English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Stort sett er Rosenborg-livet som keeper litt ensomt
Skrevet av Thomas Myren, 24. desember 2018, 16:30

André Hansen håper på langt mindre oppmerksomhet neste sesong.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Årets spiller på RBKweb

2018: André Hansen
2017: André Hansen
2016: Mike Jensen
2015: Ole Selnæs
2014: Mike Jensen
2013: Mike Jensen
2012: Borek Dockal
2011: Jonas Svensson
2010: Anthony Annan
2009: Anthony Annan
2008: Kris Stadsgaard
2007: Per Ciljan Skjelbred
- Det har vært litt mer å gjøre. Jeg har vist at jeg kan håndtere det; at man klarer å være der når det blir mer å gjøre - ikke bare i enkeltkamper, men også over tid, konstaterer Hansen overfor rbkweb.no.

Den solide sisteskansen fikk hele 95 prosent av stemmene fra RBKweb-leserne i kåringa av årets spiller. Birger Meling var nærmest, men svært langt unna med to prosent.

Med to strafferedninger i bragdkampen mot Shkendija sikret Hansen nærmest på egen hånd europgaligagruppespill og 80 millioner kroner i inntekter. I tillegg skal han ha mye av æren for suksessen i hjemlige turneringer.

- Stort sett er Rosenborg-livet som keeper litt ensomt, og det kan være vanskelig fokusmessig. Du skal plutselig dra fram redninger når du har stått arbeidsledig i lange tider. Det har jeg lært meg, og det trives jeg godt med. Jeg har tro og håp om at det blir sånn igjen fra neste år av, smiler Oslo-karen.

- Har du blitt en bedre keeper i løpet av året?

- Jeg syns utviklinga har vært fin helt siden jeg kom til klubben. Jeg ønsker selvfølgelig å fortsette i det sporet. Det er fortsatt ting man må jobbe med. Det er det som gir motivasjon til å drive med dette.

- Hva må du jobbe med?

- Jeg føler egentlig at jeg skal jobbe mest mulig med helheten. Kanskje én av mine største styrker er at jeg er ganske "allround". Jeg ønsker selvfølgelig å spisse noen ferdigheter, men det går egentlig litt mer generelt på helheten. Jeg skal etter hvert snakke med Jørn (Jamtfall) og se på hva vi ønsker å sette fokus på neste år.

- Vi trener på en helhet hele året, men det er noe vi prioriterer ekstra. Det gjelder å framheve det man kanskje syns er svakere sider, men man må også se på de sterkere sidene. Det er litt som Nils Arne Eggen sa: Man må være god på det som man er god på.

- Hvordan har det vært å vinne mange kåringer som årets spiller i høst?

- Det er hyggelig å få en anerkjennelse for den jobben som man har gjort, men det er ikke sånn som opptar meg veldig. Jeg syns at jeg viser at sjøl om jeg har fått en pris, så klarer jeg å holde fokus på det som jeg skal gjøre. Det syns jeg er viktig. For det er litt lett å bli revet med - særlig hvis man er litt yngre.

- Jeg setter pris på både juryer og spillere som har stemt meg fram til ulike priser i år. Det er hyggelig å ta med seg. Ikke minst den dagen når man legger, er det fint å se tilbake på at noen syns man gjorde en god jobb.

- Men det er langt viktigere det som man står igjen med som lag. For vi driver med lagidrett. Så å stå med seriegull, cupgull og supermestergull - og ikke minst gruppespill i Europa - er viktigere.

- Det er tøffere og tøffere å komme seg inn i gruppespill, så man prøver å nyte det. Plutselig går vi et eller to år uten. Målet er å komme seg inn, men man må klare å nyte begivenhetene når man først er der, slår André Hansen fast.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Stort sett er Rosenborg-livet som keeper litt ensomt» i forumet! Diskutér «- Stort sett er Rosenborg-livet som keeper litt ensomt» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb