English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2018
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- En suksessfaktor
Skrevet av Thomas Myren, 7. mars 2018, 07:42

Rosenborg innleder sesongen med to nye førstevalg i sentrallinja.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Riktignok spilte både Jacob Rasmussen og Anders Trondsen en del i midtforsvaret og på sentral midtbane i fjor høst, men det er først nå at arvtakerne til Jørgen Skjelvik og Anders Konradsen har spilt i posisjonene over tid.

André Hansen liker det han ser foran seg på banen:

- Det er alltid spennende med noe nytt. Så handler det om å komme opp på nivået fra i fjor - og selvfølgelig bli bedre, smiler keeperen til rbkweb.no.

- Den bakre fireren - femmeren om man tar med den sentrale - var en suksessfaktor i fjor: Vi var samspilte og spilte stort sett alle kampene.

- Så du utvikling hos Rasmussen som midtstopper utover fjoråret?

- Ja, det syns jeg. Jeg husker sjøl fra da jeg begynte å spille på toppnivå, at man må få et visst antall kamper på rad. Å få en kamp her og der nytter ikke. Jeg syns han tok mer og mer ansvar etter hvert.

- Han har alltid vist at han har et bra fotballhode og en bra venstrefot. Men det handler også om å forsvare målet; det er en todeling. Han kom seg veldig bra på høsten i fjor, da han fikk en del kamper på rad.

- Også Besim har sett ut som en bra tilvekst, men han er selvfølgelig et ubeskrevet blad. Dessuten har vi Marius, som i hvert fall skal være et backup-alternativ og bli stopper på sikt.

- Trondsen føler sjøl at det begynner å løsne sentralt på midtbanen.

- Nå har han fått vist fram at han har en bra venstrefot. Han begynner å få truet de farlige rommene med pasninger. Det har sett lovende ut.

- Han er samtidig viktig som ryddehjelp på midtbanen?

- Selvfølgelig. Særlig når vi kommer inn mot sommeren og Europa, så kreves det mer defensivt. I fjor vår sleit vi med relasjonene offensivt, og tanken med treningskampene har vært å få spilt oss sammen og jobbet mot lag som gjør det vanskelig for oss. Når vi får mer motstand defensivt, handler det om å sette det sammen til en bra helhet. Vi begynner å se konturene av hvordan vi kommer til å se ut mot Sarpsborg.

- Hvordan blir det endelig å komme i gang med tellende kamper?

- Det blir deilig å komme i gang. Vi ser fram til seriestart. Det blir godt!

- Men det har gått forholdsvis kjapt i år med kort oppkjøring. Det har ikke vært den lange pausen egentlig. Du følte mer på det i fjor, da det var i april. Da begynner du å bli lei i slutten av februar. Nå vet vi at vi snart er i gang. Så i år har det vært forholdsvis greit å motivere seg til oppkjøringa.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- En suksessfaktor» i forumet! Diskutér «- En suksessfaktor» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2018 RBKweb