English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Avgjør snart formatet på cupen
Skrevet av Thomas Myren, 10. oktober 2020, 17:48

Innen noen uker bestemmer fotballforbundet hvordan norgesmesterskapet skal gjennomføres neste sesong.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- En ønsker å videreutvikle turneringen. En har i flere år diskutert alternativer for ytterligere å øke interessen. For 2021 må en i tillegg vurdere særskilt hva en gjør med det faktum at vinner av NM får en plass i kvalifisering til europacup, forteller NFF-konkurransedirektør Nils Fisketjønn til rbkweb.no.

Etter avlysninga av cupen i år er det nemlig fortsatt ikke bestemt hvordan den siste tredje og siste norske plassen i kvalifiseringa til nye Europa Conference League skal fordeles.

Et radikalt forslag er å spille hele cupen fra mars til mai, og at dermed norgesmesteren i 2021 får delta. Det er naturligvis også mulig å fortsette som før. I år skulle finalen egentlig ha blitt spilt 25. oktober med fire serierunder etterpå.

- En ser på ulike alternativer og tidsplaner for gjennomføring samt på antall lag som skal delta. Det er flere varianter, deriblant å spille mer på høst og vinter, forteller Fisketjønn.

Det er ventet at styret allerede i månedsskiftet bestemmer formatet på norgesmesterskapet framover. Et arbeidsutvalg med representanter fra NFF, interessegruppene og kretsene kommer snart med sin innstilling, som ikke nødvendigvis blir offentliggjort før styrebehandlinga.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Avgjør snart formatet på cupen» i forumet! Diskutér «Avgjør snart formatet på cupen» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb