English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Både ferdigheter og tilfeldigheter avgjør
Skrevet av Thomas Myren, 29. september 2020, 07:48

Rosenborg ser fram til å utfordre PSV Eindhoven i kampen om europaliga.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Philips Sport Vereniging


Stiftet: 1913
Hjemby: Eindhoven, Nederland
Hjemmebane: Philips Stadion
Meritter: 23 serie-, 9 cup-, 1 serievinnercup- og 1 UEFA-cupmesterskap
Forrige sesong: 4. plass i avbrutt serie
psv.nl
Statistikk i e-cup
- Det er bare én kamp, og det er både ferdigheter og tilfeldigheter som avgjør. PSV er et godt lag og sannsynligvis en enda tøffere nøtt enn det vi møtte sist. Men nå har vi i hvert fall muligheten igjen, innleder André Hansen overfor rbkweb.no.

- Jeg håper at virkelig at vi kan komme oss til gruppespill i Europa. Det hadde gjort høsten veldig mye artigere. Jeg har vært veldig godt vant de årene jeg har vært i Rosenborg.

- Det gikk ikke så bra mot PSV på Lerkendal i fjor.

- Nei, et var en veldig spesiell kamp. Det var nesten 0-3 før vi hadde startet. De startet med å skyte fra 20 meter med en voldsom deflection, og så fikk de ny goal rett etterpå. Jeg syns ikke det var en 1-4-kamp, sånn som det ble til slutt.

- Vi hadde 1-1 borte, og spillemessig var det ikke så stor forskjell hjemme heller. Så det er muligheter. Det bygger bra selvtillit at vi løste kampen mot Alanyaspor sånn som vi gjorde.

- Den nevnte bortekampen i desember var sånn sett bevis på at dere kan spille jevnt med dem.

- De var for så vidt allerede ute, men de hadde jo et press på seg. Jeg vet at (Mark) van Bommel var veldig presset på den tida, så jeg tror ikke de møtte opp for å tape kampen, som avsluttet gruppespillet.

- Hva lærte dere i forrige runde mot Alanyaspor?

- Det er en gjennomført solid kamp. Selv om det er en kvalikkamp, syns jeg at motstanderen gjør som mange lag gjør på Lerkendal i gruppespill: De kommer hit for å få det ene målet og gå videre. Jeg kjenner igjen tilnærminga, som på en måte er litt ekkel: For vi vet at disse lagene ofte har kvalitet til å få det ene målet og så stenge igjen sjappa - vanligvis for å få tre poeng.

- Men jeg syns vi beholder roen. I 1. omgang spiller vi kontrollert og varierer godt mellom å bruke ballen og være kyniske og slå langt. Det er en relativt sjansefattig kamp. Det blir litt spesielt når vi både tar ledelsen og får rødt kort, og må spille med ti mann de siste 25 minuttene. Også i den perioden viser vi ro og erfaring; at vi har vært ute i den type kamper før.

- Det største trykket døde egentlig ut etter utvisninga.

- Ja, jeg syns vi løser ting bra. For å snakke fotballfag, så vi er vi tighte i midten. De må slå innleggene sine fra sida, og det løser stopperne og laget godt i den fasen. Hvis du ser tilbake på i fjor, da vi var ti mann mot Vålerenga og Molde - uten sammenligning forøvrig, så er det ikke bare for motstanderne å spasere seg til mål. Det blir ofte trangere.

- Det er samtidig vanskelig å si om de er i kampform. De har akkurat kommet i gang med ligaen. Men jeg syns vi gjennomfører en veldig solid kvalikkamp. Det kan selvfølgelig bikke begge veier, men jeg syns vi opptrer voksent og resolutt fra start til slutt.

- Hadde det litt å si at dere har erfaring, mens Alanyaspor ikke hadde spilt europacup før?

- Jeg vil tro det. Vi var både litt uheldige og udyktige i de tre første kampene til Åge, da vi kom under. Det er sjeldent god butikk når vi skal vinne fotballkamper. Det som kjennetegnet laget i alle tre kampene forut, var at det var veldig god ro i laget sjøl om vi kom under. Den roen så du igjen: Sjøl om vi får en mann utvist, så er det ikke noe stress. Det er en veldig viktig og god egenskap i hjemlig liga og ikke minst i tøffe og tette kamper som denne.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Både ferdigheter og tilfeldigheter avgjør» i forumet! Diskutér «- Både ferdigheter og tilfeldigheter avgjør» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb