English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Debattforum

Alle kan lese innleggene, men man må registrere seg for å delta aktivt i diskusjonene.
Everyone can read the posts, but you have to register before writing your own posts.

 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   StatistikkStatistikk   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Fotball vs. Covid-19
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 20, 21, 22
 
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Fotball generelt
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Zorbeltuss
Veteran


Joined: 10 Feb 2012
Posts: 1822

PostPosted: 19.02.2021 17:43    Post subject: Reply with quote

En får jo konsekvensene av en regjering som ikke satte foten ned for sommerferie i utlandet og sommerbesøk til Norge, dog skal det sies at opposisjonen mente de var for strenge (jeg tipper at Støre ville vært like streng som Solberg og Solberg&co da ville ha ment at de var for strenge som de uten ansvar fint kan mene) og media slapp til alle stemmer som syntes dette ble for strengt.

Så var en altfor slappe med kontroll av arbeidere fra utlandet, som nå enkelte prøver å slå politisk mynt på.

Problemet er at regjeringsapparat har for mange som har politikk som sin karrierevei med altfor lite ballast og kunnskap en får fra resten av samfunnet, men det er omtrent slik det dessverre blir uansett regjeringsfarge.
_________________
Og forøvrig så er ikke andelen nederlendere i sportslig avdeling stor nok før den når 100%
Back to top
View user's profile Send private message
Pappelg
Veteran


Joined: 10 Jul 2018
Posts: 1022

PostPosted: 19.02.2021 18:01    Post subject: Reply with quote

Du har så rett i det du sier Zorbeltuss. Husker jeg så et gammelt opptak fra stortinget på 60 tallet. Var merkelig å se på politikere saklig og fornuftig diskutere saker til landets beste på artikulert og dannet vis med en god del kunnskaper om diverse temaer. Det var jo så klart fordi det på den tiden satt ingeniører, leger, bedriftseiere, fiskere og alle mulige folk på stortingpultene.

I dag er det de usynlige rådgiverne som forer politikerne med hva de skal vite og de fleste politikere er karrierepolitikere.

Anyways, lite vi får gjort. Får bare håpe ikke vinterferieringen til folk nå setter i gang en ny bølge for da blir det vel fort utsatt enda lenger ja.

Hadde vært utrolig viktig å bare fått denne ene kampen i dag, synd de ikke fremskyndet kampen en dag mer når de endret dato.
Back to top
View user's profile Send private message
Vegard2711
Legende


Joined: 25 May 2011
Posts: 10027

PostPosted: 19.02.2021 18:38    Post subject: Reply with quote

Mye håpløse og til tider grunnløse tiltak regjeringen kommer med . Flere ting som blir stengt uten å gi noen god begrunnelsen på hvorfor akkurat det er ille mtp spredning og derfor må stenges. Lite tall som blir brukt til å backe opp mange avgjørelser.

Fotball og idrett er bare en av mange ting de har mislyktes med det siste året, ting som har blitt løst veldig bra andre steder.

Nå er mye av rådene fra helsemyndighetene men allikevel så tror jeg det blir vanskelig for dagens regjering å bli gjenvalgt til høsten etter å ha irritert så mange nordmenn. De har gitt mange tvetydige meldinger og usikkerhet i en periode man burde fått tydelige og enkle rettningslinjer som gir mening.

Smittetallene og dødstallene i Norge har jo vært gode, men der vil jeg mer tilegne æren til det norske folk fremfor de som styrer. Tror den norske væremåten sammenlignet med mange andre steder har gjort at vi unngikk tilstander som man har sett i de landene som har blitt hardere rammet.

Har lønnet seg å ikke bo så tett og like å holde avstand til folk det siste året, noe de fleste nordmenn alltid har vært gode på.
Back to top
View user's profile Send private message
Zorac
Legende


Joined: 08 May 2005
Posts: 18071
Location: Lillestrøm

PostPosted: 19.02.2021 19:11    Post subject: Reply with quote

Vi får innføre vikingtidens folkestyre med tingsystem; tidenes kanskje beste demokrati!
_________________
Influencer™
Back to top
View user's profile Send private message
Pappelg
Veteran


Joined: 10 Jul 2018
Posts: 1022

PostPosted: 19.02.2021 19:57    Post subject: Reply with quote

Fra storting til småting Razz
Back to top
View user's profile Send private message
robbie
Veteran


Joined: 19 Mar 2007
Posts: 5770
Location: Skottland

PostPosted: 19.02.2021 20:41    Post subject: Reply with quote

Still deg i Fjordgata og erklær degselv et enmanns Øreting.
Back to top
View user's profile Send private message
niccolai
Veteran


Joined: 25 May 2008
Posts: 1546

PostPosted: 23.02.2021 00:35    Post subject: Reply with quote

Alle land i Europa durer toppidretten for fullt
Her i Norge nektes man helt.

De lever i en boble, og har svært liten risiko for å spre smitte ut.
Dette har fungert utmerket i andre land.
Smitte har forekommet, men bare innad i lagene.

Helt håpløs symbolpolitikk. Synes også trenere og de som styrer klubbene er for veike og bare blindt godtar dette.

Molde måtte spille kamp i Spania. Er så latterlig
_________________
"Spennende spiller denne Werni!!, Demper hardere enn han skyter!!"

Sitat fra Ivar Hoff..
Back to top
View user's profile Send private message
Vegard2711
Legende


Joined: 25 May 2011
Posts: 10027

PostPosted: 23.02.2021 03:27    Post subject: Reply with quote

Latterlig ja. Vi er et av landene hvor ting står aller best til og allikevel skal vi nekte toppidretten å holde det gående. Land med mye smitte holder det gående og det er svært lite smitte å rapportere om de fleste steder. Da kan man jo tenke seg hvor bra ting kan gå her i Norge.

Føler regjeringen prøver å snike seg litt unna her ved å nærmest straffe de "mindre" idrettene i landet som håndball og ishockey. Det blir ikke like mye ramaskrik rundt de idrettene som det ville vært om det var fotball. Ja, fotball rammes nå men det er kun snakk om oppkjøring og ikke underveis i en sesong som mange andre idretter er.

De lurer seg jo også unna vinteridretten ved å avlyse det med god viten om at noen trolig overtar ansvaret og man får sett ski på tv uansett. For bare det ikke er i Norge så later det til å være greit at sporten utøves.

Nesten litt komisk å se Erna gratulere skiskyttere med medaljer i en idrett man ikke får lov til å drive med i Norge om dagen, og hvor løperne jo i tillegg ikke følger reiseanbefalingene.

Det aller meste av håndteringen til helsemyndighetene og regjeringen har stått til stryk når det gjelder idretten i landet. Det eneste de gjorde bra var å få i gang proff fotballen i mai/juni i fjor, men etter det har det vært helt håpløst håndtert. Det være seg alt fra profesjonell idrett til breddeidretten for barn, unge og voksne.

Dette er ting som gir glede og frihet fra hverdagen, og måten de har håndtert alt fra dette med idretten til ting som blant annet stengte lokaler og familie/partnerskap (stengte grenser for så godt som alle) er høyst kritikkverdig. Man kan lure på hvor mye de tenker på mental og fysisk helse og velvære kontra bare fokus på helse i den forstand at man er fri for virus.
Back to top
View user's profile Send private message
larsarus
Legende


Joined: 12 Oct 2010
Posts: 10288
Location: Trolla

PostPosted: 23.02.2021 07:26    Post subject: Reply with quote

Boble og boble. Flere har småbarn i barnehager, og da er ikke den boblen særlig tett. Men det var ikke det jeg tenkte argumentere her.

Norge har valgt strategien "smittesporing" for å holde smitten nede. Det er den mest effektive metoden når den kombineres med sosial distansering og de tiltakene der. Det er årsaken til at vi har så lave tall som vi har, men viktigere - lave smittetall er faktisk en forutsetning for at vi kan bruke den strategien. Hadde det vært 100+ nye smittede dagen i Trondheim og 1000+ i Oslo så vil jobben til smittesporerene være helt umulig. Og når de ikke klarer jobben så blir det som å slippe viruset løs i samfunnet og du vil se smittetallene eksplodere og helsevesenet overveldes. Derfor kommer det strenge restriksjoner og ting stenges ned så fort man ser en farefull trend. Man er som kjent en uke eller to på etterskudd allerede når nye trender vises i talldataene.

Så ja, vi har lave tall i Norge. Om vi liker å ha lave tall, og et helsevesen som har kapasitet til å behandle de som trenger hjelp, da må vi faktisk kjøre nåværende løp til vaksineprogrammet begynner å få effekt...
Back to top
View user's profile Send private message
Zorbeltuss
Veteran


Joined: 10 Feb 2012
Posts: 1822

PostPosted: 23.02.2021 14:07    Post subject: Reply with quote

I hovedsak synes jeg Norge har lagt seg på rett linje, men det er vanskelig å finjustere det som er av detaljer og avgjøre hva en burde slippe opp på og så videre.

Man var altfor slapp når det gjaldt utenlandsreiser og kontrollen rundt arbeidere fra utlandet. En har kanskje vært for streng med idretten. En del ting måtte de være strengere på en de ellers kunne ha vært hvis de ikke var for slappe på andre områder. Vanskelig balanse, og politikerne (i omtrent samtlige partier) har tenkt litt for mye på gjenvalg og opinion og litt for lite på hva som var rett å gjøre synes jeg.
_________________
Og forøvrig så er ikke andelen nederlendere i sportslig avdeling stor nok før den når 100%
Back to top
View user's profile Send private message
puckno
Veteran


Joined: 13 May 2006
Posts: 4513

PostPosted: 23.02.2021 14:47    Post subject: Reply with quote

larsarus wrote:
Så ja, vi har lave tall i Norge. Om vi liker å ha lave tall, og et helsevesen som har kapasitet til å behandle de som trenger hjelp, da må vi faktisk kjøre nåværende løp til vaksineprogrammet begynner å få effekt...


Lavt og lavt. Alt er relativt. Gjennom siste året har vi vært vant til å betegne alt over 20 per 100.000 per 2 uker som 'Rødt'. I et sånt perspektiv er eksempelvis Oslo mer enn 6-dobbelt rødt (127), mens Trøndelag vel er gult (11), Trondheim alene kanskje rødt - usikker.

Mest bekymringsverdig er R-tallene for mutantene. Tiltaksnivået vi har nå er nok til reell nedgang for det 'vanlige' viruset, samtidig som mutantstilfellene bare stiger og stiger. Det må trolig et sterkere tiltaksnivå enn det vi for tiden har for å hindre mutantspredningen fra å komme ut av kontroll om noen uker. Oslo for eksempel har nå gått fra nedgang og flat trend til klart stigende trend igjen. Det lover ikke spesielt godt for eliteseriestart tidlig April.
Back to top
View user's profile Send private message
robbie
Veteran


Joined: 19 Mar 2007
Posts: 5770
Location: Skottland

PostPosted: 23.02.2021 16:34    Post subject: Reply with quote

Lavt ja. I Norge er det til sammen 608 stykker som har dødd av Korona siden pandemien brøt ut for et år siden. Skottland, med samme befolkning, har hatt 6950. Altså ti ganger så mange, med samme befolkning.

I Storbritannia under ett ble det meldt om 150 dødsfall bare de siste 24 timene. Dette blir sett på som et usedvanlig lavt tall og meget gode nyheter.
Back to top
View user's profile Send private message
puckno
Veteran


Joined: 13 May 2006
Posts: 4513

PostPosted: 24.02.2021 00:56    Post subject: Reply with quote

... Og i motsatt ende av skalaen har du land som Australia, New Zealand, Kina, som sender millioner av mennesker i lockdown ved 2-3 tilfeller. Spør de hva de tenker om de norske smittetallene. Igjen... alt er relativt.
Back to top
View user's profile Send private message
robbie
Veteran


Joined: 19 Mar 2007
Posts: 5770
Location: Skottland

PostPosted: 24.02.2021 07:06    Post subject: Reply with quote

Hva? I såfall kan man dra lærdommen at man burde dra Norge til langt til havs så landet blir en isolert øy, eller alternativt bli en autoritær kommuniststat hvor myndighetene vet hvor alle sammen er til en hver tid. Det gjør ting enklere.
Back to top
View user's profile Send private message
Pappelg
Veteran


Joined: 10 Jul 2018
Posts: 1022

PostPosted: 24.02.2021 11:38    Post subject: Reply with quote

Når man ser bildene fra alpinbakkene som titusenvis drar til nå, så kan man jo saktens lure på hva som er så farlig med 11 mot 11 på en fotballbane.
Back to top
View user's profile Send private message
orz
Proff


Joined: 19 Mar 2005
Posts: 364
Location: Østlandet et sted

PostPosted: 24.02.2021 13:55    Post subject: Reply with quote

Det er vanskelig å gjøre avveininger mellom menneskeliv og økonomi, men jeg er jevnt over glad for at vi har valgt å satse på å ha mest mulig kontroll over smitten.

En annen diskusjon er hvorvidt man skal åpne for toppidrett. Toppidretten i seg selv vil trolig ikke bidra til så mye smitte i samfunnet. Her er vel spørsmålet i større grad om man skal gjøre unntak for noen, eller statuere et eksempel ved å behandle alle likt.

Jeg tilhører de som ønsker at toppidretten skal få konkurrere, dog med begrensninger på tilskuere. Begrunnelsen min er rett og slett at dette har mye å si for livskvaliteten til mange der hjemme. Vi trenger noen lyspunkter og noe å samle oss om i tunge stunder.
Back to top
View user's profile Send private message
Zorac
Legende


Joined: 08 May 2005
Posts: 18071
Location: Lillestrøm

PostPosted: 02.03.2021 22:43    Post subject: Reply with quote

Litt interessant: på TV2sporten hadde de et innslag om at breddeidretten "lider" med fokus på Lørenskog Fotballklubb som ikke har spilt en kamp på 500 dager, og knapt har hatt enn felles-/kontakttrening i samme tidsrom. Her henviste de også til en ekstern undersøkelse (i regi NFF/NIF) ledet av en smittevernekspert som hadde konkludert at fellestreninger (og da også kamper, vil jeg tro) ville ha så å si null innvirkning på smittetrykket. Kanskje det betyr at det er mulighet for å få åpnet igjen?
_________________
Influencer™
Back to top
View user's profile Send private message
Vegard2711
Legende


Joined: 25 May 2011
Posts: 10027

PostPosted: 02.03.2021 23:47    Post subject: Reply with quote

Burde det, men etter å ha sett denne regjeringen styre det siste året så har man sett at de ikke rikker seg fra sine meninger og valg, til tross for at noen av tingene de gjør ikke gir mening og ei heller støttes oppunder av statistikk eller helseråd. De bare velger å stenge det uten å gå mer i dybden.

De ser ut til å tenke at det å stenge ned enda litt mer enn det som er nødvendig og anbefalt er forebyggende og lurt, men de virker ikke å sjekke om det faktisk har en merkbar effekt. Ei heller virker de å tenke på den negative betydningen det har for ganske mange at ting blir stengt ned som egentlig kunne fortsatt på en ganske forsvarlig måte.

Når det gjelder fotball og idrett så burde man jo få lov til å dra i gang. Spesielt toppidrettene må jo få lov til å starte opp igjen nå. Man har levd med dette i ett år nå og alle klubber og spillere vet hvordan de burde oppføre seg og hva de burde gjøre for å unngå smitte. De er like lite interessert i å bli smittet som det regjeringen er.

Toppidretten må få starte nå, og så får vi håpe at bredden også kan få komme i gang snart, men vil tro det er mer sannsynlig fra og med mai når vi er ferdig med denne mars/april perioden regjeringen har snakket om lenge nå. For alt skal visstnok bli så mye bedre når man kommer til mai. Det hadde jo vært flott det, men vi får nå vente å se om det faktisk blir tilfelle.
Back to top
View user's profile Send private message
Sløvsekken
Veteran


Joined: 04 Oct 2007
Posts: 7143
Location: Rosenborg

PostPosted: 03.03.2021 22:55    Post subject: Reply with quote

Helt sinnsvakt det regjeringen driver med i forhold til fotballen og øvrig idrett, når man ser hva annet som tillates.

De kan jo starte med å innføre et strengere regime på innreise til landet, som jo tross alt er der absolutt all smitte kommer fra. Helt latterlig hvor lite kontroll det føres på det området.
_________________
#middelmådighet
Back to top
View user's profile Send private message
RbkUrge
Veteran


Joined: 09 Aug 2005
Posts: 2849
Location: Oslo

PostPosted: 04.03.2021 13:53    Post subject: Reply with quote

Er det 8-0 til Covid19 mot oss nå? Neutral
_________________
Perché hai tradotto questa frase?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Fotball generelt All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 20, 21, 22
Page 22 of 22

 
Jump to:  


Utviklet av phpBB. Tilrettelagt for RBKweb.

ANNONSE
SITATET
© 1999-2021 RBKweb