English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kommentar: Påtvunget forsterking
Skrevet av Thomas Myren, 11. desember 2007, 16:39

Rosenborg har forsøkt, men har ikke maktet å forsterke forsvarsrekka. Derfor er det kanskje greit at spillerne sjøl hjelper til?

I dag ble det bekreftet at Riseth trapper ned i Skedsmo. Jeg tror overgangen fotballmessig er mer ødeleggende for spilleren enn for Rosenborg. Frostingen har vært en favoritt hos supporterne siden returen fra München, og mister mye av glansen når han hopper av flytoget på feil stasjon.

Han ville uansett ikke ha forlenget avtalen sin når den går ut etter neste sesong, og derfor er det egentlig en fordel for RBK at prosessen blir framskyndet. 2008 blir uansett en slags mellomsesong, der Rosenborg får mulighet til å kjøre inn nye spillere, som slipper de enorme kravene om umiddelbart å prestere i Champions League.

Fra før er det klart at Dorsin, Koppinen og Lago er ferdige. Kvarme vurderer derimot å ombestemme seg, og tar kanskje en ny sesong.

Det kan faktisk bli nødvendig å få med Beto videre, sjøl om innkjøpsrunden skulle bli vellykket. RBK kan nemlig bare melde på inntil tre nye spillere til europacupen over jul. Demidov tar nok en av plassene, og dermed kan det ende med at en eller flere av de andre forventede forsterkningene blir nødt til å se e-cupkampene fra tribunen.

Uansett er det ingen tid å miste. Etter flere mislykkede overgangsvindu på rad, blir Rosenborg nødt til å finne forsterkninger innen vinduet lukker 31. mars. Eggen jr. har fortsatt tre nye spillere på ønskelista si: midtstopper, midtbanespiller og angrepsspiller. Det alle lurer på, er naturligvis hvilke navn han tenker seg.

Fredrik Strømstad er garantert en av de mest aktuelle, men han ønsker først å undersøke mulighetene for en videre karriere i Frankrike. I dag ble også Sigurd Rushfeldt lansert som en mulig kandidat. Det trenger faktisk ikke være så dumt å hente en billig finnmarking på toårskontrakt. I mellomtida vil Jo Sondre Aas få mulighet til å etablere seg, og i 2009 kan han framstå som en fullvoksen rambukk på topp.

Stopperplassen er mer usikker. Etter salget av Christian Steen er det vanskelig å tro at Tromsø selger Tore Reginiussen. Bratseth har fortsatt SMS-kontakt med Prödl, men en spiller som både AC Milan, Roma og Parma ønsker vil være bortimot umulig å hente. En overgang til laget på femteplass i Norge er uansett ikke høyaktuelt for en spiller som vil gjøre alt for å komme i EM-troppen til Østerrike. For ham er det tryggest å bli i Sturm Graz fram til sommeren, for å være sikret spilletid.

Inne i sivet vaker også Rune Jarstein. Jeg personlig tror svaret på trenerspørsmålet blir avgjørende for hvilken klubb Jarstein velger. Om Sollied kommer, tror jeg det blir enklere å hente norske spillere til klubben. Han er et så respektert navn at mange vil gå i hans skole.

Jeg velger å være optimistisk med tanke på Sollied. Avgjørelsen drøyer, men Rosenborg hadde aldri arbeidet videre med saken om de ikke hadde trodd på et lykkelig utfall. Sollied skal mandag ha vært i møter med (skatte)advokatene sine, og dersom de finner en snedig måte å forvalte fotballformuen hans på, er han et stort skritt nærmere Lerkendal. Kanskje får vi svar på det allerede på onsdag?

Vinterlagring av Iversen i England trenger forresten ikke være så dumt, sjøl om han dermed sannsynligvis går glipp av kampene i Europa i februar. Fordelen med å ha Iversen i ordentlig kampform mot Lyn 30. mars er større enn effekten av å ha ham rusten med på laget mot en storklubb på etterjulsvinteren; RBK vil sannsynligvis ryke ut uansett.

Men lenge før dette er det tid for avspark i Gelsenkirchen. Hodet sier tap og UEFA-cup, men det er lov å håpe på poeng. Det er Schalke som har presset på seg, og de har tross alt bare maktet å score to fattige mål på fem kamper i gruppespillet. At begge kom på Lerkendal får så være...


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kommentar: Påtvunget forsterking» i forumet! Diskutér «Kommentar: Påtvunget forsterking» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb