English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2023
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 STATISTIKK
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Sandefjord - Rosenborg 3-2
Skrevet av Thomas Myren, 12. november 2023, 19:02

Den store pauseledelsen til hjemmelaget ble nesten hentet inn.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Uforklarlig
Bilder fra Sandefjord - Rosenborg


- Vi brukte bortimot all tida vår på kampmøtet og i garderoben på å sørge for at vi var påskrudde fra start av. Vi var tydelige på at vi skulle ta dette på alvor, forflytte oss, ha respekt for motstanderen, være kompakte og vinne dueller. Det var det vi snakket om. Hadde vi gjort det, kunne vi spilt fotball. Men det var null respons. For meg er det uforklarlig, sa Svein Maalen til Adresseavisen.

Rasmus Wiedesheim-Paul var spissvikar fordi Ole Sæter og Isak Thorvaldsson hadde karantene etter henholdsvis rødt kort mot Molde og seks gule kort. Ellers var laget uforandret mot vestfoldingene, som kjemper mot nedrykk.

Et skudd i krysset fra Vetle Walle Egeli ordnet tidlig ledelse for Sandefjord, som fulgte opp med stolpetreff fra Danilo Al-Saed og et par gode forsøk like utenfor. Jakob Dunsby doblet etter at framspillet spratt via Ulrik Yttergård Jenssen.

På overtid før pause forsøkte vikarkapteinen å revansjere seg, men han feiet ned Dunsby etter å ha blitt spilt tunnel på. Alexander Ruud Tveter scoret fra straffemerket.

Opphentinga i 2. omgang begynte med stupheading fra Wiedesheim-Paul på innlegg fra Leo Cornic. En dobbeltsjanse for Adrian Pereira ble blokkert, før innbytter Santeri Väänänen veggspilte med Emil Frederiksen og sendte ballen langs mållinja og ut. Wiedesheim-Paul var dessuten ikke langt unna å kunne kaste seg fram.

Håkon Røsten fikk til et kjapt skudd og reduserte til 3-2 etter Hugo Keto glapp en corner fra Frederiksen.

Wiedesheim-Paul og Nypan var begge nær utligning med skudd utenfor stengene. Gjestene ropte dessuten på straffespark, da ballen traff arma til Egeli, som lå på knær. Støttende arm er imidlertid ikke hands. Den første serieseieren til 25 år gamle Sandefjord Fotball mot Rosenborg var et faktum.

Et lite lyspunkt var at Noah Holm var tilbake etter fotoperasjonen og spilte sine første minutter for RBK siden i fjor sommer.

PS! Per Ciljan Skjelbred var ikke med i troppen på grunn av sykdom, mens Markus Henriksen ikke var aktuell for innhopp sjøl om han satt på benken i andre kamp på rad etter kneskaden.

PPS! André Hansen (legg), Erlend Reitan (ankel), Jonathan Augustinsson (korsbånd), Tobias Børkeeiet (syk) og Edvard Tagseth (rygg) var fortsatt utilgjengelige.

Kampfakta

Sandefjord3-2Rosenborg
Vetle Walle Egeli 5
Jakob Dunsby 36
Alexander R. Tveter str. 45
R. Wiedesheim-Paul 49
Håkon Røsten 72

Søndag 12. november 2023 17:00
Eliteserien, Jotun arena, Sandefjord
4063 tilskuere og vist på TV2 Sport Premium

Rosenborg [4-3-3]
Sander Tangvik - Leo Cornic, Håkon Røsten, Ulrik Yttergård Jenssen, Adrian Pereira - Olaus Skarsem (Santeri Väänänen 46), Ole Selnæs, Sverre Nypan - Emil Frederiksen, Rasmus Wiedesheim-Paul (Magnus Holte 90), Jayden Nelson (Noah Holm 77)

Gult kort RBK: Ole Selnæs

Ubenyttet reserve: Simen Havig, Adam Andersson, Mikkel Ceide, Markus Henriksen og Jesper Reitan-Sunde


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Sandefjord - Rosenborg 3-2» i forumet! Diskutér «Sandefjord - Rosenborg 3-2» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2023 RBKweb