English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Ble hysterisk begeistret
Skrevet av Thomas Myren, 26. april 2018, 07:18

Stig Inge Bjørnebye og Kåre Ingebrigtsen avgjorde den hittil eneste finalen mellom Rosenborg og Lillestrøm.Tittelkampen i norgesmesterskapet i 1992 ble veldig dramatisk. Tre minutter på overtid sørget Bjørnebye for 3-2-seier med god hjelp fra Ingebrigtsen:

- Mens Kåre gjorde klar ballen ute på cornermerket, listet jeg meg fram på venstresiden uten at noen så meg. Jeg fikk tårer i øynene da jeg så at ballen trillet fra Kåre mot meg. Og det er ikke ljug! smilte venstrebacken, som fra hjørnet av 16-meteren skjøt via foten til Arne Erlandsen og forbi Frode Grodås.

- Jeg traff ikke helt rent, men det spiller ingen rolle! Folk må ha forståelse for at jeg ble hysterisk begeistret. Jeg kunne stått på gresset og jublet hele kvelden! Ikke engang seier mot England på Wembley kunne målt seg!

Bjørnebye og Ingebrigtsen hadde to uker tidligere begge spilt hele kampen i VM-kvalifiseringa da Norge imponerte med 1-1 på bortebane.


Faksimile: VG 26.10.92

Nå var derimot cupfinalen i fokus. Etter å ha fått kongepokalen fra kronprins Haakon og deltatt på bankett i regi av fotballforbundet, ventet et antiklimaks:

På grunn av radarproblemer på Fornebu ble hjemreisen tre timer forsinket. Først halv ett på natta begynte festmiddagen på Hotel Grand Olav i den nybygde Olavshallen.

- Endelig kan vi feire! jublet Kåre Ingebrigtsen og fulgte opp:

- Jeg har aldri vært så glad som etter denne seieren! Dette er større enn noe annet jeg har vært med på. Forventningene har vært så voldsomt store i år. Vi vant serien, men folk var ikke fornøyde fordi vi ikke vant med mange nok poeng.

- Det var like før jeg gråt da dommeren blåste av. Jeg har aldri vært med på noe som har betydd så mye for Rosenborg og oss spillerne.

Historien var likevel bare så vidt i gang for Bjørnebye og Ingebrigtsen, som umiddelbart reiste til England på prøvespill for henholdsvis Liverpool og Manchester City.

I kveld møtes Rosenborg og Lillestrøm igjen i en avgjørende kamp. Mange reserver slipper til i mesterfinalen. Likevel bør det være håp om borteseier: LSK har nemlig vist skral form i serien med bare én seier på seks kamper - mot bunnlaget Start.

Dessuten har RBK fem strake seiere på Åråsen med til dels store sifre. Forrige tap kom for ti år siden.

Avspark er klokka 18.30. Max sender kampen.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Ble hysterisk begeistret» i forumet! Diskutér «- Ble hysterisk begeistret» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb