English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2018
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Tor Røste Fossen er død
Skrevet av Thomas Myren, 9. august 2017, 07:14

Den tidligere Rosenborg-keeperen og -treneren ble 77 år gammel.

Tor Røste Fossen ble født 19. juni 1940 og døde mandag, 7. august.

Han vokste opp på Kolbu og Vågå. Etter å ha spilt for Vågå og Vito på Eidsvoll på aldersbestemt nivå, la han opp og spilte ikke fotball på fire år før han ble medlem i Rosenborg i 1962 etter å ha flyttet til Trondheim for å studere.

Fossen tok over for Sverre Fornes som førstevalg i mål i 65. Han fikk med seg den første gullalderen med seriemesterskap i både 67 og 69. Påfølgende sesong tok Geir Karlsen over som førstekeeper.

I 1970-71 var Tor Røste Fossen mer eller mindre spillende assistenttrener til George Curtis og senere Nils Arne Eggen. Reservekeeperen noterte seg sin siste og 122. RBK-kamp som innbytter i cupfinalen mot Fredrikstad i 71, da unge Øystein Wormdal måtte vike unna for så å ende opp med en lang RBK-karriere uten mesterskap.

Etter på papiret å ha vært sidestilt med Eggen som trener i 1972, var Fossen sjef alene i 1973-74. Etter sølv i både serie og cup den første sesongen på egen hånd, ble det en svært skuffende 8. plass i 74.

Allerede fra 1972 var Tor Røste Fossen dessuten juniorlandslagstrener. Han fortsatte i denne rollen samtidig som han trente Start i 75-77.

I hele ti år fra 78 til 87 var han norsk A-landslagssjef, der høydepunktene var seier over Vest-Tyskland i kvalifiseringa til Moskva-OL, som Norge valgte å boikotte, samt triumfen mot England i 81.

Fossen trente senere Frigg, Faaberg og Strømsgodset, som han i 1991 var med på å lede til en overraskende seier over Rosenborg i cupfinalen. Han var så i mange år daglig leder i Frigg.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Tor Røste Fossen er død» i forumet! Diskutér «Tor Røste Fossen er død» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2018 RBKweb