English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Debattforum

Alle kan lese innleggene, men man må registrere seg for å delta aktivt i diskusjonene.
Everyone can read the posts, but you have to register before writing your own posts.

 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   StatistikkStatistikk   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Talentarbeid i RBK
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 58, 59, 60 ... 62, 63, 64  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Sportslig avdeling
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Sløvsekken
Veteran


Joined: 04 Oct 2007
Posts: 7600
Location: Rosenborg

PostPosted: 14.06.2021 15:23    Post subject: Reply with quote

Tja, det er jo noe han har vist i praksis, så ikke så veldig bekymret for f.eks Tagseth og Ceide. Problemet vårt rent spillemessig mener jeg ligger mer i lagsammensetningen (for defensiv midtbane), og at nøkkelspillere har vært mye skadet (Skjelbred, Henriksen, Vecchia spesielt). Så har vi en spiss som av eller annen grunn nyter bortimot uendelig tillitt selv om han presterer bånn i bøtta i kamp etter kamp.
_________________
#middelmådighet
Back to top
View user's profile Send private message
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 54375
Location: Trondhjem

PostPosted: 20.06.2021 14:37    Post subject: Reply with quote

Målet er at minst ett nytt talent, hver eneste sesong, skal løpe ut på Lerkendal som A-lagsspiller og at minst tre-fire andre skal bli gode nok til å hospitere med de beste - bare kohortene snart kan blandes. Men like viktig, sier Vikvang og gnikker på Farris-flaska, er at disse ungdommene på best mulig måte rustes til å gå videre i livene sine - uansett om de blir fotballspillere eller ikke.

De siste ukene har flere kritisert Rosenborg for å kjøpe eldre spillere som fortrenger de yngste talentene i Trøndelag. Vikvang er ikke enig. Tallene er slett ikke så verst, synes han.

- Over femti spillere med ungdomstida i akademiet vårt, spiller per dags dato i Obos-ligaen, Eliteserien eller i internasjonal fotball. Det er et veldig høyt tall. Men det er ingen tvil om at veien inn til vårt eget a-lag er det trangeste nåløyet i norsk fotball, og det skal det være i en klubb med en fantastisk historie som vi ønsker å gjenskape.

(...)

Og uansett, sier Vikvang, når den neste unggutten fra akademiet løper ut på matta for å spille for a-laget til Rosenborg, vil en samlet akademistab tørke tårer oppe på tribunen.

- Når jeg opplever klubblegenden Roar Strand ute på feltet, hvor han prøver å få en femtenåring til å bli minst like god som det han selv var, blir jeg rett og slett rørt. Så mye betyr det for oss å lykkes.

Les mer: Kompani Vikvang
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
senador
Veteran


Joined: 12 Feb 2006
Posts: 9986

PostPosted: 20.06.2021 14:45    Post subject: Reply with quote

Disse festtalene må man slutte med. Vi vil se resultater av det som kommer ut av pengebruken på talentsatsingen.
Back to top
View user's profile Send private message
EspN
Veteran


Joined: 18 Sep 2009
Posts: 4985
Location: Heaven

PostPosted: 20.06.2021 15:29    Post subject: Reply with quote

Talentsatsing tar tid,skjer ikke over natta.men virker som vikvang er dyktig.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
senador
Veteran


Joined: 12 Feb 2006
Posts: 9986

PostPosted: 20.06.2021 15:39    Post subject: Reply with quote

Jeg håper det. Så langt mye snakk og innavl.
Back to top
View user's profile Send private message
Henning
Legende


Joined: 18 Feb 2005
Posts: 16533

PostPosted: 20.06.2021 19:42    Post subject: Reply with quote

Vikvang sier mye fint, men etter å ha lest intervjuet lurer man på hvorfor han driver med toppidrett, det er jo ungdomsarbeid han vil drive med?
Back to top
View user's profile Send private message
Sløvsekken
Veteran


Joined: 04 Oct 2007
Posts: 7600
Location: Rosenborg

PostPosted: 20.06.2021 21:10    Post subject: Reply with quote

Problemet med fotballfolk er at det av og til er veldig forskjell på hva de sier og hva de utretter i praksis. Selv Hesten sa jo fornuftige ting om spillestil osv. innimellom tåkepraten, men det som ble vist på banen var noe ganske annet. Det samme kan jo forsåvidt sies om Hareide så langt. Sier mye fornuftig om både spillestil og lagbygging, spesielt i den podcasten sin, men vi ser jo dessverre veldig lite av dette i praksis ute på banen.
_________________
#middelmådighet
Back to top
View user's profile Send private message
senador
Veteran


Joined: 12 Feb 2006
Posts: 9986

PostPosted: 20.06.2021 21:15    Post subject: Reply with quote

Det jeg biter meg merke i er at de trenerne som mislykkes har alltid vært veldig positive når de fleste av oss ser at dette er dårlig. Spesielt kamper hvor vi vinner, men spiller dårlig. Alle de trenerne har mislyktes. Jeg tror det kan ha noe med at gruppen er ikke ut etter gode prestasjoner, men 3poengere. I BG sluttet de med fokus på resultat, men tenker prestasjon. Her har rbk mye å gå på.
Back to top
View user's profile Send private message
senador
Veteran


Joined: 12 Feb 2006
Posts: 9986

PostPosted: 20.06.2021 21:16    Post subject: Reply with quote

Henning wrote:
Vikvang sier mye fint, men etter å ha lest intervjuet lurer man på hvorfor han driver med toppidrett, det er jo ungdomsarbeid han vil drive med?


Litt skremmende å lese at like viktig å utdanne mennesker som kan ta gode valg i livet. Nei, det viktigste skal være å utvikle dem til fotballspillere. Nok en feilansettelse av inkompetanseorganisasjonen.
Back to top
View user's profile Send private message
BjarneS
Veteran


Joined: 01 Jul 2010
Posts: 3140

PostPosted: 20.06.2021 22:13    Post subject: Reply with quote

Henning wrote:
Vikvang sier mye fint, men etter å ha lest intervjuet lurer man på hvorfor han driver med toppidrett, det er jo ungdomsarbeid han vil drive med?


Stusset veldig på dette selv. Hva han ønsket, rent fotballmessig, var knapt nevnt.
Back to top
View user's profile Send private message
gisp!
Legende


Joined: 04 Sep 2008
Posts: 10336

PostPosted: 21.06.2021 00:25    Post subject: Reply with quote

Legg merke til at lettbent synsing fra folk som slett ikke er ansatt for sin fotballkompetanse, er det som styrer skjebnen til utviklingsavdelingen.
Tove Moe Dyrhaug & co ser ut til å ha lullet klubben inn i en "vi liker deg"-kultur. De liker det de kan relatere seg til (og kanskje det de til dels mener de forstår).
Fremmede tanker og planer om utvikling, herunder tanker som utfordrer de lokale synsernes makt og er fjernt fra "trøndersk breddefotball", er visst bare en tilfeldig telefonsamtale og kaffeprat unna å bli "likvidert".
Her er det dessverre ingen tegn til langsiktig planmessig styring, strategisk tenking eller å gi plass for at nederlendere som kan faget faktisk kan ha nødvendig kompetanse og ideer som ikke nødvendigvis er kjent av, eller likt med, de som kjenner Tydal, Kvik og for den saks skyld Stjørdals-Blink.

Har daglig leder Tove Moe Dyrhaug her ledet bedriften Rosenborg som om kompetanse om fotball ikke finnes utenom Trøndelag? Eller snevrere: Riktig kompetanse finnes ikke hos andre enn de hun kjenner eller umiddelbart liker eller faktisk forstår i trønderfotballen? (Merk uttrykket [trøndersk] breddefotball i artikkelen.)
Hvorfor jeg trekker frem den administrative lederen i dette innlegget? Hun som ikke har noe med sportslig avdeling å gjøre? Det er jo åpenbart at hun har styrt mer med sport, og har hatt mer påvirkningskraft på avgjørelser, enn hva som har vært offentlig kjent tidligere.
Eller var det bare tilfeldig at krigsskoleutdannede Vikvang, som kjenner trøndersk fotball godt, dro med seg nettopp "fotballamatør" Dyrhaug på en vendetta mot nederlenderne i stedet for å gå fotballfag-veien eller jobbe for en planmessig behandling i de rette organer?

Journalister og podkastere må gjerne grave i dette.
Datoer er viktige. Vi hadde en Bjørnebye som offisielt sluttet på dagen 14. november. Hva hadde han fått av signaler og hvordan ble eventuelt hans "innspill" vektet?
Når kom Vikvangs "dødsbrev" over nederlandsk ledelse i akademiet i e-posten til Dyrhaug?
Hvilke konkrete personer utgjorde "Rosenborgledelsen" som tok en kaffekopp med Vikvang og hvem inviterte?
Hvem var de fotballfaglige alibiene og hvor lang tid brukte de på å utrede strategien "den trivelige fyren har sikkert helt rett"?
Hva med forankring i styret for en så omfattende endring? Snakker vi et sololøp, delegert fullmakt eller kanskje flere minutter kommunikasjon mellom styreleder og sportslig kompetanse i styret?

Adressa wrote:
Høsten 2019 hadde Roar Vikvang oppsiktsvekkende tatt Stjørdals-Blink opp i Obos-ligaen, og etter sesongen tegnet han et slags tilstandskart over den trønderske fotballen han hadde vært en del av i nesten tretti år. Og det han hadde på hjertet var så viktig, mente han, at han like godt sendte sine betraktninger til Tove Moe Dyrhaug, daglig leder i Rosenborg.
- I pene ordelag fikk du fortalt at du syntes talentarbeidet til Rosenborg var på jordet?

- Nei, så gæli var det ikke, men som trøndersk fotballaktivist hadde jeg lenge opplevd at Rosenborg var perifer og ikke hadde den posisjon mot breddefotballen som jeg og mange flere ønsket at den hadde.

Vikvang ble invitert på en kaffeprat inne på Brakka, og Rosenborg-ledelsen likte det de hørte. Noen måneder senere var alle de tre nederlandske trenerne i akademiet borte - og Vikvang ansatt som akademileder. Nå har alle trenerne i akademiet bakgrunn fra trøndersk fotball

_________________
- Det er viktig å gå på banen for å være best mulig sjøl, men det er langt viktigere å gå på banen for å gjøre medspillerne gode.
Back to top
View user's profile Send private message
senador
Veteran


Joined: 12 Feb 2006
Posts: 9986

PostPosted: 21.06.2021 06:34    Post subject: Reply with quote

Det er jo akkurat det jeg har sagt i alle år! At det går dårlig så lenge det er slik. Alle rundt rbk i trønderfotballen sikler etter en godt betalt jobb i rbk. De gjør hva som helst for å komme dit. Hvis Tove hører trønder/fotball/bredde/samfunnsansvar er hun og resten solgt. De ansetter ikke kompetanse, men det de liker å høre. Hadde de ansatt kompetanse ville de kjørt en prosess som andre arbeidsgivere gjør. Rbk er en uprofesjonell organisasjon og så lenge dette fortsetter at de ansetter trøndere/eksrbkere og annen inkompetent tull så vil denne klubben forbli dårlig. Det har ikke skjedd noen ting. Det er kum Hareide som har kommet, men mye av resten er inkompetent og gjør en dårlig jobb. Rbk er igjen avkledd!
Back to top
View user's profile Send private message
Kamerat Ola
Veteran


Joined: 13 Jan 2014
Posts: 5051

PostPosted: 21.06.2021 07:43    Post subject: Reply with quote

Ja, det er nok slik du har sagt i alle år. Folk blir bare litt lei av de fatalistiske one-linerne dine. Behersk deg litt og skriv noe annet enn at vi rykker ned så er folk med. Vi sliter åpenbart med en klubbkultur hvor tilhørighet og kjennskap til trøndersk fotball generelt og Rosenborg spesielt er den primære ansettelsesgrunnen. Dette er styre og administrasjon som har ansvar for. Det blir tristere for hver dag som går at Koteng fikk sitte etter forrige styremøte. Det er på mange vis enda tristere at Nils Arne forsvarte han. Dyrhaug skal vel i teorien ikke ha noen særlig befatning med det sportslige, men det kan vel godt tenkes at hun har hatt et par fingre for mye med i spillet der. For å virkelig snu skuta må det, ironisk nok, røskes skikkelig opp i de personene som ble ansatt nettopp for å røske opp i klubben.
_________________
Kjetil Knutsen Fan Club
Back to top
View user's profile Send private message
samejens
Veteran


Joined: 25 May 2011
Posts: 2347

PostPosted: 21.06.2021 07:59    Post subject: Reply with quote

-Vikvang ble invitert på en kaffeprat inne på Brakka, og Rosenborg-ledelsen likte det de hørte. Noen måneder senere var alle de tre nederlandske trenerne i akademiet borte - og Vikvang ansatt som akademileder. Nå har alle trenerne i akademiet bakgrunn fra trøndersk fotball

hva faen?! stemmer denne vinkingen?
det eneste som har fungert de siste åra er det nederlenderene holdt på med.
Back to top
View user's profile Send private message
senador
Veteran


Joined: 12 Feb 2006
Posts: 9986

PostPosted: 21.06.2021 08:47    Post subject: Reply with quote

Kamerat Ola wrote:
Ja, det er nok slik du har sagt i alle år. Folk blir bare litt lei av de fatalistiske one-linerne dine. Behersk deg litt og skriv noe annet enn at vi rykker ned så er folk med. Vi sliter åpenbart med en klubbkultur hvor tilhørighet og kjennskap til trøndersk fotball generelt og Rosenborg spesielt er den primære ansettelsesgrunnen. Dette er styre og administrasjon som har ansvar for. Det blir tristere for hver dag som går at Koteng fikk sitte etter forrige styremøte. Det er på mange vis enda tristere at Nils Arne forsvarte han. Dyrhaug skal vel i teorien ikke ha noen særlig befatning med det sportslige, men det kan vel godt tenkes at hun har hatt et par fingre for mye med i spillet der. For å virkelig snu skuta må det, ironisk nok, røskes skikkelig opp i de personene som ble ansatt nettopp for å røske opp i klubben.


Det var få som trodde at Kåre var en dårlig trener før, men vi ser jo nå. Nedrykk er mulig om vi ikke endrer kurs og får et annet tankesett. Når man blir rundspilt mot Godset kan man rykke ned. Det må skje ting!
Back to top
View user's profile Send private message
mirar
Veteran


Joined: 09 Jun 2006
Posts: 1268
Location: Trondheim

PostPosted: 21.06.2021 14:47    Post subject: Reply with quote

På tide og bytte Dyrhaug og hele administrasjonen. Dyrhaug fikk RBK tilbake økonomisk en tid tilbake men det finnes flere som henne som kan ta over roller og drive fotball klubb.
Back to top
View user's profile Send private message
Zorbeltuss
Veteran


Joined: 11 Feb 2012
Posts: 2049

PostPosted: 21.06.2021 17:12    Post subject: Reply with quote

Har Dyrhaug så mye å gjøre med vurderingene rundt det sportslige da?

Eggen snakket da også om å skape ordentlige mennesker, så det er ikke noe nytt da.
_________________
Og forøvrig så er ikke andelen nederlendere i sportslig avdeling stor nok før den når 100%
Back to top
View user's profile Send private message
Sløvsekken
Veteran


Joined: 04 Oct 2007
Posts: 7600
Location: Rosenborg

PostPosted: 21.06.2021 17:18    Post subject: Reply with quote

mirar wrote:
På tide og bytte Dyrhaug og hele administrasjonen. Dyrhaug fikk RBK tilbake økonomisk en tid tilbake men det finnes flere som henne som kan ta over roller og drive fotball klubb.


Dyrhaug faktisk. Hva i himmelens navn har hun med den sportslige driften å gjøre ? Hun er daglig leder og økonom. Problemene i RBK skyldes den sportslige organisasjonen, og den har ikke Dyrhaug myndighet til å gjøre noe med. Det er det styret/årsmøtet som dikterer.
_________________
#middelmådighet
Back to top
View user's profile Send private message
mirar
Veteran


Joined: 09 Jun 2006
Posts: 1268
Location: Trondheim

PostPosted: 27.06.2021 23:30    Post subject: Reply with quote

https://www.bold.dk/fodbo...k-stopper/

København hentet 16 åring fra Fredrikstad nylig, RBK skulle vært på ballen her og.
Back to top
View user's profile Send private message
6Strand
Proff


Joined: 01 Aug 2017
Posts: 277

PostPosted: 28.06.2021 00:03    Post subject: Reply with quote

Sløvsekken wrote:
mirar wrote:
På tide og bytte Dyrhaug og hele administrasjonen. Dyrhaug fikk RBK tilbake økonomisk en tid tilbake men det finnes flere som henne som kan ta over roller og drive fotball klubb.


Dyrhaug faktisk. Hva i himmelens navn har hun med den sportslige driften å gjøre ? Hun er daglig leder og økonom. Problemene i RBK skyldes den sportslige organisasjonen, og den har ikke Dyrhaug myndighet til å gjøre noe med. Det er det styret/årsmøtet som dikterer.


Det kan du si. Men å styre sjappa til n’te gang i underskudd er ikke godt håndtverk.
Back to top
View user's profile Send private message
ODN
Proff


Joined: 26 Jun 2020
Posts: 382

PostPosted: 28.06.2021 01:03    Post subject: Reply with quote

Jondahl wrote:
-Vikvang ble invitert på en kaffeprat inne på Brakka, og Rosenborg-ledelsen likte det de hørte. Noen måneder senere var alle de tre nederlandske trenerne i akademiet borte - og Vikvang ansatt som akademileder. Nå har alle trenerne i akademiet bakgrunn fra trøndersk fotball

hva faen?! stemmer denne vinkingen?
det eneste som har fungert de siste åra er det nederlenderene holdt på med.


Dette stemmer ikke, nei. De skal ha honnør for det de gjorde, men vi må huske at de var tre individuelle personer - ikke en spleiset gruppe som måtte gå samtidig. Den eneste som faktisk burde fått blitt, som i tillegg ville bli - var Wermink. En respektert mann, med et gigantisk kunnskapsfelt innenfor fotball og talentutvikling.
Back to top
View user's profile Send private message
WT62
Veteran


Joined: 18 Apr 2011
Posts: 1484

PostPosted: 28.06.2021 01:14    Post subject: Reply with quote

For en spiller er det tre ting som er viktig når man velger ett akademi
- treningshverdag ( opplegg, trenere, utvikling)
-kamparena
-veien til A-laget

Jeg skriver velger bevisst, de største talentene uansett geografisk tilhørighet velger selv det akademiet som de mener gir den beste utviklingen.

Hvor står vi ?
Vi kan håpe på at trenere rekruttert fra trøndersk divisjonsfotball klarer å skape ett topp norsk akademi. Jeg tviler,men vi får se.
Kamparena-PostNord er jo helt ok, men klubben bør også delta på norske og internasjonale turneringer, å spille kamper mot gode jevngamle lag kan ofte være bedre enn å slåss med spillere som veier 30 kg mer i PostNord
Vet ikke om akademiet deltar i slike
Veien til A-laget…
Den skal visstnok være lang og vanskelig i en klubb som RBK.
Derfor kjøper vi inn middelmådige svensker og aldrende Ex-spillere.
Her har vi sviktet fullstendig i spillerlogistikken
Back to top
View user's profile Send private message
Buss
Senior


Joined: 16 May 2019
Posts: 151

PostPosted: 28.06.2021 01:37    Post subject: Reply with quote

ODN wrote:
Dette stemmer ikke, nei. De skal ha honnør for det de gjorde, men vi må huske at de var tre individuelle personer - ikke en spleiset gruppe som måtte gå samtidig. Den eneste som faktisk burde fått blitt, som i tillegg ville bli - var Wermink. En respektert mann, med et gigantisk kunnskapsfelt innenfor fotball og talentutvikling.Jeg synes Heerkes var den beste treneren av de. Så flere treninger og kamper med RBK2 og det var artig fotball.
Back to top
View user's profile Send private message
Sløvsekken
Veteran


Joined: 04 Oct 2007
Posts: 7600
Location: Rosenborg

PostPosted: 28.06.2021 15:33    Post subject: Reply with quote

6Strand wrote:
Det kan du si. Men å styre sjappa til n’te gang i underskudd er ikke godt håndtverk.


Å budsjettere til underskudd er ikke automatisk et problem når man har egenkapital og det handler om sportslig satsing og en potensielt stor gevinst i e-cup. Problemet er hvordan sportslig avdeling har forvaltet disse pengene.
_________________
#middelmådighet
Back to top
View user's profile Send private message
senador
Veteran


Joined: 12 Feb 2006
Posts: 9986

PostPosted: 28.06.2021 16:35    Post subject: Reply with quote

Det Tove kan kritiseres for er at hun et med på å videreføre dårlig kultur, spesielt når det gjelder en enkel vei til å ansette folk. Det stilles også lite krav til folk i organisasjonen. Tove burde også lagt en plan for å sikre kommersiell forsvarlig drift og hvordan dette skal nås i samråd med styret og sportslig ledelse. Jeg har ikke sett et eneste initiativ fra henne på det.

En god leder ville sagt opp i protest da hverken styret eller sportslig ledelse evner å skape en forsvarlig kommersiell drift. Hun messer om samfunnsansvar og samfunnsansvar, men å sikre rbks drift er ikke viktig?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Sportslig avdeling All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 58, 59, 60 ... 62, 63, 64  Next
Page 59 of 64

 
Jump to:  


Utviklet av phpBB. Tilrettelagt for RBKweb.

ANNONSE
SITATET
© 1999-2021 RBKweb