English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2023
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 STATISTIKK
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Debattforum

Alle kan lese innleggene, men man må registrere seg for å delta aktivt i diskusjonene.
Everyone can read the posts, but you have to register before writing your own posts.

 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   StatistikkStatistikk   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Framtidige trenerkandidater
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 711, 712, 713 ... 733, 734, 735  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Sportslig avdeling
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Zorbeltuss
Veteran


Joined: 11 Feb 2012
Posts: 3707

PostPosted: 04.06.2023 00:10    Post subject: Reply with quote

Tja. I beste fall så holder styret på med å gå ryddig og ordentlig fram med oppsigelsesak på Rekdal, tar han inn til drøftelsesmøte og gir ham reell sjanse til å endre på ting til det akseptable.

I verste fall så tror de at dette kommer til å løsne bare han får tid, eventuelt at de tror på tøvet med for dårlige spillere og at eventuelt andre trenere ikke er bedre enn Rekdal.
_________________
Og forøvrig så er ikke andelen nederlendere i sportslig avdeling stor nok før den når 100%
Back to top
View user's profile Send private message
Sløvsekken
Veteran


Joined: 04 Oct 2007
Posts: 8781
Location: Rosenborg

PostPosted: 04.06.2023 01:13    Post subject: Reply with quote

Pijeei wrote:
Nå er det sagt at vi gikk for Ketil Knutsen i BG og når han sa nei dreide vi 180 gtrader og endte opp med Rekdal. Jeg har lenge hatt trua både på at pondusen og at tida ville hjelpe. Nå snakkes det om en lang og god prosess mot 443-trener
Men kan noen svare på følgende. Hvorfor driver de største klubbene i Europa og England og veksler mellom Pochettino, Tuchel, Conte ++ og en haug PL-trenere nærmest på dagers varsel?? hvorfor går de inn i vidt forskjellige klubber og kulturer, Ikke at det funker bestandig (rulleringen tatt i betraktning), men hvorfor setter ikke disse klubbene seg ned og tar en grundig prosess?


Problemet med vinglingen er 2 delt. For det første gjør det at en ny trener til enhver tid starter på bar bakke. Han må lære laget å spille på en ny måte, sin måte. Det andre er at det vanligvis må gjøres utskiftninger i spillermaterialet for å ha de riktige type spillerne, som passer inn hos den nye treneren. Noe som er både kostbart og tidkrevende.

RBK har nå drevet med dette i 20 år, som er grunnen til at vi har gått fra å ha samme posisjon i Norge som Bayern i Tyskland, PSG i Frankrike, Celtic/Rangers i Skottland osv til å bli et helt ordinært Eliteserielag. Alle pengene og byggverket Eggen etterlot seg i 2002 er rasert. Ene og alene fordi man forkastet den identiteten han bygde og har famlet i blinde siden.

Så kan man selvsagt, som du nevner, peke på flere storklubber i Europa som gjør det samme, men her snakker vi om en del lag som har omtrent utømmelige lommebøker, spesielt de engelske. Nå ser man jo dog at lag som f.eks Real Madrid og Barcelona begynner å få enorme økonomiske problemer, fordi de har fortsatt med dette kjøret for lenge, og ikke lenger klarer å henge på engelske klubber som har menneskerettighetsforbrytere med utømmelige lommebøker som eiere. Chelsea er en annen klubb som er i full oppløsning etter at russerfaen forsvant. Den måten å drive klubb på er ikke bærekraftig i lengden uten økonomisk doping. Og grunnen til at de holder på slik handler vel i stor grad om at dette er privateide klubber hvor det sitter rike tullinger og tar beslutninger på ting de egentlig ikke har greie på. Men kaster du nok penger på et problem så ordner det seg vanligvis.

Det fungerte ok i RBK ganske lenge også, med opptjente penger som har kamuflert dårlig drift over lang tid. Vi har forsynt oss greit med gull siden 2002, men nå er altså sparegrisen tom, og da har man ikke noe annet valg enn å stake ut en fornuftig og langsiktig plan, med kontinuitet på spillestil og filosofi. Vi har ikke råd til å starte på scratch ved hvert trenerbytte lenger. Når vi ansetter nye trenere så må de ha forutsetning for å bygge vidre på det forgjengeren gjorde, ikke starte på nytt. Den berømte røde tråden, den mangler fortsatt.
Back to top
View user's profile Send private message
rail
Rutinert


Joined: 23 Dec 2018
Posts: 539
Location: Rosenborg

PostPosted: 04.06.2023 03:17    Post subject: Reply with quote

Tommel'n opp!
Back to top
View user's profile Send private message
Cessna
Rutinert


Joined: 06 Jul 2009
Posts: 582
Location: Trondheim

PostPosted: 04.06.2023 09:46    Post subject: Reply with quote

Det er ikke sikkert at det er veldig attraktivt å være RBK-trener. Erfarne trenere har mye å tape, og vi er ikke den overlegent rikeste klubben i Norge lenger. Det kan hende at vi her inne føler at trener-jobben i RBK er den mest prestisjefylte trenerjobben i Norge, uten at det kanskje er realiteten.

Prosjekt RBK, som vi har nå (vi kan ikke kalle det prosjekt Rekdal), har mange unge spillere som kan blomstre under riktige forutsetninger. Det vi egentlig har behov for, er en trener som har nok, dog ikke for mye, erfaring med å håndtere unge spillere. Enn om Coolen hadde vært rett mann til å utvikle RBK sitt hovedlag, etter han gikk fra ungdoms-trener rollen i 2018. Det ser ut som han er en av trenerne i Feyenoord sitt akademi nå.

Ekstrem-tilfellene når det kommer til sparking av trenere i Europa er jo situasjoner slik som med Mourinho og Conte. Trenerne går så langt som å kritisere styret og eierne i klubben. Om man ikke allerede ligger an til å få sparken av prestasjonsbaserte grunner, så får man det rimelig kjapt etter å gå ut mot mennesker som sitter i styret, eller rett og slett de som sitter med pengene. Fordelen for disse trenerene er at de har massive lønninger som de kan heve etter oppsigelse, samtidig som de har god nok CV til å være ettertraktet uavhengig av hvordan de har opptrådt i sin tidligere klubb.

Er det noen juridiske begrensninger når det kommer til trenere og deres arbeidskontrakter her til lands?
Vi kan tenke oss at en trener (eller trenerapparat) får kontrakt på to år. Dette er kanskje veldig lite, og noe ikke alle vil gå med på, men er det "lov"?
Tror dere det er mange trenere som ville gått med på- og gitt et løfte på papiret at de skal overbevise klubben før det har gått to år?

Jeg føler at neste trener-ansettelse, bør handle om at en trener selger seg inn til klubben med en fotballfilosofi og en plan som er i harmoni med det vi som klubb ønsker oss. Vi er ikke automatisk førstevalget for de beste unge norske spillerne. Vi kan heller ikke belage oss på å ha flaks med å signere spillere som Casper T.

Personlig så ser jeg at det bor mye i RBK sine spillere. Jeg sitter ofte og tenker at innsatsen spillerne gjør ikke er direkte dårlig. Innsats i seg selv blir derimot ubelønnet når spillerne ikke vet hva de skal gjøre med eller uten ball. En av Rekdal sine argumenter når han skal besvare kritikk, er at han ikke spiller så defensiv fotball som vi supportere hevder. Vi ønsker oss "arti og angrepsvillig fotball", og når vi ikke får servert dette, så kan vi være upresise og si at RBK spiller defensiv eller destruktiv fotball. Trenerteamet har skjønt hva vi ønsker oss, og de ønsker naturligvis å tilby angrepsvillig fotball. Når vi angriper på et vis som virker som vi håper på flaks eller tilfeldigheter, så blir det lite mål men det kan vises til mange sjanser.

Rekdal er kjent for å være opptatt av statistikk, og jeg tror nok at han kan vise powerpoint-fremvisninger med gode tall som viser at laget er angrepsvillig. Vi er ikke Real Madrid eller Manchester City, men spillerne må vite hvor de skal være med og uten ball, i forsvar eller angrep. Jeg synes det virker som spillerne er veldig usikre på hva- og hvor i samtlige 90 minutter vi spiller.
Back to top
View user's profile Send private message
Bart1
Veteran


Joined: 21 Sep 2015
Posts: 1666
Location: Selsbakk

PostPosted: 04.06.2023 10:23    Post subject: Reply with quote

Det som er ganske sikkert er at vi før eller siden vil starte å vinne kamper igjen. Det er såpass jevnt i Eliteserien, at det er uungåelig. Vi vil da også få høre "hvordan Rekdal klarte å snu skuten" - omtrent som det uendelige maset om perioden i slutten av fjoråret hvor vi gjorde det bra - uten å være i nærheten av gullet. Problemet er at vi må levere jevnt på et høyt nivå - ikke bare av og til, som VIF og LSK. Dit klarer ikke Reka å få oss uten å spille RBK fotball, men vingle.

Det kommer helt sikkert til å snu en periode, men så vil vi få dårlige perioder igjen - med Rekdal som sjef.
Back to top
View user's profile Send private message
Henri
Legende


Joined: 18 Feb 2005
Posts: 18148

PostPosted: 04.06.2023 11:08    Post subject: Reply with quote

Bart1 wrote:
Det som er ganske sikkert er at vi før eller siden vil starte å vinne kamper igjen.


Nei, det er ikke "ganske sikkert". Det trodde nok Brann, LSK, Viking og VIF da de rykket ned også. Uten et grunnspill som fungerer og med en 11er som ikke er vesentlig bedre enn mange andre i serien så må det ikke snu. Vi kan rykke ned, jeg tror ikke vi gjør det, men synes ikke 12. plass er helt usannsynlig.
Back to top
View user's profile Send private message
Hedning
Legende


Joined: 30 Apr 2006
Posts: 10624

PostPosted: 04.06.2023 11:22    Post subject: Reply with quote

Ser ut som vi fortsatt kan vinne kamper mot 4. divisjon, men ikke 2. divisjon. Så kanskje vi begynner å vinne kamper i 3. divisjon når vi kommer dit. Det er jo også før eller siden. Kanskje mest siden.
Back to top
View user's profile Send private message
Kamerat Ola
Veteran


Joined: 13 Jan 2014
Posts: 6461
Location: South-west coast exile

PostPosted: 05.06.2023 11:13    Post subject: Reply with quote

Nettavisen skriver:
Quote:
I kulissene har likevel Rosenborg forberedt seg på alternative løsninger om styret på et tidspunkt skulle falle ned på å gi Rekdal sparken. Nettavisen vet at ledelsen i klubben den siste tiden har jobbet med potensielle alternativer, både kortsiktige, midlertidige løsninger samt mer langsiktige og permanente har vært oppe til diskusjon, ifølge opplysningene.

Nettavisen er vanligvis ganske troverdige på norsk fotball.
Back to top
View user's profile Send private message
pavel londak fan account
Rutinert


Joined: 19 Aug 2008
Posts: 636

PostPosted: 05.06.2023 11:25    Post subject: Reply with quote

Veldig interessant når det utdraget kommer i forlengelsen av at Maalen linkes til Aafk. Spesielt satt i sammenheng med Gotaas' mer kryptiske uttalelser om tillit til Rekdal etter sist kamp. Kanskje styret rett og slett skjønner at om de ønsker Maalen som midlertidig trener så må de handle raskt, før han eventuelt går til Aafk.
Back to top
View user's profile Send private message
Henri
Legende


Joined: 18 Feb 2005
Posts: 18148

PostPosted: 05.06.2023 11:36    Post subject: Reply with quote

Hvis Maalen går til AaFK så blir det en ny runde med Kåre. Det går ikke bra.
Back to top
View user's profile Send private message
Sløvsekken
Veteran


Joined: 04 Oct 2007
Posts: 8781
Location: Rosenborg

PostPosted: 05.06.2023 11:57    Post subject: Reply with quote

Nå er jo Maalen i klubben da, så det bør jo ikke by på allverdens problemer å ha en dialog med han.

Han drar vel neppe til AaFK om han har gode muligheter for å få prøve seg i RBK. Selv om det utgangspunktet er en midlertidig greie, så vet man jo hvordan disse mekanismene er. Vises det klar fremgang så blir fort stillingen gjort permanent. Og slik prestasjonene og stemningen rundt klubben er, så har han også veldig lite å tape på å gjøre det. Det skal godt gjøres å få ting så veldig mye værre enn det de er.
Back to top
View user's profile Send private message
Snabeltann
Rutinert


Joined: 07 Jul 2012
Posts: 847

PostPosted: 05.06.2023 11:58    Post subject: Reply with quote

Maalen til AAFK betyr fort at Rekdal får utvidet tillit fra styret, rett og slett fordi da mister RBK en åpenbar intern løsning. Er jo alltids mulig å dra frem det gode gamle Rambo-kortet, men da må styret på trenerjakt. Med Maalen kunne de gitt han jobben midlertidig, lata som de var på trenerjakt og så gitt han jobben "permanent" ved sesongslutt.
Back to top
View user's profile Send private message
pavel londak fan account
Rutinert


Joined: 19 Aug 2008
Posts: 636

PostPosted: 05.06.2023 12:17    Post subject: Reply with quote

Derfor er det kanskje lov å håpe at Rekdal er ferdig etter Stabæk-kampen uavhengig av resultat? Eller er det ren ønsketenkning?
Back to top
View user's profile Send private message
hamilton
Junior


Joined: 14 Nov 2012
Posts: 35

PostPosted: 06.06.2023 11:25    Post subject: Reply with quote

Ikke kommet noe mer om Aafk og Maalen? Dumt å slippe "den eneste" som kan 433 fra Brakka.
Back to top
View user's profile Send private message
Lillebjørn
Rutinert


Joined: 15 Dec 2012
Posts: 947

PostPosted: 06.06.2023 17:08    Post subject: Reply with quote

Skrekkscenariet er: "Full tillit" -> Maalen til AaFK og utilgjengelig -> flere grusomme prestasjoner -> sparking av Rekdal -> Full panikk -> Trond Henriksen (han må da snart være lei?). Etter sesongen: Ny trener etter nok en famlete prosess, videre elendighet, et styre som insisterer på at vedkommende står for artig og angrepsvillig fotball.

Av en eller annen grunn føler jeg at noe sånt kommer til å bli ubehagelig nær fasit. Den eneste trøsten får være at Perry nettopp fikk ny jobb, sånn at han forhåpentligvis ikke er aktuell.
Back to top
View user's profile Send private message
Ratatosk
Veteran


Joined: 24 Feb 2012
Posts: 2700

PostPosted: 06.06.2023 19:31    Post subject: Reply with quote

Ryktes på Twitter (og i nederlandsk media) at Knutsen blir for dyr for Ajax, da han skal ha kontraktsfestet i B/G at han mottar 15-20 prosent av spillerovergangene fra klubben.
Høres rart ut. Trodde ikke det var lov, men det er uansett mye som tyder på at lønnsnivået i Bodø er meget høyt.
Back to top
View user's profile Send private message
BGFE_1916
Proff


Joined: 10 Dec 2021
Posts: 257

PostPosted: 06.06.2023 20:40    Post subject: Reply with quote

Det stemmer naturligvis ikke.
Back to top
View user's profile Send private message
Ratatosk
Veteran


Joined: 24 Feb 2012
Posts: 2700

PostPosted: 06.06.2023 20:43    Post subject: Reply with quote

BGFE_1916 wrote:
Det stemmer naturligvis ikke.

Regner ikke med det heller, men en spesiell historie å legge ut rykte om i media. Hvor kom det fra?
Har nok en meget solid lønn, dog.
Back to top
View user's profile Send private message
Nidarosballklubb
Rutinert


Joined: 15 Apr 2019
Posts: 648
Location: Norge

PostPosted: 06.06.2023 20:52    Post subject: Reply with quote

I Bodø snakker de også om Maalen som en mulig erstatter der, så kanskje han vil avvente situasjonen litt.
Back to top
View user's profile Send private message
Zorbeltuss
Veteran


Joined: 11 Feb 2012
Posts: 3707

PostPosted: 07.06.2023 01:23    Post subject: Reply with quote

Tviler på at Glimt krever mer enn det en klubb av Ajax sin størrelse er forberedt på å måtte betale for å løse ut en trener.
_________________
Og forøvrig så er ikke andelen nederlendere i sportslig avdeling stor nok før den når 100%
Back to top
View user's profile Send private message
Pijeei
Junior


Joined: 06 Oct 2022
Posts: 48
Location: DetThrondhjæmske

PostPosted: 07.06.2023 09:00    Post subject: Reply with quote

Kan noen forklare meg hvorfor Maalen er god nok som hovedtrener for RBK? all den tid han fikk sparken i Ranheim og at han ikke sporenstreks etter dette har blitt sugd opp av andre klubber? Er det kun 433 som er årsaken? I såfall flaks at Chelsea ikke har hørt om han... På meg virker han som en grå kjedelig humørløs fagmann (litt som Lein -Gjesporama) Hvorfor i all verden skal Maalen kunne ha ryggrad og guts nok til å stå opp mot alle motkreftene vi vet finnes i klubben??
Back to top
View user's profile Send private message
OrionPax
Forumsjef


Joined: 12 Aug 2011
Posts: 9565
Location: Drammen

PostPosted: 07.06.2023 09:30    Post subject: Reply with quote

Det har vel i stor grad vært snakket om at Maalen kan komme inn som interim, få dreid laget i en litt mer offensiv retning - ala mer tradisjonell Rosenborg-fotball - og så tre til side for ny hovedtrener mellom sesongene.

Så er det klart at det er mye historikk her i klubben som kan tilsi at det ikke nødvendigvis blir akkurat sånn. Smile
_________________
Rosenborg for alltid - uansett! | Troillprat.no
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Thulian
Veteran


Joined: 17 Aug 2012
Posts: 2213
Location: Oslo

PostPosted: 07.06.2023 10:24    Post subject: Reply with quote

Pijeei wrote:
Kan noen forklare meg hvorfor Maalen er god nok som hovedtrener for RBK? all den tid han fikk sparken i Ranheim og at han ikke sporenstreks etter dette har blitt sugd opp av andre klubber? Er det kun 433 som er årsaken? I såfall flaks at Chelsea ikke har hørt om han... På meg virker han som en grå kjedelig humørløs fagmann (litt som Lein -Gjesporama) Hvorfor i all verden skal Maalen kunne ha ryggrad og guts nok til å stå opp mot alle motkreftene vi vet finnes i klubben??

Finnes det en trener i verden som har ryggrad og guts nok til det?
Helt sikkert flere, der nåværende er en av de...
Men Maalen gjorde sine saker bra i Ranheim han, fikk satt de litt på fotballkartet mer eller mindre.
Så var det ikke like lett å være i ES som man kanskje skulle tro, men så hadde han heller ikke de beste forutsettningene.

Er han god nok for RBK rent kunnskapsmessig innen faget? Ja det mener jeg.
Har han gutsen og ryggraden som du etterlyser? Tja jeg vet ikke, men er villig til å gi ham sjangsen i alle fall.
Hvorfor? Han har bevist med vesentlig dårligere spillermateriale at han kan oppnå resultater med 4-3-3 fotball (ikke at det nødvendigvis er et kriterie for meg), han har lokal forankring (litt nostalgi innen det er ok) og han er ikke lutgammel og fastgrodd i sine tankeganger. Han tilpasser seg.

Maalen 2024 Tommel'n opp! RBK
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address MSN Messenger
puckno
Veteran


Joined: 13 May 2006
Posts: 4796

PostPosted: 07.06.2023 12:24    Post subject: Reply with quote

Hadde jeg vært Maalen ville jeg ønsket å få ta over fra og med vinteroppkjøringen, og finne annen løsning ut sesongen. Han fortjener bedre enn å ta over dette her midt i sesongen.
Back to top
View user's profile Send private message
Pijeei
Junior


Joined: 06 Oct 2022
Posts: 48
Location: DetThrondhjæmske

PostPosted: 07.06.2023 15:02    Post subject: Reply with quote

Takk for svar. Jeg finner bare at Maalen er en ekstremt lite karismatisk frontrunner. OK - rekdal oser ikke av sjarm, men har åpenbart en god standing i gruppa (historie, type, kjentmann). Mener dere at den ikke er reell? Hva skal da Maalen stille opp med hvis det butter? i et ekstremt utålmodig miljø både i klubb og blant de mest ihuga (og skriveføre) supporterne? Hansen var en glimrende sidekick og fagmann til NAE. Men ville blitt spist levende uten NAE?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Sportslig avdeling All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 711, 712, 713 ... 733, 734, 735  Next
Page 712 of 735

 
Jump to:  


Utviklet av phpBB. Tilrettelagt for RBKweb.

ANNONSE
SITATET
© 1999-2023 RBKweb