English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Avduking av Eggen-statue utsatt igjen
Skrevet av Thomas Myren, 14. februar 2019, 19:38

Statuen av Nils Arne Eggen blir avduket 16. juni.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Egentlig skulle bronseutgaven av trenerlegenden bli vist fram for første gang før hjemmekampen mot Mjøndalen 19. mai. Nå er det bestemt at avdukinga i stedet skal skje før hjemmemøtet med Vålerenga fire uker senere.

Errol Fyrileiv har oppdraget med å skulptere Eggen. Kunstneren og klubben hadde plan om avduking i fjor, men av praktiske årsaker valgte man å utsette til våren. Nå ønsker Fyrileiv altså noe mer tid på å få mimikken best mulig.

Allerede i 2014 bestemte Rosenborg seg for å hedre Eggen med egen statue samt å døpe området mellom stadion og Klæbuveien om til Nils Arne Eggens plass, som også nå er et offentlig stedsnavn.

Hovedpersonen er sjøl i opptrening etter først å ha måttet amputere høyrefoten i november og deretter venstrefoten forrige torsdag på grunn av betennelser.

- Planen er at jeg skal klare meg selv fortsatt i mange år. Jeg har mange interesser, jeg koser meg med livet, ser mulighetene - ikke problemene, som det selvsagt er mange nok av. I første rekke nå handler det om å klare å komme seg på do på egen hånd. Men beina er gjort klare nå, uten smerter, til videre utvikling, kommenterer Eggen til VG.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Avduking av Eggen-statue utsatt igjen» i forumet! Diskutér «Avduking av Eggen-statue utsatt igjen» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb