English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2018
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Veldig riktig nivå
Skrevet av Thomas Karlsen og Thomas Myren, 9. juni 2017, 07:34

RBK2 er i ferd med å tilpasse seg nye 3. divisjon.- Med dagens tilnærming er dette det veldig riktige nivået, innleder RBK2-trener Roger Naustan.

- Ble nivået i 2. divisjon for høyt?

- All den tid vi spiller nesten uten A-spillere er det i utgangspunktet litt for høyt nivå. Det skal et veldig, veldig godt juniorlag til for å beherske den gamle 2. divisjon.

- Nivået vi er på nå derimot, mener vi at et litt mer voksent og mer erfarent juniorlag enn det vi har spilt med i de siste kampene, bør håndtere.

- Føler du at 3. divisjon er merkbart hardere nå enn for to år siden, da RBK2 sist var der?

- Det er det ingen tvil om. Jeg hadde også Rosenborg 3 i gamle 3. divisjon i mange år, og nivået kan ikke sammenlignes. Det er bare topplagene igjen fra divisjonen den gang. Hvis vi skal sammenligne med et nivå fra gammelt av, vil jeg si at dette minner mest om gamle 2. divisjon som vi hadde for 15-16 år siden, da det var åtte avdelinger på landsbasis.

- Selvfølgelig kunne det vært interessant å se hvordan en miks av unge A-spillere og noen få juniorer ville ha gjort det på nivået over - slik som Vålerenga og Odd, men med dagens tilnærming er det ikke noen tvil om at dette er det riktige nivået. All den tid vi spiller med et rent juniorlag og kanskje til og med et ungt juniorlag.

- Er det mentalt enklere å spille 3. divisjon enn 2. divisjon, hvor man blir overkjørt i større grad?

- Ikke tvil. Vi har vært borti sesonger og enkeltkamper der du merker at du blir altfor lett og for liten. Det er veldig tærende på moralen, spesielt hvis det skjer flere ganger på rad. Det er riktigere å spille på et nivå der du er med og fighter om poengene, spiller jevne og tighte kamper - og aller helst fører dem, mener han.

Reservelaget innledet med to seiere og to uavgjort på de fire første kampene. Så ble det tre strake tap før 1-1 mot Sverresborg 2. pinsedag. Det tilsier i øyeblikket 8. plass på tabellen - bare poenget over nedrykk.

- Vi har et veldig ferskt lag. Vi ønsker å dominere og prege kamper mer enn vi gjør akkurat nå, men vi må ikke glemme snittalderen på laget, kommenterer Naustan.

- I utgangspunktet spiller vi uten A-spillerne. Det kommer noen innimellom, men utgangspunktet er at vi skal greie oss på egen hånd. Det har blitt litt ekstra tøft nå som noen av de eldste juniorene er skadet. Men du ser at når de andre får kamper, så vokser de kamp for kamp.

- Kunne du tenkt deg flere A-spillere?

- Det er tosidig. Nå er det elleve mann som får spille hver gang, men det har noen gunstige bieffekter at man får "mesterlærerer" på laget - som allerede er på nivået som de andre guttene sikter mot. Det er sunt, og i det lyset kunne man ha tenkt seg at det kom noen innimellom.

- Dere har ikke vunnet en eneste bortekamp i år.

- Det tror jeg ikke er tilfeldig. Bortekampene er tøffere. Vi er et lag som primært har ferdigheter som vår styrke, og det er alltid litt vanskeligere å få i gang balltempoet på bortebane. Det blir gjerne mer fysisk. Hvis vi ikke klarer å spille over motstanderen og i stedet får dødballtrykket i mot oss, er det litt krevende for et veldig ungt lag.

- Det blir viktig å holde seg i 3. divisjon?

- Ja, vi må holde oss på dette nivået, vi kan ikke spille noe lavere enn dette. Men vi stresser ikke noe med dette. Vi skal holde bra kontroll.

- Vi får heller se det positive i at vi får sluppet til mange unge gutter, som forhåpentligvis klarer å bruke dette som en god utvikingsarena, sånn at vi får enkeltspillere som blomstrer og tar steg inn mot A-laget.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Veldig riktig nivå» i forumet! Diskutér «- Veldig riktig nivå» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2018 RBKweb