English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Intervju: Arne Opsal
Skrevet av Thomas Myren, 11. mars 2002, 21:01

Rosenborg Web har stilt prosjektleder i Lerkendal Stadion AS, Arne Opsal, noen spørsmål rundt Rosenborgs nye stadionanlegg, som står ferdig til høsten.

Rosenborg Web: De to nye endetribunene er ferdigstilte, under navnene Tribune vest og Tribune øst. Til høsten er også ny hovedtribune ferdig. Hva blir navnene til tre nye tribunene på Lerkendal - får de sponsornavn?
Arne Opsal: Det er ikke avklart endelig, men det kan ligge an for at tribunene får navn knyttet til sponsorer. Etter det Rosenborg Web erfarer, har Tribune vest allerede fått navnet Rema-tribunen.

Hvor blir bortefansen plassert kommende sesong, nå som gammel-tribunen er jevnet med jorda og ny hovedtribune er under bygging?
Bortelaget sine supportere blir plassert på nedre øst.

Adidas-tribunen har røde stolseter, mens resten av det nye stadionanlegget har/får Rosenborg-farger på setene. Er det planer om å bytte ut rødfargen? I så fall når?
Bytte av stolene er ikke inne i budsjettet for utbyggingen i denne omgang. Men dette vil bli vurdert ut fra økonomi. Alle er enige om at det er penest med svarte og hvite stoler på alle tribunene.

I illustrasjonsplanen står det at man vil bygge tribuner i øvre del av hjørnene først ved en eventuell utvidelse. Det er liten tvil om at en slik løsning vil gjøre Nye Lerkendal til et mye flottere stadionanlegg, samtidlig som trøkket vil bli enda bedre. Hvorfor gjør man ikke dette umiddelbart, i stedet for å vente?
Størrelsen på stadion er også knyttet til investeringer . Det er en gjengs oppfatning at det er bedre å ha 16 000 tilskuere på en stadion som tar 21 000, enn å ha 16 000 på en stadion som tar 25 000.

Man har ikke laget transparente felt på tribunetaket mot øst og vest for å slippe sollyset ned på gressmatta, slik som det står i illustrasjonsplanen. I stedet har det kommet gammeldags bølgeblikktak både på Tribune vest og øst. Hvorfor?
Det blir transparent tak på tribunen mot sør. På de andre tribunene er ikke dette nødvendig.

Det har vært snakk om å kjøpe inn en eller to storskjermer til Nye Lerkendal til kommende sesong. Blir det en eller to, og hvor blir de/den plassert?
Planen er å montere en storskjerm i det nord-østre hjørnet, men først etter at lysmasten er tatt ned.

Baksidene av de to nye endetribunene har blitt malt i gult, en farge mange mener hører bedre hjemme på Åråsen enn på Lerkendal. Hva har du/dere å si til denne kritikken?
Viser til vårt svar i Adresseavisen tidligere vedr. dette. ...og da ble det sagt at dette var arkitektens ønske.

De fleste nye stadionanlegg rundt om i verden bygges med selvbærende tak (vektstang-prinsippet) som gjør at alle tilskuerne får god utsikt mot gressmatta. Verken på Adidas-tribunen eller de to nye endetribunene har man brukt denne løsningen. Hvorfor vil man ikke kvitte seg med stolpene på Lerkendal? Man har jo muligheten...
For de aller fleste av de stadion-anleggene du sansynligvis har i tankene, så er det ikke snakk om å måtte dimensjonere takene for 350 kg med snø pr m2. Dette medfører at en søylefri konstruksjon ville ha blitt veldig kostbar.

UEFA krever at EM-arenaene minimum skal ha 30 000 sitteplasser. Hva vil dere gjøre for å tilfredstille UEFAs krav hvis Nye Lerkendal blir EM-arena? (Jeg trodde man ville følge illustrasjonsplanen - tribuner i øvre del av hjørnene, men jeg ble usikker da det i pressen ble snakket om provosoriske tribuner...)
I løpet av nær fremtid vil det bli vist hvordan en ser for seg å få plass til 30 000 tilskuere på Lerkendal.

- Avslutningsvis så vil jeg få nevne at utbyggingen på Lerkendal har et stramt budsjett. En kunne selvsagt ha ønsket seg et større og mer eksklusivt anlegg, men vi skal samtidig være klar over at det svært viktig å ha et stadionanlegg som også kan forsvares i eventuelt magre år - det vil si uten Champions League, sier Arne Opsal til Rosenborg Web.

Si din mening om disse svarene i Nye Lerkendal-debattforumet!


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Intervju: Arne Opsal» i forumet! Diskutér «Intervju: Arne Opsal» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb