English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Vi vil være mer balanserende
Skrevet av Thomas Myren, 3. april 2021, 15:11

Denne sesongen får bare den ene indreløperen bli med framover når Rosenborg angriper på bortebane.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Du vil sannsynligvis se oss i en vant Rosenborg-konstruksjon når vi starter med å spille opp bakfra. Da vil vi ligge med to klassiske indreløpere. Men bare én av dem kommer til å gå i boksen. For vi kommer til å balansere med to spillere. Vi kommer til å bruke backene høyt på banen, forklarer Åge Hareide til rbk.no.

Det var tendenser til det samme i fjor høst, da Kristoffer Zachariassen og Anders Konradsen byttet på å være den indreløperen som presset motstanderen mest.

- Det er ei vurdering man kommer til å gjøre. I enkelte kamper kommer vi kanskje til å gå inn med begge to. Spesielt i hjemmekamper kan vi være mer mer aggressive og legge enda større trykk på motstanderen. På bortebane må vi kanskje balansere på en litt annen måte, sånn at vi får littegrann defensiv fornuft i det, mener Hareide.

- For det kan ikke være åpent landskap hvis vi mister ballen. I den moderne fotballen jobber de fleste lag veldig mye med gjenpress, så når vi taper ballen, må vi gå inn og presse veldig hardt for å vinne ballen tilbake. Det er en av de viktigste tingene som drives med i fotball i dag.

I praksis betyr grepet at Per Ciljan Skjelbred og eventuelle andre som spiller sentralt skal få mer hjelp:

- Han vil få voldsomme avstander å dekke om han er alene - spesielt når vi mister ballen oppe. Vi har backene og vingene våre oppe, og det blir enorme avstander å dekke. Det er en av årsakene til at vi vil være mer balanserende, innrømmer treneren.

- Det er lettere på Lerkendal, for der motstanderen står mye lavere mot oss, med mye folk bak ballen. Det er lettere å angripe med mye folk og dekke til områder hjemme enn på utebane på kunstgress.

- Vi har sett på alt det der: Hastigheten som ballen får på kunstgress, gjør át én sentral, sittende midtbanespiller må være ekstremt dyktig på å posisjonere seg for å være i forkant av den situasjonen som måtte komme. Men det blir store områder å dekke. Ballens hastighet gjør det vanskelig for én spiller.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Vi vil være mer balanserende» i forumet! Diskutér «- Vi vil være mer balanserende» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb