English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Belsvik passerte Ivers
Skrevet av Thomas Myren, 12. mai 2003, 23:29

Odd Iversen har vært tidenes målkonge i norsk fotball i en liten mannsalder. Men i kveld snek Petter Belsvik seg foran Ivers.

Fakta Odd Helge Iversen
Fakta Petter Belsvik

Petter Belsvik scoret Lillestrøms første mål fra straffemerket, da Tromsø ble slått 3-2 på Åråsen i kveld. Dette var 35-åringens 159. toppseriemål, og dermed gikk han forbi Ivers, som han har ligger likt med siden 20. oktober i fjor.

- Det har vært veldig mye mas om denne rekorden. Egentlig hadde jeg belaget meg på at det ikke ble noen scoringsrekord alene, men så var Lillestrøm så hyggelige at de tok meg inn i varmen, sa Petter Belsvik til Canal+.

Dermed klarte spilleren med så mye klubbfølelse til slutt å ta rekorden. Belsvik brukte 14 år, 281 kamper og 7 klubber på dette. 5 av målene kom i løpet av de 15 kampene gudbrandsdølen fikk i Rosenborg-trøya perioden 2000-2001. Til sammenligning brukte Odd Iversen 15 sesonger i norsk fotball, 225 kamper og 2 klubber på å lage 158 toppseriemål.

Heldigvis blir nok ikke rekorden i Petter Belsviks hender så alt for lenge. Dersom Harald Brattbakk opprettholder snittet sitt hittil denne sesongen - 1 mål per kamp, så er Rosenborg-spissen foran allerede ut på høsten. Brattigol har i øyeblikket scoret 143 mål på 191 kamper, inkludert 10 scoringer på 22 kamper da han var utleid til Bodø/Glimt sesongen 1993.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Belsvik passerte Ivers» i forumet! Diskutér «Belsvik passerte Ivers» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb