English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Usikker europaligakvalifisering
Skrevet av Thomas Myren, 12. mai 2020, 07:35

Rosenborg har fått beskjed om at kvalifiseringa er utsatt.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Det blir ingen kvalik i juli, som er det normale. Jeg tipper at det også gjerne blir vanskelig med august, men det blir ren gjetning, uttaler Eirik Horneland til rbkweb.no.

Som bronsevinnere i serien står fire runder i veien for den fjerde europaligadeltakelsen på rad. Kvalifiseringa skulle egentlig ha begynt 9. juli.

Ifølge The Times er gruppespillet i mesterligaen utsatt til 20. oktober på grunn av utbruddet av koronaviruset. Det er nærliggende å tro at europaligaen dermed begynner to dager senere.

Det er mer usikkerhet rundt kvalifiseringene i begge turneringene. Det kan være aktuelt å spille enkle oppgjør i hver runde i stedet for både hjemme og borte - eventuelt på nøytral bane.

Et alternativ i mesterligaen skal være at seriemesterne i de tolv beste nasjonene uten direkteplass bare spiller én runde om de seks ledige plassene i gruppespillet. Norge er på 23. plass, og Molde vil i så fall få delta så lenge at mesterligavinneren i inneværende sesong allerede er kvalifisert fra hjemlig serie.

Ei nødløsning i begge turneringene vil være å avlyse begge kvalifiseringene og heller gi direkteplasser basert på nasjonsrankinga. Overfor RTE avviser imidlertid UEFA at dette er lagt fram som alternativ.

Det er ventet at UEFA kommer med en offentlig plan i et større møte med de nasjonale forbundene 27. mai.

- For oss er det fokus på å få oppstart her hjemme og være dyktige til å få trent godt. Samtidig må vi være dyktige på smittevernreglene. Vi må klare å holde oss i aktivitet, slår Horneland fast.

Lørdag klokka 18 blir oppsettet for de første seriekampene trukket.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Usikker europaligakvalifisering» i forumet! Diskutér «Usikker europaligakvalifisering» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb