English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Viking - Rosenborg 3-0
Skrevet av Thomas Myren, 8. november 2020, 19:49

To dommerfeil og én keepertabbe ødela for RBK før pause.

- Vi har ikke dommeren med oss
- Det preger oss litt for mye


- Vi har ikke dommeren med oss, men vi gjør ikke noen god kamp sjøl. Vi får se oss sjøl i speilet, sa Tore Reginiussen til Eurosport.

Det første tapet mot Viking på 15 år var samtidig det første i serien for Åge Hareide som RBK-trener siden 2003 og det første på tolv seriekamper.

Rosenborg manglet Anders Konradsen og Pål-André Helland, som begge skadet leggen mot Start. Per Ciljan Skjelbred og Carlo Holse er trolig uansett førstevalgene i de to posisjonene. I så fall stilte RBK med toppet lag.

Hareide sitt gjensyn med gamle kjente ble tidlig et mareitt, da Kai Erik Steen etter åtte minutter helt feilaktig dømte straffespark til Viking:

Veton Berisha var dessuten offside, men det ble aldri blåst for annet enn hands av Tore Reginiussen, da ei langpasning landet på underarma hans. Situasjonen skjedde uansett langt utenfor 16-meteren, og Berisha skulle aldri fått mulighet til å ordne ledelse fra straffemerket.

- Det er klart at det frustrerende. Det er visstnok fjerdedommeren som dømmer den. Han står et stykke unna. At de klarer å få det til å bli straffe er merkelig. Jeg tror ikke dommeren ser det i det hele tatt. Plutselig ut av intet blåser han straffe, fortalte Reginiussen.

Ting ble ikke bedre etter 20 minutter: André Hansen brukte altfor lang tid på et tilbakespill fra Markus Henriksen og sparket ballen rett i rompa på Yann-Erik de Lanlay, sånn at den spratt i mål.

- Du må ta kaffepausene før kampen og ikke underveis. Det er ikke noe gøy, men det er en del av fotballen og livet. Det er bare å komme seg videre, kommenterte keeperen.

Og for å gni det inn, var Viljar Vevatne offside, da han rett før pause puttet en retur etter at Rolf Vikstøl først hadde stupheadet i stolpen.

- Mål preger kamper. Vi har nesten ikke tre sjanser mot oss, men vi ligger under 3-0 på et straffespark, en god, gammeldags "hjerneblødning" fra min side og en corner med mye fram og tilbake, oppsummerte Hansen.

2. omgang ble mest en transportetappe. Rosenborg greide aldri å reise seg, mens Berisha vartet opp med to skudd i tverrligger. Et godt hodestøt fra innbytter og debutant Rasmus Wiedesheim-Paul var det nærmeste RBK kom redusering.

- Det er en fullt fortjent Viking-seier. De kan demme opp for oss og ligge og kontre. Det er en ønskesituasjon for dem, og vi klarer ikke å ta tak i kampen, sånn som vi burde ha gjort, konstaterte Hareide.

Heldigvis spilte Molde bare 2-2 hjemme mot Kristiansund. Dermed er det bare to poeng opp til 2. plass. Bodø/Glimt sikret i praksis sitt aller første seriemesterskap med 7-0 over Aalesund siden at de dermed leder med 18 poeng og 27 flere plussmål med seks kamper igjen.

PS! Samuel Adegbenro var lårskadet.

Kampfakta

Viking3-0Rosenborg
Veton Berisha str. 9
Yann-Erik de Lanlay 20
Viljar Vevatne 42

Søndag 8. november 2020 18:00
Eliteserien, SR-Bank arena
600 tilskuere og vist på Eurosport Pluss 1

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Erlend Reitan, Tore Reginiussen, Holmar Eyjolfsson, Pa Konate - Kristoffer Zachariassen, Markus Henriksen, Per Ciljan Skjelbred - Carlo Holse (Edvard Tagseth 82), Dino Islamoivc, Emil Ceide (Rasmus Wiedesheim-Paul 62)

Gult kort RBK: Dino Islamovic

Ubenyttet reserve: Julian Faye Lund, Vegar Eggen Hedenstad, Even Hovland, Warren Kamanzi og Gjermund Åsen


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Viking - Rosenborg 3-0» i forumet! Diskutér «Viking - Rosenborg 3-0» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb