English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kommentar: Ny sesong - nye muligheter
Skrevet av Åsmund Sjøberg, 8. januar 2005, 14:19

Da gyver vi løs på en ny RBK-sesong, og det første ordet som da slår meg er fornying.

Da har vi gått 8 dager inn i året 2005, og Rosenborg har satt kursen mot årets første treningsleir. Det er det første åpenbare tegnet på at vi er igang med forberedelsene foran kommende sesong. Da begynner det med en gang å krible litt ekstra hos oss supportere også, og vi begynner å gjøre oss opp noen tanker angående hva man bør gjøre denne sesongen og hva man ikke bør gjøre. Det er mye av dette som er så fint med fotball. Det finnes sikkert like mange meninger som supportere og alle har like stor rett til å mene noe, og alle bidrar til å holde det store engasjementet rundt fotballe oppe.

Så over til den mer subjektive delen. Hva mener jeg mitt kjære RBK bør foreta seg denne sesongen? Noen punkter har ganske klart pekt seg ut hos meg foran denne sesongen.

- Fornying. I flere år har man sett det, mange av RBKs bærebjelker de senere suksessår er godt oppe i årene, fotballmessig sett. Åge Hareide begynte fornyelsesprosessen men forlot den før den nesten var begynt. Ola By Rise fikk den servert i fanget og var meget klar over problematikken, men fikk ikke mulighet til å vise hvordan han hadde tenkt til å angripe denne problematikken foran denne sesongen. Så er spørsmålet hvordan det nye trenerteamet vil håndetere dette. Jeg tror man er smertelig klar over dette, men spørsmålet er hvordan man håndterer det i praksis. Det viktigste, tror jeg, er at man ikke skyver det under teppet. Slipp til de unge talentene og still knallharde krav til de eldre rutinerte spillerne.

- Spillerskjøp. Må også ses i sammenheng med fornyelsesprosessen. Det jeg mest av alt ønsker meg er en ung, etablert midtbanespiller så snart som mulig. Dette er etter min mening helt nødvendig. Etter denne sesongen forsvinner et alt å dømme både Roar Strand og Ørjan Berg. Begge suksessfaktorer i RBK de senere sesonger. En som skal bidra til å fylle tomrommet etter disse, vil ha godt av å ha et "innkjøringsår" med disse to veteranene. Her håper jeg at RBK ikke sitter for lenge på gjerdet å venter, men virkelig er aktive ute i markedet, og er villige til å betale det en slik spiller vil koste. Andreas Johannson fra Djurgården er en slik spiller jeg håper jeg med det sportslige utvalget på Brakka ordner så snart som mulig.

- God gammel RBK-fotball. Fjorårs-sesongen var for ujevn. Ikke bare når det gjelder resultater men også når det gjelder spill. Man presterte alt for sjeldent godt, og når man presterte dårlig så var nivået mye dårligere enn på dårlige dager i tidligere sesonger. Så gi oss god gammel RBK-fotball. Og akkurat det tror jeg vi vil få. Det nye trener-teamet består av en fin miks av nye krefter og gammel suksess.

Kort sagt så både tror og håper undertegnede at sesongen 2005 vil bli både en flott avslutning, fortsettelse og begynnelse.

En flott avslutning for noen av de eldre spillerne som har gitt oss så uendelig mange store fotballopplevelser de seneste 10-15 årene.

En flott fortsettelse av RBKs suksess og dominans her hjemme i Norge og i Skandinavia.

En flott begynnelse for foryngelsesprosessen og "det nye RBK" som alle med svart-hvitt hjerte håper skal gi oss nye gledesstunder på Lerkendal de kommende sesonger.

Lykke til alle sammen.
Måtte det bli en sesong i suksessens tegn, som vi sent glemmer.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kommentar: Ny sesong - nye muligheter» i forumet! Diskutér «Kommentar: Ny sesong - nye muligheter» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb