English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Skal gjenskape suksessen
Skrevet av Thomas Myren, 14. mars 2010, 11:26

Mange av de unge spillerne i Rosenborg kunne feire sitt første seriemesterskap under forrige besøk i Molde. Nå skal gullet forsvares.


Foto: Thomas Karlsen

- Jeg tror at for mange av spillerne ga gullet selvtillit. Det avhenger litt av hva man har for innstilling og attityd: Er du fornøyd og ikke forberedt på å jobbe, er det en sovepute i stedet for en motivasjonsforsterker. Men de unge spillerne vi har, har rett attityd. De vil bedre og bli veldig gode. Derfor gir gullet bare ekstra motivasjon og inspirasjon fordi de kjenner at "OK, vi var best i fjor, men vi vet hva som kreves for å bli enda bedre", sier Erik Hamrén til rbkweb.no.

- Rosenborg bruker 66 millioner av egne sparepenger på to år for å ta gull. Er det "objektive" presset større med de store underskuddene?

- Som spiller og lagleder kan du ikke tenke sånn. Vi har et stort press på oss uavhengig av økonomien. Å spille og jobbe i Rosenborg innebærer et stort press, som du må klare om du skal være i en så stor klubb. Du forventes å være et topplag og du forventes å slåss om gull. Det er en utfordring som jeg syns er positiv. Syns du den er negativ, skal du ikke jobbe i en slik klubb. Det ytre presset er stort på dem som jobber i Rosenborg fordi historien er som den er.

- Hva er status for laget?

- Jeg syns vi ligger lenger fram enn i fjor, det har jeg sagt i hele vår. Det gjelder mange ting: fysisk, teknisk - taktisk er det kanskje omtrent likedan, men det kommer mer og mer i sesongen. Det ser kjempespennende ut!

- Hva syns du om angrepsspillet i vinter?

- I visse kamper har det vært bra, i visse kamper mindre bra. I Marbella hadde vi dårlige resultater, men offensivt var vi bra - det var defensive som ikke var bra. Deretter har vi fått til det defensive litt bedre.

- Det er ingen som er på topp når man starter ligaen i midten av mars. Men jeg har vært fornøyd så langt. Vi har ambisjon om å bli effektivere. Jeg har ingen statistikk, så det er vanskelig å si om vi allerede har blitt det, men jeg syns vi har blitt litt effektivere i løpet av treningskampene.

- Begynner de offensive relasjonene å sitte?

- Nja, de som har vært i hop en stund begynner å kjenne hverandre bedre og bedre, men det er en del nye som Fredrik, Morten og Gjermund. Som lag er vi derfor fortsatt relativt ferske.

- Hva har Moldskred bidratt med utover mål?

- Han er veldig bevegelig så han skaper rom også for andre med sine løp. Han har tilført oss mye med sin løpsvillighet.

- Mange påpeker et mulig savn av Sapara, men han var mye skadet i fjor sommer og høst og bidro ikke så mye til gullet?

- Han hadde ingen større sesong. Han var mye borte på grunn av skader i fjor. Men han er helt klart en bra spiller når han er skadefri - og var en av våre klart beste midtbanespillere.

- Hva syns du om forvarsspillet i vinter?

- Vi har fortsatt en del å utvikle, men det har blitt mer stabilt. Om vi sammenligner Aalesund-kampen med i fjor, så syns jeg at de får skape litt for mange sjanser. I fjor var vi veldig dyktige til å holde motstanderne fra målsjanser, ikke bare mål. Aalesund syns jeg hadde noen riktig store muligheter til å score mål, så jeg vil at vi skal komme opp på samme nivå som i fjor.

- Hva var så bra i fjor?

- Som jeg sier, så var vi vanskelige å skape sjanser i mot. Altså blir det vanskelig å gjøre mål på oss. Heller ikke i forfjor skapte motstanderne så mange sjanser, men da hadde de større effektivitet. I fjor fikk vi bedre stabilitet, og motstanderne fikk jobbe hardere for å gjøre mål på oss.

- Hvordan blir det å begynne serien?

- Med superfinalen føles det som om vi allerede er i gang. Alle snakker om ligastart, men jeg er kanskje litt kjedelig fordi jeg har hatt det slik. For meg er det én kamp av 30. Det er alltid artig å begynne fordi det snakkes mye om fotball nå, men for meg er det litt overdrevet hvor stor betydning den første kampen ofte blir gitt. Man vinner ingen liga på den første kampen, og man taper heller ingen liga.

- Hvordan er styrkeforholdet mot Molde i øyeblikket?

- Det blir spennende å se. Vi har fulgt hverandre veldig tett i vår. Begge lag startet mindre bra resultatmessig, men vi har høynet oss og jeg har sett Molde spille bedre og bedre. Jeg tror det blir en spennende og jevn kamp.

- Hva må bli bedre i forhold til superfinalen?

- Det er ikke lett å reise til Ålesund for å vinne på bestilling. Jeg har vært der tre ganger i løpet av min tid i Norge, og det har vært veldig lignende kamper uansett om det har vært tidlig på våren, midt på sommeren eller om høsten: Til dels er Aalesund et vanskelig lag å spille mot, og til dels er banen litt spesiell å spille på.

- Vi gjorde likevel mye bra, og det er det jeg vil fokusere på. Men vi kan bli bedre defensivt - vi hadde noen biter som ikke var bra. Selv om vi var effektive første delen av kampen, så var vi ikke så effektive på slutten. Vi kan også bli bedre i samhandlingen. Vi kan bli bedre i alt! avslutter Hamrén.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Skal gjenskape suksessen» i forumet! Diskutér «Skal gjenskape suksessen» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb