English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Debattforum

Alle kan lese innleggene, men man må registrere seg for å delta aktivt i diskusjonene.
Everyone can read the posts, but you have to register before writing your own posts.

 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   StatistikkStatistikk   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Vålerenga - Rosenborg
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 19, 20, 21
 
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Sportslig avdeling
View previous topic :: View next topic  

Banens Beste?
Reitan
35%
 35%  [ 64 ]
Reitan
35%
 35%  [ 64 ]
Hovland
0%
 0%  [ 1 ]
Eyolfsson
3%
 3%  [ 6 ]
Andersson
1%
 1%  [ 2 ]
Henriksen
2%
 2%  [ 4 ]
Hoff
7%
 7%  [ 14 ]
Zachariassen
3%
 3%  [ 7 ]
Ceide
0%
 0%  [ 0 ]
Vecchia
1%
 1%  [ 2 ]
Islamovic
0%
 0%  [ 0 ]
Hansen
9%
 9%  [ 17 ]
Total Votes : 181

Author Message
ODN
Proff


Joined: 26 Jun 2020
Posts: 330

PostPosted: 10.05.2021 23:22    Post subject: Reply with quote

senador wrote:
Dinos treghet er en enorm svakhet for rbk. Ikke får han til å presse hardt på forsvarsspillerne og ikke er han en trussel på kontring. Dino er en middels spiss og Dorsin har gjort en dårlig jobb på speidingen på spissplass

Ceide er vanvittig svak i 1. forsvarsrollen. Det var ved en anledning han labbet tilbake i går som resulterte i en gigasjanse for vif.

Ceide og Dino har ikke vist noe bedre takter så langt. Slutt å haus dem opp. De må levere nå!


Du legger skylden på Dino, når problemet åpenbart ligger på at vi bruker han feil. Dersom vi skal ligge bakpå å kontre, så sier det seg selv at Dino ikke blir ekstremt nyttig i et så raskt angrep. Derimot, hvis vi klarer å treffe han på oppspill, og vi etablerer angrep - så vil vi kunne spille på styrkene hans.

Ceide har vært en av våre beste spillere i år, men det er ingen godt bevart hemmelighet at han er elendig defensivt. Igjen, så ligger problemet på hvordan vi spiller på styrkene deres.
Back to top
View user's profile Send private message
^Mirth
Veteran


Joined: 14 May 2004
Posts: 1103
Location: Buskerud

PostPosted: 11.05.2021 03:02    Post subject: Reply with quote

Skulle gitt en stemme til Reitan, men ser ikke ut som det går nå...
_________________
"Forøvrig mener jeg at sitater burde markeres med opphavsperson"
Back to top
View user's profile Send private message
zaphod81
Legende


Joined: 23 Jan 2008
Posts: 10298
Location: Ciljans lekegrind

PostPosted: 11.05.2021 09:19    Post subject: Reply with quote

Det er jaggu bra at vi klarte å løfte oss litt underveis i denne, for makan til elendig første kvarter skal man lete langt tilbake etter. Man kan sikkert hevde at VIF var gode, men så blir jo absolutt alle lag gode hvis de møter en motstander som ikke klarer å spille én pasning selv når de vinner ballen ganske gunstig. I mine øyne ser det ut til at Hareide ikke har gjort en god nok jobb med å endre det mentale bildet spillerne har av kunstgress, og jeg tror den der 'helt annen idrett'-greia med tilhørende defensiv inngang er veldig negativ for våre sjanser i år. Riktignok fremstår vi litt roligere med ball, som om vi har skjønt at plastmatta gjør det enkelt for oss også, men vi tør jo ikke lage ubalanse overhodet.

I det hele tatt er spillet vårt på kunstgress, som tydeligvis skal spilles veldig annerledes, veldig lite utviklet. Vi har ingen annen plan for å spille av press enn å dunke ballen opp på/mot/ved Dino, eller der spillerne gjetter på at han er uten noen gang å kikke opp fra ballen. Avstanden fra vårt defensive pressledd opp til ham er bortimot uoverkommelig, og han har jo heller ikke fart til å true direkte i bakrom eller utfordre selv. Sammenlign gjerne med hvordan VIF bruker den langt svakere Kjartansson som oppspillspunkt - ikke bare i kjøttduell med Holmar, men også i bevegelse ut mot sidene, med medspillere som oppsøker rommene rundt før ballen slås. Generelt tror jeg dog vi vil løftes en del både ved å få den venstrebeinte venstrebacken inn, slik at venstresida ikke står brakk, og ved å få bevegeligheten til Skjelbred på banen, men jeg synes det er skuffende at vi ikke legger gode nok planer rundt dette når situasjonen er slik den er. Vi må i alle fall gjøre noe med sentral midtbane, for det holder ikke at kun Zachariassen truer rom, mens de to andre nærmest står stille og venter på overganger imot.

Nå kunne vi jo vært heldige og vunnet denne. Vi scorer ett mål selv (mer enn VIF, altså), og både Doff og Dino brenner sjanser der marginene er små for at de er utagbart i mål. En annen dommer enn denne kunne fort ha blåst straffe for hands, men i søndagens form hadde neppe Tore Hansen blåst straffe til Rosenborg uansett forseelse. Problemet er at alle målbare tall tilsier at der vi kunne vunnet kampen, så burde egentlig VIF gjort det. Og deri ligger også konklusjonen: et kampbilde der vi er så underlegne at vi gjør oss avhengige av både tur og udyktighet fra motstanderne for å berge et uavgjort resultat, det er egentlig uakseptabelt.

Børs:

Hansen BB 7 - Matchvinner. Redder oss to ganger fra Kjartansson med svært sterke redninger. Oser trygghet. Ikke så aggressiv på igangsetting som i noen av treningskampene.

Reitan 7 -Stenger sjappa fullstendig defensivt mot en Layouni som i alle fall ble svak. Upresise oppspill med ball. Kommer fram og slår noen gode innlegg.

Eyolfsson 5 - Duellerer mye med sin islandske venn, og lager litt i overkant mye frispark. Rydder godt. Ikke god nok pasningskvalitet.

Hovland 4 - Strengt tatt er noenognitti prosent av handlingene bra, han er viktig i jobben foran eget mål. Scorer likevel et litt uheldig, litt urutinert selvmål, og mister Kjartansson totalt foran dobbelsjansen.

Andersson 4 - Starter veldig godt med å ligge tett på Dønnum, men klarer ikke helt følge opp når vingen inviterer mer på løp. Klarer ikke bidra offensivt. Ikke gode nok oppspill mot Dino.

Hoff 5 - Gjør mye av det han gjør enkelt og bra. Flott innlegg til 1-1. Blir litt for statisk og defensiv, og hjelper ikke til med å koble på Vecchia.

Henriksen 4 - Mer passiv rolle her enn i de beste treningskampene. Ligger ganske rolig og balanserer, uten å bidra mye offensivt. Stygg ballmist burde faktisk straffet seg.

Zachariassen 6 - Natt og dag som vanlig. Svak og nærsynt i oppbyggende spill, dødelig i boksen. Har tatt steg i forsvarsjobben i lavt press, og lager noen gode brudd, som han som regel roter bort selv. Pluss for mål.

Ceïde 2 - Utilpass i en såpass defensiv taktikk, og han finner aldri rommene der han er farlig. Må tørre å ta skarpere posisjoner ved overgangsmuligheter.

Islamovic 3 - Får en utakknemlig oppgave som mottaker av særdeles dårlige oppspill, men løser den heller ikke all verdens bra. Brenner sin eneste mulighet.

Vecchia 4 - Hemmes veldig av de to rekkekameratene på venstre som ikke trår framover, og blir veldig alene. Vandrer mye uten å klare å prege spillet. Gode dødballer.

Holse - Skuffende innhopp i en situasjon der han hadde større ambisjoner enn lagkameratene. Litt nervøst.

Hareide 4 - Bommer fullstendig med (mental?) kampinngang, men får justert til andre omgang. Lite spor av noe spill som gir oss de resultatene vi trenger på kunstgress.

Dommer Hansen 2 - Tilbake til norsk fotball og 90-10-dømming imot. Jeg skjønner ikke hva slags tilbakemeldinger disse får når det hver eneste gang er sånn at draktfargen avgjør vurderingene. Straffesituasjonen er diskutabel, selvmålet er egentlig ikke det, og gulkortlinja er bare latterlig.
_________________
Sitat slutt.
Back to top
View user's profile Send private message
bæærnt
Proff


Joined: 30 Jun 2005
Posts: 419

PostPosted: 11.05.2021 09:58    Post subject: Reply with quote

Da er de første fotavtrykkene i årets serie satt, og det gir dessverre ikke all verden av odds i min bok om RBK står med ett fattig poeng når flagget heises 17. mai. Altså lite eller ingen fremgang målt mot nyere historie. Samtidig fremstår gammelt vrakgods som åpenbaringer straks drakten byttes ut til fordel for en annen farge. Merkelig og komplisert verden vi lever i, men Samuel til fordel for Dino i det pragmatiske plast-regimet til Hareide hadde faktisk gitt en slags mening dersom kontringer er en del av tankegodset.
Back to top
View user's profile Send private message
Harceïde
Veteran


Joined: 03 Mar 2011
Posts: 6503

PostPosted: 11.05.2021 10:10    Post subject: Reply with quote

Kan ikke gi Hovland så mye som 4. Hans oppgave er å forhindre mål, og denne gangen (også) laget han det selv. Greit nok at han gjør det OK ellers, men dette er jo den samme historien over og over. Greit, til tider bra spill - men så kommer den enorme tabben. Det skjer annenhver kamp, gjerne oftere. Hjelper ikke å gjøre en god jobb for secret service om man gjentatte ganger er uheldig og skyter presidenten. Tabbene har alt for store konsekvenser, og om vi ikke prøver Serbecic ila. denne våren/sommeren så er det bare å legge dette prosjektet dødt.

Ceïde samme karakter som dommeren blir også useriøst. Ikke noe dårligere enn Dino i hvert fall. Skapende de 1-2 gangene han fikk ballen på motsatt banehalvdel, men midtbane/forsvar klarer jo ikke stå opp nok til at vi får brukt kantene offensivt.

At Holse også var dårlig sier nok om arbeidsforholdene i den rollen. Hareide må virkelig slutte å tvinge Henriksen inn i midten. Han fungerer ikke der, end of. Hoff så langt bedre ut de gangene han lå sentralt der i treningskampene, og ikke minst for Odd. Slutt med all vondfoten, vær så snill. Som jeg skrev under kampen -- det er mange grunner til å glede seg til at Selnæs kommer tilbake, men først og fremst fordi vår fremtidige trener da ikke kan falle på nok et elendig alternativ sentralt. Selnæs vil jo okkupere den posisjonen hver gang (selv om RBKweb i tradisjons tro garantert vil lansere han som midtstopper)
Back to top
View user's profile Send private message
zaphod81
Legende


Joined: 23 Jan 2008
Posts: 10298
Location: Ciljans lekegrind

PostPosted: 11.05.2021 12:07    Post subject: Reply with quote

Dommerkarakteren kan nesten ikke gå lavere enn 2, med tanke på noen av de prestasjonene vi så i fjor. Det blir en helt egen skala.

Ceide synes jeg var dårlig, og det er alt for enkelt å lede ham inn i ufarlige områder. Vel hadde han ikke enkle forutsetninger, men karakteren gjenspeiler jo også hvordan laget presterer, og det er også Ceide ansvarlig for. Dino gjorde lite, men mer enn Ceide.

Hovland? Tja. Han forhindrer jo mål også, og selvmålet kan han ikke lastes mye for med den dytten han får. Da står han egentlig med en avsovning og en god del gode handlinger. Jeg synes det er fair, selv om han også, som Ceide, delvis trekkes fordi midtstopperkonstellasjonen tvinger stopperne til å ta roller de ikke behersker godt.

Det skal kanskje anføres at 4 ikke er en god karakter.
_________________
Sitat slutt.
Back to top
View user's profile Send private message
Bart1
Veteran


Joined: 21 Sep 2015
Posts: 1134
Location: Selsbakk

PostPosted: 11.05.2021 14:10    Post subject: Reply with quote

Hansen BB 9
Reitan 8
Eyolfsson 5
Hovland 3
Andersson 2
Hoff 6
Henriksen 3
Zachariassen 6
Ceïde 2
Islamovic 2
Vecchia 3
Holse: 3
Hareide 2

Dommer Hansen 1
Back to top
View user's profile Send private message
Hedning
Veteran


Joined: 30 Apr 2006
Posts: 9772

PostPosted: 11.05.2021 14:49    Post subject: Reply with quote

zaphod81 wrote:
Dommerkarakteren kan nesten ikke gå lavere enn 2, med tanke på noen av de prestasjonene vi så i fjor. Det blir en helt egen skala.


Haha, ja når Tore ble idømt straffe imot for å handse på ~midtbanen.
Back to top
View user's profile Send private message
Ratatosk
Veteran


Joined: 24 Feb 2012
Posts: 1393

PostPosted: 11.05.2021 21:23    Post subject: Reply with quote

Litt morsomt å se spillere uttale seg skråsikkert om kampsituasjoner, hvor de tydeligvis ikke har fått med seg noe som helst:

- Det er latterlig. Det er en heading, men det er fra én meter, så jeg synes ikke det er straffe, nei, sier Borchgrevink til Dagbladet.

Heading? Ja, hvis du sier det Borchgrevink, så var det sikkert det. Mener bestemt det var en pasning fra fot til hånd, men hva vet vel jeg!
Back to top
View user's profile Send private message
konrad4ever
Veteran


Joined: 19 Apr 2006
Posts: 2579
Location: Follo

PostPosted: 11.05.2021 22:16    Post subject: Reply with quote

Toppkamp, en av de bedre serieåpningene på lenge og 1 poeng er godkjent. Tror Viking blir grei skuring på torsdag.
Back to top
View user's profile Send private message
Aristoteles
Veteran


Joined: 25 Nov 2006
Posts: 2453

PostPosted: 11.05.2021 23:04    Post subject: Reply with quote

Vi spilte rævva, men på den positive siden flakset vi med oss 1 poeng mot en av de andre spådde topplagene. Håper inderlig spillet sitter bedre mot Viking ellers blir det neppe 3 poeng der.
Back to top
View user's profile Send private message
senador
Veteran


Joined: 12 Feb 2006
Posts: 9680

PostPosted: 11.05.2021 23:20    Post subject: Reply with quote

Vi kommer ALDRI til å bli bedre enn Molde og Glimt med det spillet vi spiller. Det kan jeg garantere. Når man går på banen for å forsvare uten noen vilje til å ta kontringer eller prøve på å skape trøbbel så vinner man ikke i lengden.

Det er tilfeldigheter som gjør at vi ikke tapte 3-1 og med tap hadde nok pipa her fått en helt annen lyd. Er svært overrasket over at mange er fornøyd.

Greit nok at vi ikke sprudler, men forventet aggressivitet, potte tett forsvarspill og tempoforandringer i kontringsfasen, men det var store hull på de momentene bortsett fra 15min i 2.omg.

Jeg håper vi tørr å stå høyere med laget borte mot Glimt og Molde, men jeg har mine tvil. Er redd det blir overkjøring fordi rbk skal ta en passiv rolle.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Sportslig avdeling All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 19, 20, 21
Page 21 of 21

 
Jump to:  


Utviklet av phpBB. Tilrettelagt for RBKweb.

ANNONSE
SITATET
© 1999-2021 RBKweb