English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Vi spiller for åpne fotballkamper
Skrevet av Thomas Myren, 29. august 2018, 06:57

André Hansen etterlyser bedre kontroll på begivenhetenes gang når Rosenborg skal sikre europaligagruppespill på bortebane mot Shkendija.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Jeg syns ikke at vi spilte vår beste kamp hjemme, men vi vant 3-1. Hvis vi kan komme opp med en enda bedre prestasjon, skal vi klare å straffe dem. For defensivt vakler de også, slår Hansen fast overfor rbkweb.no.

- Det blir en tøff, ny test. Jeg håper at vi skal ha kontroll på kampen - mer enn det vi hadde i 2. omgang i hjemmekampen og mot Strømsgodset.

- Jeg var skuffet over at vi mistet kontrollen i andreomgangen her hjemme. Men når man ser på det i etterkant, så var det 0-0 før fire omganger med fotball. Etter to omganger er vi foran med to mål. Jeg hadde tatt det uansett hva som hadde skjedd i de to omgangene. Så det er et godt utgangspunkt. Men vi vet at med et mål til dem, så blir det hektisk.

- Det ble hektisk også mot Strømsgodset.

- Publikum fikk valuta for pengene! Vi fikk jo tre poeng til slutt òg. Det var en merkelig kamp. Vi skapte ekstremt mye målsjanser, og vi kunne ha scoret mange flere mål enn de fire. Så scorer Godset tre, og da blir det tett og jevnt.

- Som keeper er du ikke så fornøyd med det?

- Offensivt kollektivt er vi bra. Defensivt kollektivt er det ikke godt nok. Vi slipper til altfor mye. Ikke i form av sjanser, men vi gir Godset altfor mye muligheter til å skape sjanser - særlig i kontringsfasen. Det er ikke godt nok. Det er flere ganger det er på nippet til at Strømsgodset skaper mange flere sjanser enn det de gjør.

- Det er unødvendig å gjøre det så spennende når vi var såpass mye bedre i 1. omgang. Vi slurver strukturmessig på det første målet i mot: Det glipper mellom leddene, og det skal det ikke gjøre. Da blir det kamp.

- Mange tror at vi har sikret det på 3-1, men så detter vi ned. De kontrer igjen, og Tokmac (Nguen) scorer. Med 4-2 kan vi være komfortable, men så blir det 4-3. Det blir sånn som det blir på slutten, men vi klarte å ri det unna.

- Det er kort sagt forbedringspotensial på torsdag?

- Ja, vi spiller for åpne fotballkamper. Det gjør vi i 2. omgang mot Shkendija også. Jeg skjønner at det er spennende og artig å følge med på, men til syvende og sist handler det om å vinne i lengden. Det gjør man ikke med å spille så åpne fotballkamper som det vi gjør.

- Det har vært mye kritikk mot at vi ikke har skapt nok målsjanser og scoret nok mål, så det er et skritt i riktig retning. Men vi må gjøre det gradvis, slik at vi får med oss det defensive også.

- Det er først og fremst kollektivt at vi ikke forsvarer oss godt nok. Det blir vanskelig hvis de tre til fire som står igjen bak skal møte tre til fire motspillere hver gang. Da blir det én mot én over hele banen, og det klarer man ikke å håndtere i lengden.

- Det har vært mange skifter på midtbanen i de siste kampene. Har det hatt innvirkning?

- Selvfølgelig kan det ha litt å si. Jeg syns at de som kommer inn gjør en kjempejobb, men det handler litt om konstellasjonen og hvordan man ligger i balanse. Det kan være noe der.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Vi spiller for åpne fotballkamper» i forumet! Diskutér «- Vi spiller for åpne fotballkamper» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb