English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kan miste hjemmefordelen ved avansement
Skrevet av Thomas Myren, 1. september 2020, 20:05

Men Rosenborg har ikke gitt opp håpet om å få møte Alanyaspor på Lerkendal.Stiftet: 1948
Hjemby: Alanya, Tyrkia
Hjemmebane: Bahcesehir Okulları Stadyumu
Meritter: ingen
Forrige sesong: 5. plass
alanyaspor.org.tr
3. runde i euroasligakvalifiseringa ble trukket i ettermiddag. Vinneren av Ventspils - RBK får i utgangspunktet hjemmekamp mot Alanyaspor torsdag 24. september.

Problemet er at reisende fra Tyrkia blir pålagt innreisekarantene i ti dager for å hindre smitte av koronaviruset.

Også Breidablik skulle egentlig i karantene på grunn av mye smittespredning på Island, men de benyttet seg av et unntak for arbeidsreiser. Men muligheten gjelder bare reisende fra land i EØS og Schengen-området.

I et nytt vedlegg til turneringsreglene krever UEFA at hjemmelaget arrangerer kampen på nøytral bane i et annet land dersom bortelaget blir pålagt innreiserestriksjoner som de norske. Det er tilrettelagt for å bruke baner i Hellas, Kypros, Ungarn og Polen, men Rosenborg kan velge et annet land der begge lag kan reise til uten å få karantene ved innreise eller hjemkomst.

Imidlertid får rbkweb.no opplyst at Rosenborg har håp om at det kan bli gjort unntak fra smittevernforskrifta for bortelag utenfra EØS i europacupene. At landslaget er i samme situasjon om én måned kan være en brekkstang overfor myndighetene: Serbia vil nemlig heller ikke kunne reise til Oslo uten å gå i karantene i forbindelse med EM-omspillskampen. Det er allerede gjort unntak for Norge - Østerrike på fredag.

Alanyaspor er forresten debutanter i europacupsammenheng. Laget fra feriebyen ble ikke bedre enn nummer fem forrige sesong, men de fikk delta i kvalifiseringa forbi Trabzonspor med Anders Trondsen og Alexander Sørloth på laget er utestengt fra europacupene.

PS! Ifølge UEFA blir kampstart i Ventspils torsdag 17. september allerede klokka 15.15 lokal tid, det vil si klokka 14.15 norsk tid.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kan miste hjemmefordelen ved avansement» i forumet! Diskutér «Kan miste hjemmefordelen ved avansement» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb