English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2018
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Viktigste for oss er å finne stabiliteten
Skrevet av Thomas Myren, 1. juli 2017, 13:49

I fjor rykket Rosenborg fra konkurrentene i juli. Kan det samme skje i år?


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Får vi fem-seks seire på rad, så vi vet at da er det ingen som kommer til å følge oss. Det er så jevnt i ligaen. Problemet har vært at vi har vært litt ujevne sjøl, så vi har ikke fått den luka som vi har hatt tidligere år på sommeren, innleder André Hansen til rbkweb.no.

- Men så var det vel så vidt jeg husker, ikke altfor stor luke i fjor heller. Det var egentlig ganske tett fram mot sommeren i fjor.

- Det var i juli dere rykket fra.

- Det er riktig. Nå skal Brann og Odd ut i kvalik, og det blir spennende å se hvordan det påvirker dem. Det handler rett og slett for oss om å finne stabiliteten. Da er det få lag som skal klare å hanskes med oss.

- Det er mange lag som har et høyt toppnivå og som kan bryne seg på oss på gode dager, men det viktigste for oss er å finne stabiliteten og få jevnlige trepoengere. Da skal det være gode muligheter for å gjenskape sommeren og høsten vi hadde i fjor.

- Dere tar med dere 3-0 over Sogndal til Kristiansund.

- I garderoben anerkjenner vi prestasjonen mot Sogndal. Det var et godt stykke arbeid. Sogndal har gjort det surt for mange i det siste. De har slått Molde borte, spilt 0-0 mot Odd og tapte med ett mål på slutten mot Brann. Så det er ikke noen kasteball. Spesielt når de kommer ut i 5-4-1, så vet vi at det i hvert fall blir vanskelig.

- Hva gjorde dere bra mot Sogndal?

- Det jeg var mest fornøyd med i vår prestasjon mot Sogndal var tålmodigheten som vi hadde i spillet vårt. Vi var tålmodige fra minutt én til minutt 90. Det var ikke framprovosering av spill. Selvfølgelig vil vi spille framover, men du kan ikke bare træ pasningene gjennom. Du må ha bevegelse og bryte motstanderen ned.

- Det har vi til dels vært for dårlige til mot mange av motstanderne på Lerkendal. Det har blitt for stressa spillestil. Vi har presset fram spillet og fått brudd i mot. Da blir det kontringer og "Hawaii-fotball". Så har vi ikke kontroll lenger.

- Det viktigste av alt: Du klarer ikke å skape gjennombrudd. Fordi det er ikke mulighet til å ta gjennombruddet når du ikke får behandlet ballen. Så jeg syns tålmodighet er nøkkelordet for kampen som var på søndag.

- Føler du at motstanderne også i noen bortekamper har vært for forsiktige?

- Nei, ikke så mye. Sarpsborg ville styre sjøl, og i Haugesund var det trykk som bare det. I hvert fall ikke i år har det vært så mye til stede. Normalt er det sånn på bortebane at de er litt forsiktige, men hjemmelagene har nok vært litt mer offensive på sin egen hjemmebane når vi har møt dem i år enn tidligere.

- Men for eksempel i Haugesund greide dere ikke å utnytte det?

- Det vi har jobbet med i de årene jeg har vært i Rosenborg, har vært å bryte ned lag. Særlig på Lerkendal vet vi at i ni av ti kamper, så er det utfordringa. Men også ofte borte har vi måttet mørne motstanderen.

- Når vi endelig får muligheten og møter lag som går litt høyere og skaper bakrom - og det er muligheter for å spille, så har vi ikke vært gode nok til å ta mulighetene som vi får.

- Det kan henge litt sammen med det som skjer på hjemmebane, at det er litt for mye stress i spillet: Du klarer ikke å se de løsningene som egentlig er der.

- Da kommer igjen de bruddene som vi har slitt med. Du får for mange ballbrudd og for mange kontringer i mot. Da blir det en veldig oppstykket kamp, og det er vanskelig å få styring på det. Så det henger sammen litt både hjemme og borte.

- Det som var deilig nå (mot Sogndal), var at det var bra i 90 minutter - ikke bare 30, 40 eller én time.

- Dere var også solide bakover.

- Det var det for så vidt i starten av sesongen òg, sjøl om det offensive bare var glimtvis på plass. I de siste kampene har det at vi har prøvd å få det til offensivt, gått litt på bekostning av det defensive. Det handler selvsagt om å få satt det sammen til en helhet. Det var en veldig solid gjennomføring nå.

- Du hadde ikke sjøl holdt nullen siden mot Aalesund i april.

- Vi har stort sett fått én baklengs i de siste kampene. Vi vet at når vi holder nullen, har vi stor sjanse til å vinne fotballkamper. Så enkelt er det.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Viktigste for oss er å finne stabiliteten» i forumet! Diskutér «- Viktigste for oss er å finne stabiliteten» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2018 RBKweb