English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Søder er flink til å skape rom til resten
Skrevet av Thomas Myren, 27. mars 2019, 23:15

Alt tyder på at Rosenborg innleder serien med Alexander Søderlund som midtspiss.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Når Søder spiller, er han veldig flink til å skape rom til resten, skryter Pål André Helland til rbkweb.no.

Nicklas Bendtner er ennå ikke i kampform etter bare å ha spilt én treningskamp etter han var ferdig med fotlenkesoninga for én måned siden.

Det betyr at Søderlund, som i forrige uke ble friskmeldt etter lyskestrekk, etter all sannsynlighet får starte på topp mot Bodø/Glimt på søndag.

- Jeg merker at jeg får veldig mye rom fordi Søder okkuperer og tar på seg veldig mye. Det er alltid et alternativ at du kan løfte ballen på ham, slik at han kan ta den ned, forklarer Hellend.

Mike Jensen har i vinter spilt i framskutt posisjon, men i generalprøven mot Norrköping fikk Gjermund Åsen prøve seg der. Det gjenstår å se hvem som spiller hvor på midtbanen på søndag.

- Det er noen nye tanker. Vi er litt likt 4-4-2 - spesielt når vi presser. Det gjelder å få koblet på Mike, som ligger som en tier og tilbaketrukken spiss, litt oftere - i hvert fall når vi vinner ballen. Der har vi ikke vært gode nok ennå. Vi er ikke flinke nok til å variere, innrømmer Helland.

- Hva vil dere gjøre bedre i år enn i fjor?

- Vi vil være litt mer direkte og framoverrettet. Vi må få med oss publikum i mye større grad. Det må ikke bli kontrollert og at vi "spiller av" kampene. Da får vi heller dytte ballen litt lengre, miste den høyere opp og stå etter.

- At vi står og triller ballen bak og til keeper, vil ikke trenerne ha noe av. Du skulle nesten tro at det er de som regisserte baklengsmålene mot Brann og Molde, slik at de fikk satt to streker under ønskene sine! Jeg tror det blir slutt på de pasningene der.

- Du regner med å sprudle mer sjøl når treningsmengdene nå blir mindre?

- Ja, det er flere som føler på det. Tore kjenner på det samme. Vi har nesten gått rundt og vært depressive fordi du føler deg så dårlig. Du får ikke til det som faller deg naturlig. Forhåpentligvis blir det veldig mye bedre etter hvert.

- Du begynner å glede deg til seriestart?

- Ja, jeg gjør det. Jeg er så lei av treningskampene. Kunstgress er svineri!


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «-  Søder er flink til å skape rom til resten» i forumet! Diskutér «- Søder er flink til å skape rom til resten» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb