English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kommentar: Blek, men fattet
Skrevet av Thomas Myren, 27. august 2003, 13:37

Det blir altså ikke noen Champions League-kamper på Lerkendal i høst. Likevel er det liten grunn til å henge med hodet.


MØRKE HØSTKVELDER: Det blir flomlyskamper også i høst.

Dersom RBK hadde spilt i røde drakter og kommet fra Bergen hadde man allerede vært i Champions League. Foran kvaliken mot CSKA Sofia i 2000, utropte bergenserne nemlig at "vi er allerede i Champions League, nå skal vi bare komme oss til gruppespillet".

Men de fleste andre er vel enige om at dette blir det samme som å si at Norge deltok i fjorårets VM.

Med andre ord blir det ikke noe Champions League på oss i Trondheim og skaptrøndere verden over. Det er trist. Etter åtte sesonger på rad ble rekka brutt. Dermed klarer ikke Rosenborg å forbedre "verdensrekorden" sin i antall deltakelser på rad.

En epoke, som startet med heksegryta i Istanbul en het augustkveld i 1995, er dermed over.

Selv har jeg vært forberedt på dette i mange måneder. Det er lenge siden at det ble klart at Rosenborg ikke ville bli seedet i årets kvalifisering, og med tanke på mulig motstand, var jeg inneforstått med at eventyret nok ville være over. Da man i tillegg fikk den verste trekningen man kunne få, var jeg helt innstilt på at det bare blir UEFA-cup i høst.

Derfor er jeg egentlig ikke så skuffet. Jeg hadde egentlig ikke trodd at det skulle bli noe annet.

Men etter 180 minutter (pluss tillegg på grunn av ilter, spansk måse) er det likevel irriterende. I hjemmekampen på Lerkendal skulle Deportivo La Coruña ha blitt slått, og da det bare ble 0-1 i går kveld, etter en svak forestilling fra RBKs side, begynner man å tenke: Hva hadde skjedd om Rosenborg hadde vært noen hakk mer presise framover på Lerkendal, og noen hakk mer presise bakover i returkampen?

Likevel blir dette kun spekulasjoner.

Nå må vi heller fokusere på UEFA-cupen. At denne turneringen langt i fra har samme status som Champions League, bevitner Vålerenga, Molde og Lyns deltakelse om. Men mens bunntrioen fra Tippeligaen sannsynligvis vil bli slått ut av lag som Barcelona og Roma allerede i 1. runde, har seedede Rosenborg en gylden mulighet til å forsere gjennom flere runder. Jeg vil bli skuffet om vi ikke henger med til over jul - det er tross alt kun to hjemme- og to bortekamper som skal spilles før Sølvguttene dukker på skjermen.

Samtidig som at UEFA-cupdeltakelse sannsynligvis/forhåpentligvis (stryk det som passer) betyr at "e-cuphøsten" varer helt til mars i stedet for til desember, er det flere andre gode sider:

Seire over middelhavsfarere fra Nederland og Belgia gir mer poeng på UEFA-rankingen enn uavgjort mot Inter, Ajax og Lyon. Dermed kan RBK forhåpentligvis sanke sammen nok poeng til at vi rykker tre-fire plasser opp, og blir seedet i neste høsts Champions League-kvalik.

Rosenborg kan bruke UEFA-cupen til finpusse taktikk ute i Europa. Mot Deportivo spilte man Rambo-fotball på Lerkendal, og "Rosenborgsk" i Spania - burde det ikke ha vært omvendt?

Og for alle som vil RBK alt vondt: Dere blir skuffet. Rosenborg går ikke på dukken selv om man må klare seg uten 80 millioner Champions League-kroner. Celtic tjente faktisk mer på fjorårets UEFA-cup enn Champions League-gruppespillet sammen med RBK i 2001!

...i øyeblikket ser jeg faktisk kun en skikkelig negativ side med UEFA-cupen, nemlig mulighetene for TV-overføring av kampene. For mitt vedkommende får jeg med meg hjemmekampen fra tribunen, men dersom Vålerenga trekker Liverpool ser jeg mørkt på mulighetene for at en norsk kanal heller velger å vise RBK borte mot et bob-bob-lag fra Kypros...

Hvilken lag vil du møte i 1. runde? Si din mening!


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kommentar: Blek, men fattet» i forumet! Diskutér «Kommentar: Blek, men fattet» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb