English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Nygamle 4-3-3 står til prøve
Skrevet av Thomas Myren, 20. oktober 2010, 21:37

4-4-2 ble lansert i forkant av forrige kamp i Spania. Torsdag skal Rosenborg bevise mot Atletico Madrid at 4-3-3 fungerer bedre med dagens mannskap.


Foto: Thomas Myren

MADRID (rbkweb.no): - Det er ikke stor forandring, men vi blir bedre defensivt fordi vi får en mer kompakt midtbane, innleder Nils Arne Eggen.

Han var involvert da RBK i oktober 2007 la om til diamantformasjon foran kampene mot Valenica.

- Valencia-laget var på papiret veldig godt, men de møtte et Rosenborg-lag som sto veldig godt til dem: Det var da vi introduserte den nye måten å spille midtbane på, som vi har forlatt igjen nå. Jeg vil nok tro at per i dag er Atletico et bedre lag. Valencia var urolige, sjøl om de hadde både Villa, Silva og Joaquin, tenker Eggen, som har en noe defensiv innstilling:

- Det viktigste er å holde tett bakover. Jeg tenker sånn, og har gjort det bestandig, sjøl om dere tror annerledes. I de kampene vi har vært skikkelig gode har vi dessuten scoret først. Det gjelder å ha en defensiv plan som gjør at vi kan komme til sjanser. Vi ser på mulighetene. Om et fotballag vinner over et fotballag, så er det som regel for at de er bedre. Kampene lever sitt eget liv, men måten vi går ut avgjør om vi kan demme opp for deres beste ferdigheter og framheve våre.

- Men vi må spille Rosenborg-fotball sjøl om vi i utgangspunktet må forsvare oss mer enn hva vi er vant til i Norge. Vi må spille fotball med pasningspresisjon, det var det som var problemet i 1. omgang i København. Klarer vi å få litt ro, at vi klarer å stå på til vi får en roligere fase i kampen, vil spillemåten ikke variere like mye.

- Hvis vi er på vårt aller dyktigste, kan vi dra med oss poeng herfra. Da blir det spennende for oss ettersom vi da har to hjemmekamper. Atletico har dessuten et mye større krav på seg om å prestere, påpeker Eggen.

Han tror RBK vil revansjere seg kraftig i forhold til 0-4-tapet i forrige bortekamp i Europa.

- Fysisk sett er vi bedre. Vi har en bedre mulighetstilnærming til denne kampen enn i Leverkusen.

Ikke minst gjelder dette Rade Prica, som har gjenfunnet målformen.

- Til tross for mange skader har han gjort en god jobb. Spesielt i de siste kampene har han utfra utgangspunktet med skader nærmest vært optimal. Sammen med Steffen representerer han noe som er nødvendig i et fotballag: De som ofte scorer mål, scorer ofte mål. Det høres veldig logisk ut, men det er sånn. Derfor er de veldig viktige. Men vi har andre spillere som i sine roller er like viktige, avslutter Nils Arne Eggen.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Nygamle 4-3-3 står til prøve» i forumet! Diskutér «Nygamle 4-3-3 står til prøve» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb