English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Debattforum

Alle kan lese innleggene, men man må registrere seg for å delta aktivt i diskusjonene.
Everyone can read the posts, but you have to register before writing your own posts.

 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   StatistikkStatistikk   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Spillerlønningene
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 21, 22, 23
 
Post new topic   Reply to topic    Forum -> På sidelinja
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Vegard2711
Veteran


Joined: 25 May 2011
Posts: 9689

PostPosted: 07.11.2019 17:05    Post subject: Reply with quote

Noen som vet hvor mange betalte ansatte RBK har?

Ser at etter man legger sammen alle inntekter på skattelistene til spillerne i tillegg til Hoftun, Kåre, Tove og Bjørnebye i fjor så kommer man bare på ca halvparten av det lønnskostnadene for 2018 var (148 mill) i følge årsoppgjøret. Dette er jo medregnet at all lønn for spillere osv kommer fra RBK, noe det jo er tvilsomt at det gjør (Mike feks kan hende tjener 4,5 mill men hadde 6,5 i fjor).
Back to top
View user's profile Send private message
Huber
Veteran


Joined: 17 Mar 2011
Posts: 1811

PostPosted: 07.11.2019 17:27    Post subject: Reply with quote

zaphod81 wrote:
Men jeg skjønner ikke helt dette: hvordan kan du mene at spillere som Jensen og Reginiussen (for noen år siden) ikke kvalifiserer som stjernespillere hos oss? Jensen var vår beste spiller i 2016, og hadde vært det i flere år, og vi signerte ny kontrakt med ham da ryktene gikk ganske hardt om overgang til Bundesliga eller Ligue 1. Jeg er enig i at kontrakten er for lang på den lønna, men det var en veldig viktig signering. Reginiussen hentet vi jo hjem til Norge fra Danmark, men han har jo spilt i både Bundesliga og Serie A, og er jo fortsatt, tross alderen, ligaens klart beste stopper, og den eneste spilleren vår som er et førstevalg på et A-landslag.


For Jensen: At en spiller er den "beste" på Rosenborg betyr ikke at denne spilleren innehar kvalitetene for å falle inn i kategorien "stjernespiller". Spesielt ikke når spilleren sannsynligvis har tatt ut sitt maks-potensial det året.

Reginiussen: Han feilet i utlandet. Står vel med 1 kamp i Bundesliga og 0 i Serie-A. Ja, han er ett soleklart førstevalg i Rosenborg, og han fortjener all mulig skryt, og jeg er glad han er i klubben, men han faller heller ikke inn i "stjernespiller"-kategorien for meg. Han faller inn helt i toppen av "nivå 2".

Det er heller ikke slik at jeg ser for meg at vi alltid vil ha 3 spillere av dette kaliberet i troppen, men det bør være ett handlingsrom i budsjettet til det. Noen år har vi kanskje 1, andre kanskje 2 andre igjen kanskje ingen. De neste par årene hadde det sannsynligvis vært best å bruke disse pengene på trener og sportslig leder.

En god beskrivelse av dette med "stjernespiller" er kanskje følgende. Ville du valgt å beholde Ole Selnæs eller Mike Jensen i 2016?

Quote:
Og når du sier 'lokke til oss og holde på unge spillere som utgjør den ekstra forskjellen', så mener jeg det er en pose-og-sekk-greie som ikke er realistisk. Jeg tror ikke vi klarer, selv med seks millioner i årslønn, å stabilt hente unge spillere med høyt potensial som også er soleklare stjernespillere på innkjøpstidspunkt.


I dag gjør vi sannsynligvis ikke det, men dersom vi klarer å etablere oss som en klubb med ett rykte som sier at det er ett godt valg for unge spillere så vil dette kunne endre seg. Hva tjener spillere som Semb Berge, Midtsjø og Svensson i dag? Berisha stod vel oppført med rundt 4,5 mill fra sin tid i Wien. (Jeg bruker han utelukkende for å anta lønn, ikke som ett forslag på en potensiell "stjernespiller") .


Quote:
Med andre ord: jeg tror ikke vi bare kan bestemme at spillere som er stabilt blant de aller beste i sin posisjon i ligaen skal ta et lønnskutt for å være 'stallspillere' i sine beste fotballår, mens unge, nyinnkjøpte 'stjernespillere' fra ukjent sted (ikke Norge, antar jeg) tjener dobbelt så mye. Det er en fristende tanke, selvfølgelig, men realistisk sett tror jeg vi må nøye oss med å senke antallet middelmådige spillere i sjiktet mellom 2,5-3,0M årslønn, slik at vi har råd til å hente noen virkelig gode spillere utenfra på lønn litt over det.


Dagens kontrakter får vi ikke gjort noe med, men fremover bør det være mulig å ikke være så raus med stallspillerne. Selv om vi betaler en spiller 2 mill i året så er det mer enn han vil tjene i de fleste andre klubber her til lands. SIB har vel gjentatte ganger forsøkt seg på Zachariassen, og om jeg husker rett så stod han oppført med under millionen i lønn i fjor.


Quote:
Det er for eksempel litt krise at Marius Lundemo hadde 2,5 millioner i årslønn allerede i 2018, og dermed presumptivt omtrent det samme, justert for bonuser, i 2017. Fram til i år har han vært en soleklar backup som til alt overmål var konstant skadet, og da tjente han dobbelt så mye som Gjermund Åsen gjorde i TIL. Vi er helt tydelig villige til å strekke oss fryktelig langt lønnsmessig for middelmådige norske spillere, og det må rettes opp i.


Nettopp.
Back to top
View user's profile Send private message
Zorbeltuss
Veteran


Joined: 11 Feb 2012
Posts: 1620

PostPosted: 07.11.2019 18:15    Post subject: Reply with quote

Kommer vel litt ann på hvor mye kapitalinntekter de har også, men du får neppe noen voldsomme utslag på inntektene fra 6 mill i formue som antakelig for det meste er huset. Må isåfall ha kjøpt noe bitcoin før det gikk som en rakett eller noe.

Må antakelig legge inn arbeidsgiveravgift og kanskje også pensjon under lønnskostnader når klubben budsjetterer.
Back to top
View user's profile Send private message
gisp!
Legende


Joined: 04 Sep 2008
Posts: 10236

PostPosted: 09.11.2019 15:36    Post subject: Reply with quote

Ad spillerlønningene:
Aldri har så mange gjort så lite for så mye.
_________________
- Det er viktig å gå på banen for å være best mulig sjøl, men det er langt viktigere å gå på banen for å gjøre medspillerne gode.
Back to top
View user's profile Send private message
Jonas
Veteran


Joined: 30 Jul 2005
Posts: 5690
Location: Oslo

PostPosted: 10.11.2019 10:07    Post subject: Reply with quote

SIB messer til stadighet om at det er lønn som er avgjørende for at spillere ikke velger RBK.

Nedre lønnssjikte i Serie A viser at Jensen ville vært lønnsledende i Udinese og blant de bedre betalte i mange av disse troppene:Øvre sjiktet med Ronaldo klart i tet:Ex RBK'erne Ankersen og Rasmussen hever €500.000 hver, mens Henderson har €300.000 i Verona.
_________________
No al calcio moderno
Back to top
View user's profile Send private message
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 52611
Location: Trondhjem

PostPosted: 10.11.2019 12:46    Post subject: Reply with quote

Daglig leder i Rosenborg, Tove Moe Dyrhaug, presiserer at at det ikke bare er grunnlønna til spillerne som vises i ligningstallene for 2018.

– Det er grunnlønn og prestasjonsbonuser. Det er også en del andre inntekter som vises. Jeg kan nevne lønn og feriepenger fra andre klubber, hussalg og eventuelle andre ting, for å ta noen eksempler, sier Dyrhaug.

2018 ble et suksessår for trønderklubben. Laget ble seriemester, cupmester og kom seg til gruppespill i Europa League.

– I år man presterer bra på banen så har man gode lønninger i Rosenborg. Spesielt Europa-bonusene er gode, sier Dyrhaug.

Hun forteller at de gikk ned på grunnlønna foran 2012-sesongen, og gikk over til mer prestasjonsrettede lønninger.

Les mer: Norsk trener oppgitt over de enorme lønnsforskjellene: – Blir trist og forbannet

Jebali manglet forresten i VG-oversikten:

Issam Jebali (f. 1991): 2 219 800 / 0 / 1 010 294
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Huber
Veteran


Joined: 17 Mar 2011
Posts: 1811

PostPosted: 10.11.2019 22:30    Post subject: Reply with quote

Vegard2711 wrote:
Noen som vet hvor mange betalte ansatte RBK har?

Ser at etter man legger sammen alle inntekter på skattelistene til spillerne i tillegg til Hoftun, Kåre, Tove og Bjørnebye i fjor så kommer man bare på ca halvparten av det lønnskostnadene for 2018 var (148 mill) i følge årsoppgjøret. Dette er jo medregnet at all lønn for spillere osv kommer fra RBK, noe det jo er tvilsomt at det gjør (Mike feks kan hende tjener 4,5 mill men hadde 6,5 i fjor).


Arbeidsgivere har utgifter utover det som står på skattelistene som f.eks. arbiedsgiver-avgift. Mener jeg har lest at det kan legges på nærmere 40%, så om spillerne tjener 60 mill så har klubben utgifter på ca 80 mill, men det fortsatt vel langt opp til 148 mill ja....
Back to top
View user's profile Send private message
2mas
Sjef


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 52611
Location: Trondhjem

PostPosted: 06.04.2020 19:59    Post subject: Reply with quote

Litt om hva pengene går til:

Memento U er en app som skal gjøre det lettere å komme i gang med fysisk aktivitet, både hjemme og ute i naturen.

«I appen finner du arrangementer som er tilpasset dine ønsker og dine utgangspunkt. Du kan bli kjent med nye folk eller invitere vennene dine», reklamerer selskapet i en forklaringsvideo på nett.

Før nyttår hentet selskapet kapital fra en rekke nåværende og tidligere Rosenborg-spillere.

I begynnelsen av januar var bedriften klar for å få fart på businessen for alvor.

- For oss i Memento kom corona og børsfall akkurat i det vi var i full gang med oppskaleringen. Onboarding av brukere, trenere og aktivitetspartnere var i full gang, fastslår Kent Rønning, salgs- og markedssjef i Memento Network, som utvikler appen Memento U.

Idrettslag og de såkalte Memento-bedriftene hadde startet med å legge opp treningsarrangementer for medlemmer og ansatte.

- Januar og februar viste at vi traff markedet godt, siden mange arrangementer ble fulltegnet samme dag. Alt dette ble det full stopp på da coronakrisen oppsto, oppsummerer Rønning.

- De pengene vi hentet i 2019 er allerede brukt opp til å utvikle nøkkelfunksjoner, legger han til.

(...)

DISSE FOTBALLPROFFENE HAR INVESTERT

Navn
André Hansen 200 kkr
Tore Reginiussen 250
Vegar Hedenstad 150
Gustav Valsvik 100
Pål Andre Helland 140
Jørgen Skjelvik 300
Jonas Svensson 100
Fredrik Guldbrandsen 100
Aleksander Toft Søderlund 200
Mike Jensen 300
Kjetil Wæhler 50
Sum 1890

Les mer: Pål André Helland og Tore Reginiussen er blant investorene i Memento Network
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Forum -> På sidelinja All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 21, 22, 23
Page 23 of 23

 
Jump to:  


Utviklet av phpBB. Tilrettelagt for RBKweb.

ANNONSE
SITATET
© 1999-2020 RBKweb