English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Hareide kjøper tidligere elev
Skrevet av Thomas Myren, 7. september 2020, 18:04

Åge Hareide har bestemt seg for ny venstreback: Pa Konate ser ut til å bli hans første kjøp som ny Rosenborg-trener.

Pa Momodou Konate
Født: 25.04.94
Fødested: Malmö, Sverige
Nasjonalitet: Guinea
Høyde/vekt: 178 cm / 72 kg
Posisjon: forsvar
Klubb: Jönköpings Södra
Tidl. klubber: Malmö, Öster, SPAL, Cincinnati og Sundsvall
Kamper/mål 2021: 9/1
Statistikk
Ifølge Expressen er RBK og Jönköpings Södra enige om det som trolig er en svært billig overgang siden at forsvarsspilleren bare har korttidskontrakt ut året med 1. divisjonsklubben.

Det tredje og siste overgangsvinduet for sesongen åpner i morgen, og svensk-guineaneren kan rekke å bli spilleklar til bortekampen mot Strømsgodset på søndag.

Dermed ser jakten på erstatter til Birger Meling og Anders Trondsen ut til å være over for RBK. Vegar Eggen Hedenstad har vikariert i posisjonen i de fire siste kampene etter at et bud på Jonathan Augustinsson i Djurgården i juli ikke førte fram.

Konate slo gjennom i Malmö høsten 2014 med Hareide som trener. Etter å vunnet U21-EM, deltatt i OL i Rio og spilt tre A-landskamper for Sverige valgte han i fjor å skifte landslag til Guinea, der faren kommer fra.

Han ble solgt til italienske SPAL sommeren 2017, men kom aldri på banen i Serie A og måtte nøye seg med to cupkamper for Ferrara-klubben før han ett år senere ble leid ut til Cincinnati. Heller ikke oppholdet i USA ble all verden med bare tre kamper fra start.

I fjor var backen tilbake i Sverige. Han skrev ettårskontrakt med Sundsvall og spilte fast. Etter nedrykket ønsket han ikke å bli værende, men koronavirusutbruddet gjorde det vanskelig å finne ny klubb utover våren.

Etter å ha trent i lengre tid med Trelleborg, valgte han i juli i stedet å skrive kontrakt med konkurrenten Jönköpings Södra i 1. divisjon.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Hareide kjøper tidligere elev» i forumet! Diskutér «- Hareide kjøper tidligere elev» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb