English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kjernen med egen pub
Skrevet av Thomas Myren, 26. desember 2004, 19:21

1. juledag ble en merkedag for Kjernen: Supporterklubben åpnet sin egen fotballpub sentralt i Midtbyen.


GODT MED FOLK: Gjestene trives på den nye supporterpuben.

Foto: Thomas Myren

Navnet på din nye stamplass er Klokkesvingen pub.

- Rosenborg vil være i fokus, men vi satser bredt. Vi skal vise alt av fotball og bli størst på dette i Trondheim. Vi har tro på at vi skal få samlet det som er av fotballinteresserte folk i byen, sier daglig leder Terje Bergseth til rbkweb.com.

Sentral beliggenhet

HJØRNET: Klokkesvingen pub holder til på hjørnet mellom Dronningens gate og Bersvendveita.
Foto: Thomas Myren
Kjernen, som har byttet stampub nesten årlig siden oppstarten i 1996, har lenge hatt et ønske om å starte opp sitt eget tilholdssted. I slutten av november dukket en mulighet opp. Det greske spisestedet Mykonos i Dronningens gate 13, midt i Trondheim, skulle avvikles, og et helt hus med tre etasjer og full kjeller ble plutselig stående ledig.

Supporterne slo til umiddelbart, sikret seg lokalene og opprettet et eget aksjeselskap som skal ta seg av den daglige driften. Medlemmene i supporterklubben har fått muligheten til å kjøpe aksjer, og dermed bli medeiere i stedet.

Dugnad
Kjernekarene og -kvinnene har ikke bare bidratt økonomisk. I løpet av en hektisk adventstid har hundrevis av dugnadstimer blitt lagt ned i oppussingen av lokalene, som helt klart hadde bruk for både noen malingsstrøk og generell overhaling.

I går kveld klokka 20 kunne dørene åpnes, men dette betydde ikke slutten på dugnaden. I øyeblikket er daglig leder Bergseth den eneste ansatte, og han vil framover få hjelp av dugnadskrefter for å kunne ta vare på gjestene på best mulig måte.

- Vi tar sikte på å ansette én eller to til ut på nyåret, men vi legger opp til en del dugnadsjobbing også etter dette, sier Terje Bergseth (bildet).

Suksess fra første minutt
Mange Kjernen-medlemmer visste sin besøkelsestid og møtte opp på åpningsfesten 1. juledag. Gledelig - og kanskje litt overraskende - var det at også mange andre stakk innom for å leske strupene med godt trøndersk brygg etter julemiddagen. Totalt var det et par-tre hundre gjester lørdag kveld.

Pubgjengen håper på mye besøk også når hverdagen bokstavlig talt kommer.

- Vi vil ha åpent fra klokka 11 hver dag, og allerede nå i mellomjula starter vi med matservering. Vi vil satse ganske hardt på å bli en lunsjplass på dagtid. På kveldene blir det enklere middagsretter, slik som hamburgertallerkener, forteller Bergseth.


LEDER-ØLHUND: Kjernen-leder Christian Brøndbo (i midten) var sentralt plassert ved bardisken.
Foto: Thomas Myren

Medlemskontor på loftet
I øyeblikket er kun to av fire plan tatt i bruk. Men i løpet av kort tid vil det bli medlemskontor for Kjernen i 3. etasje. Dermed vil det bli en smal sak for gjester å melde seg inn i supporterklubben og/eller kjøpe supporterutstyr.

Samtidig er det konkrete planer om å ta i bruk også de store lokalene i kjelleren.

- Det er først og fremst nødutganger det står på. Først fikk vi beskjed om at vi trengte en nødutgang i kjelleren, men så ble dette omgjort til to. Altså må vi sette oss ned og se på hvilke muligheter vi har, avslutter Terje Bergseth.

PS! Det er planer om å ha en offisiell åpning av puben i løpet av våren.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kjernen med egen pub» i forumet! Diskutér «Kjernen med egen pub» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb