English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Vi er mer uforutsigbare
Skrevet av Thomas Myren, 10. juli 2020, 00:00

På det fjerde skal det skje: Mot Strømsgodset skal Rosenborg endelig ta den første hjemmeseieren for året.

VS.


- Vi spiller mer Rosenborg-fotball: Vi blir i større grad oppfordret til å spille sentralt på banen. Det gjør at vi blir mer uforutsigbare når vi får gjennombruddet, forklarer Pål-André Helland til rbkweb.no.

- Jeg merker sjøl som kantspiller at jeg oftere får ballen i farlig område. Og jeg får den med ansiktet mot mål, som en følge av at vi får fri indreløperne våre i mellomrom. Det er en avgjørende faktor for å lykkes med 4-3-3.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Formasjonstreninga på torsdag tydet imidlertid på at Helland og Emil Ceide blir vraket: Carlo Holse, Dino Islamovic og Torgeir Børven ble nemlig drillet på topp. Trioen imponerte da 1-0 ble til 3-0 den siste halvtimen mot Stabæk.

- Hvor langt er du unna toppnivået ditt?

- Jeg er ganske nærme. I hvert fall sånn som vi spiller nå, at jeg blir satt opp i gunstige situasjoner, så skal det bli veldig bra etter hvert. For det passer meg bra. Fysisk er jeg i veldig bra form, mener Helland.

- Det gjelder likevel å spille seg i form for din del?

- Det er det for alle. Jeg fikk ikke spilt treningskampene før seriestart, og det er synd. Så jeg startet serien litt som om jeg var i første treningskamp. Men det går greit, dess bedre laget funker.

- Jeg er best når jeg får ballen med ansiktet mot mål. Da er jeg avhengig av at indreløperne får ballen sentralt på banen før de spiller den ut til meg. For da åpner hele banen seg, og jeg får brukt styrkene mine.

Det gjenstår fortsatt å se om André Hansen blir kampklar etter å ha gitt seg under oppvarminga på Nadderud med lysketrøbbel. Under treninga på torsdag byttet han og Julian Faye Lund på å vokte målet for den antatte startoppstillinga.

Erlend Reitan er på vei tilbake fra lårskade, men høyrebacken blir trolig bare reserve på lørdag. Per Ciljan Skjeldbred (legg), Anders Konradsen (legg) og Samuel Adegbenor (ankel) er fortsatt på skadelista.

- Hvis vi er tilnærmet på toppnivået vårt, slår vi Strømsgodset, lover Helland.

- Hvor langt unna er dere?

- Det som vi gjorde mot Stabæk holder, men vi har enda mer innabords. Etter trenerbyttet har vi spilt to bortekamper og én hjemmekamp. Vi hadde en "så där" 1. omgang i Bergen og en "så där" 2. omgang mot Vålerenga. Ellers har det vært greit.

Avspark på Lerkendal er klokka 20.30. TVNorge sender kampen.

Mulig Rosenborg-lag:
André Hansen/Julian Faye Lund

Vegar Hedenstad - Tore Reginiussen - Gustav Valsvik - Anders Trondsen

Kristoffer Zachariassen - Marius Lundemo - Gjermund Åsen

Carlo Holse - Dino Islamovic - Torgeir Børven


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Vi er mer uforutsigbare» i forumet! Diskutér «- Vi er mer uforutsigbare» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb