English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2018
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Ridder Nils Arne
Skrevet av Thomas Myren, 14. mai 2003, 21:59

I ettermiddag ble Nils Arne Eggen slått til ridder av St. Olavs Orden i et fullsatt Orkdal Kulturhus.

Eggen blir ridder

Fotball-legenden får St. Olavs Orden for sin innsats for bygging av positiv samhandlingskultur og for sine prestasjoner som trener og fotballspiller. Eggens filosofi rundt lagspill og samhandling er også kjent som go‘fot-teorien. Boka om dette, Godfoten, ble en stor salgssuksess da den kom ut i 1999.

Allerede før jul fikk Nils Arne Eggen vite at han var tildelt høyeste utmerkelsen en sivil person kan få i Norge: Ridder 1. klasse av Den Kongelig Norske St. Olavs Orden. Og i dag mottok han altså selve medaljen i Kulturhuset på Orkanger med blant annet ordfører, fotballpresident og diverse sambygdninger i salen.

- Det er ikke så lett å sette ord på dette. Det føles litt rart, sa Eggen til NRK etter overrekkelsen.

- Nils Arne Eggen har gjort norsk fotball og Rosenborg kjent i hele Europa, og gjort RBK til historiens beste klubblag. Det må vi bare bøye oss i støvet for, sa fotballpresident Per Ravn Omdal i sin tale.

Eggen ble framstilt som Orkdals store sønn, uten at han var helt enig i akkurat det:

- Det er ikke jeg som har hatt mest betydning for bygda, det er bygda som har hatt mest betydning for meg, sa Nils Arne Eggen, som selv ba om at festkvelden ble lagt til hjembygda.

I kveld har det vært festmiddag på ærverdige Baardshaug Herregård, og mens Nils Arne mesker seg med all verdens godsaker, gratulerer rbkweb.com ham med denne flotte utmerkelsen!


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Ridder Nils Arne» i forumet! Diskutér «Ridder Nils Arne» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2018 RBKweb