg med en gang hvor ballen skulle spilles. Noen mål ble det jo på han Odd også, etter hvert.

De to RBK-spissenes samspill ble lagt merke til også utover landets grenser. Rett før sesongstarten i 1970 signerte både Sunde og Ivers proffkontrakt med den belgiske 2. divisjonsklubben Racing Mechelen. Profflivet ble ikke helt det store for Sundes del, og i 1972 vendte han tilbake til Trondheim. Året etter kom også Odd Iversen hjem til Lerkendal, og dermed opplevde norsk fotball nok en gang det fantastiske radarparet. Etter noen sesonger valgte Sunde imidlertid å trappe ned, og ble spillende trener i Orkanger sesongen 1975, mens rekkekompis Ivers som kjent flyttet til Oslo og Vålerenga.

Men så var det noe med sirkushester og sagmugg, da... Høsten '77 rykket RBK ned til 2. divisjon, og for å hjelpe klubben i sitt hjerte opp igjen, gjorde 34-årige Harald Sunde comeback som sentral midtbanespiller sesongen 1978! Også den påfølgende sesongen i 1. divisjon var Sunde med. Ivers hadde nå kommet tilbake fra Vålerenga, og dermed fikk Lerkendalspublikummet for tredje gang oppleve radarparet. Men det ble bare fem kamper på Sunde i 1979, og utpå høstparten valgte han å legge støvlene på hylla for godt.

PS! Du finner fortsatt Harald Sunde på Lerkendal. Nå jobber han som kombinert trener/materialforvalter til juniorlaget.

Sitatet
- Det var blitt sånn at når Nidelv spilte, valgte alle motstanderne en eller annen til å henge etter meg. Du kan godt si at jeg håpet på å bli mer anonym på rekka til "Troillongan".
Harald Sunde om hvorfor han valgte å bytte til RBK. I ettertid kan man ikke si at "drømmen om anonymitet" gikk i oppfyllelse ;-]

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb