English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Vi trenger enda en bærende bjelke
Skrevet av Thomas Myren, 30. september 2020, 16:41

Markus Henriksen blir viktig for Rosenborg allerede i den avgjørende kvalifiseringskampen mot PSV Eindhoven.

VS.


- Han kommer med internasjonal erfaring, som er veldig nyttig for oss. Han kommer også med fysikk, høyde og klokskap. Det tar vi i mot med takknemlighet, for laget trenger det. Vi trenger enda en som kan være en bærende bjelke i mannskapet både nå og videre framover, slår Åge Hareide fast.

Henriksen har trent med nygamle lagkamerater i tre dager etter at gratisovergangen fra Hull ble presentert på søndag. Etter all sannsynlighet blir han erstatter for Anders Konradsen, som ble utvist mot Alanyaspor etter å ha scoret seiersmålet.

Dino Islamovic er derimot tilgjengelig igjen etter karantene for seks gule kort i serien. Også Holmar Eyjolfsson, Per Ciljan Skjelbred og Samuel Adegbenro er forventet tilbake etter å ha blitt hvilt mot Aalesund.

RBK må greie seg uten spissreserve fordi Torgeir Børven har reist til Tyrkia for å fullføre overgangen til Ankaragücü. Det blir arbeidet med å hente ny spiss innen overgangsvinduet stenger på mandag.

- Men det må være den riktige. Vi kan ikke gå og handle hva som helst, påpeker Hareide.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Mens Rosenborg var knepne favoritter mot Alanyaspor i forrige runde på grunn av hjemmebane og erfaring fra europacup, er bortelaget i førersetet i siste hinder før gruppespillet.

1-4 på Lerkendal i fjor og 36. mot 110. plass på klubbrankinga er objektive fakta som underbygger påstanden.

- Tradisjonelt sett er PSV et av de bedre lagene i Nederland. De har også gjort det veldig godt i europeisk sammenheng. Klubben har en tradisjon for å bringe fram nye, unge spillere hele tida. Det har de gjort nå òg: De har skiftet ut mye av laget sitt, konstaterer Hareide.

- Det er et lag som må leve under stort press om å prestere, fordi PSV Eindhoven skal være med og kjempe om mesterskap i Nederland. De har en del unge, lovende spillere, men laget er litt blandet. De har også noen mer erfarne sånn som høyrebacken (Denzel) Dumfries, som spiller på det nederlandske landslaget.

- Fotball er erfaringsbasert, og vi må kikke på hva de gjør av feil. Når spillerne er unge, gjør de som regel feil. Det er et lag som er veldig godt når de får plass og tid til å spille, men også et lag som kan straffes av ungdommelig pågangsmot.

- Vi får være smarte og lure i tillegg til å være sterke i våre faser av spillet. Vi må være sterke defensivt, på overganger og på dødball.

- Vi kommer til å være veldig kompakte og tighte innledningsvis. Presset er helt klart på PSV, som har forventning om å komme seg ut i Europa. Det har vi òg, men vi får gjøre det på vår måte.

For første gang siden før returkampen mot Celtic i 2018 med Rini Coolen som trener valgte Rosenborg å stenge treninga inne på stadion i formiddag.

- Det er helt vanlig. Det har ikke noe med manglende åpenhet eller folkelighet å gjøre. Vi er like folkelige og åpne uansett, hevder Hareide.

- Hovedgevinsten er at ingenting lekker ut til PSV. Jeg som PSV-trener ville ha søkt på alle nettsteder for å finne ut hva RBK gjorde dagen før kamp. Det kommer jeg til å gjøre sjøl. Hvis jeg finner noe, kan det være at jeg finner noe av interesse.

- Også får vi ro. Vi er glade for at vi har interesse rundt gjerdet på Skoglunden. Det er veldig flott, og det har alltid vært sånn i Rosenborg. Men noen ganger vil vi være for oss sjøl. At fotografer tar bilder og at folk stiller seg opp, er helt OK, men jeg etterlyser enda mer konsentrasjon fra spillerne mine i forhold til forberedelsene til kamp.

Avspark på Lerkendal er klokka 19. Adresseavisen og VG sender kampen.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Vi trenger enda en bærende bjelke» i forumet! Diskutér «- Vi trenger enda en bærende bjelke» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb