English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Det blir artig!
Skrevet av Thomas Myren, 7. november 2020, 12:19

Åge Hareide gleder seg til å møte gamleklubben Viking og ikke minst Bjarne Berntsen.

V


- Vi har jobbet sammen, så det blir artig! Vi har også spilt sammen på landslaget og er fra samme generasjon, påpeker Hareide overfor rbkweb.no.

De to var forsvarskolleger for 40 år siden - deriblant i den legendariske seieren over England. De ledet henholdsvis herre- og damelandslaget i samme periode - før Hareide i 2010 havnet i Viking, der Berntsen er en klubblegende.

Duoen er dessuten blant ytterst få som har vært spiller, trener og administrerende direktør i én og samme klubb på toppnivå.

- Ja, det stemmer. Viking er en fin klubb, så det blir koselig å komme dit, smiler Hareide, som sjøl hadde de tre nevnte rollene i Molde i løpet av forrige årtusen.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Hva tenker du om kampen?

- Viking er vanligvis sterke hjemme. Det er et lag som tar mesteparten av poengene sine i Stavanger. Det er et kunstgresslag, og kunstgress er ikke akkurat det som jeg liker best. Men jeg får ikke gjort så mye med det.

- Vi må bare lære oss å håndtere det og spille litt annerledes enn vi vanligvis gjør - og som vi ønsker å gjøre. Men vi skal egentlig mestre alle underlag og all type fotball, så vi må bare gjøre det. Viking spiller vanligvis 4-3-3 og er et spillende lag, så jeg tror det vil passe oss godt.

- Forrige bortekamp i Sarpsborg ble ganske grei.

- Det ble jo greit, sjøl om de presset oss på slutten. Det er en god laginnsats som gjør det.

- Vi ligger vanligvis lavere enn vi gjør på Lerkendal og satser på å være solide bakover og ikke bli tatt på overganger i mot. Det kan lett bli feilpasninger på det underlaget der. Når vi ikke er ekstremt godt vante med det, så merker man at det er en annen type fotball.

Rosenborg mangler Anders Konradsen og Pål-André Helland, som begge skadet leggen mot Start. Per Ciljan Skjelbred og Carlo Holse er muligens uansett førstevalgene i de to posisjonene og naturlige erstattere i morgen.

Avspark i Stavanger er klokka 18. Eurosport Pluss 1 sender kampen.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Det blir artig!» i forumet! Diskutér «- Det blir artig!» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb