English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2023
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 STATISTIKK
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Gøran Sørloth

Gøran Sørloth

Sørloth i fint driv i 1992
PERSONLIGE FAKTA
Fullt navnGøran Sørloth
Født16. juli 1962
FødestedKristiansund
KARRIERE-INFO
PosisjonAngrep
Andre klubberRissa, Strindheim, Borussia M'gladbach, Bursaspor, Viking
I RBK perioden1985-1993
Seriekamper174
Seriemål76
MeritterSeriegull 1985, 1988, 1990, 1992, 1993
Cupmester 1988, 1990, 1992
Landskamper55 A-kamper, 15 mål

Kort fortalt
"Verdens beste møtende spiss" har Gøran Sørloth blitt utropt til. Objektivt sett er dette kanskje ikke helt riktig, men i alle fall er det liten tvil om at det var med ryggen mot mål at han overbeviste.AKROBATIKK: Sørloth kunne å ta saksespark.
Etter å ha spilt godt i Strindheims debutsesong i norsk toppfotball i 1984, kom Rosenborg på banen og hentet ham til Lerkendal. Det ble en suksess umiddelbart. Allerede i debutkampen mot Mjøndalen scoret Sørloth to mål. Det ble bare ti scoringer til slutt i 1985, men det var mer enn nok til at han og RBK kunne feire klubbens første seriegull på 14 år.

I 1988 kom Nils Arne Eggen tilbake til Rosenborg, og midtspissen ble da en viktig brikke i oppstarten av gullalderen. Det ble innført et fast spillemønster der Gøran Sørloth fikk ballen med ryggen mot mål.

- Det var da Nils Arne kom tilbake i 1988 at jeg fikk rollen min, og blomstret opp. Fikk hele tiden gjøre det jeg var best til. Dette med de spesifiserte rollene skapte en enorm trygghet for hele laget, har Sørloth sagt i etterkant.JUBEL: Gøran har vingene ute og er klar for take-off.
Eggens comeback-sesong endte med "the double". I cupfinalens omkamp mot Brann scoret Sørloth et av historiens flotteste finalemål, da han skjøt på halvspretten fra 35-40 meters hold.

Våren 1989 var han utleid til Borussia Mönchengladbach og fikk fem kamper i tysk Bundesliga. Utpå sommeren var han tilbake i Trondheim, og i årene framover fortsatte suksessen. Det ble dobbeltmesterskap i både 1990 og 1992. Gøran Sørloth var samtidig en av meget få Rosenborg-spillere som på den tida fikk landslagssjef Egil "Drillo" Olsens tillit, og dermed ble det også mange landskamper på ham.

Etter mange fine år på Lerkendal valgte Gøran Sørloth etter sesongen 1993 å dra til tyrkiske Bursaspor for å sikre den framtidlige familieøkonomien. Noen måneder senere ble han tatt ut i den norske VM-troppen.16. MAI 1992: Jubel foran russen etter et Sørloth-mål.
I den avgjørende gruppespillskampen mot Irland var rissaværingen bare centimetre i fra å sende Norge videre til kvartfinale, da et skudd strøk tverrliggeren mot slutten av det nervepirrende 0-0-oppgjøret.

Gøran Sørloth la opp etter 1995-sesongen etter et "gjestespill" i Stavanger. Noen husker ham kanskje også som travkommentator på TV2...

Sitatet
- Hvis du ikke klarer å holde kjeft, Nils Arne Eggen, så kan du komme deg inn i garderoben, låse døra og ikke komme ut før kampen er ferdig!
Sint Sørloth under treningskamp mot Viking en sommer.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2023 RBKweb