English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2018
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Vi kan tillate oss å slippe oss mer løs
Skrevet av Thomas Myren, 30. april 2017, 14:41

Mike Jensen tror alt ligger til rette for at Rosenborg-spillet skal flyte bedre i Sarpsborg.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Jeg tror det kan bli en fin kamp for oss. Det er et godt tidspunkt for oss å møte et lag der vi i større deler av kampen slipper å spille mot etablert forsvar. Det er et godt tidspunkt å få i gang vår kontringsfase. Vi har ikke vært så gode til å bruke det; vi har heller ikke hatt så mange kontringsmuligheter, konstaterer lagkapteinen overfor rbkweb.no.

- Vårt kontringsspill er tross alt en av våre riktig store styrker, men vi har ikke fått det i gang. Jeg tror det kan bli gode muligheter.

- Kunstgress kan også gi oss litt god følelse. Vi slipper at 50 prosent av ballberøringene går feil vei. Vi kan få litt humør igjen med fine touch. Vi får se om vi kan til litt detaljer på banen. Vi må få litt entusiasme og gnist i det offensive spillet.

- Du er ganske sikker på at Sarpsborg vil prøve seg framover og gi dere litt rom?

- Det vil jeg tro, det håper jeg. Det er viktig at man stoler på sitt eget konsept, og jeg syns Sarpsborg har vært veldig flinke over noen år nå. De har hatt kontinuitet og vært veldig tro mot sin måte å spille fotball på.

- De har ikke gått for høyt ut: "Nå skal vi i topp tre." De har hatt en veldig klar målsetting om topp seks, tror jeg. De har kunnet bygge opp laget og vært tro mot sitt spillkonsept. Det ser man produktet av nå: De har blitt flinke og har gode relasjoner.

- Så jeg håper at de tør å holde fast i det og ikke endrer bare fordi Rosenborg kommer på besøk.

- Hvor langt unna syns du dere at har vært å komme opp på et høyere nivå hittil i år?

- Når det har gått så fast som det har gjort for oss mot Aalesund og til dels i Viking-kampen, er det noen ganger veldig, veldig små detaljer som vi skal ha rettet på: Det har litt med relasjoner og forståelse å gjøre. Tegnene må være litt bedre. Så jeg tror ikke det er så langt igjen.

- Men jeg tror at vi kan si at vi kan tillate oss å spille med litt høyere risiko. Nå har vi holdt "nullen"; det er fortsatt ingen spillere på andre lag som har scoret mot oss. Så vi kan tillate oss å slippe oss litt mer løs i det offensive og ikke bare spille på fot.

- Det er lov å komme med litt driblinger og finter, bare det er tempo i tingene du gjør. Det skal løse seg, tror jeg.

- Håpet er at mai skal bli en fin måned?

- Jeg håper det. Forhåpentligvis blir det litt bedre vær, slik at det kan komme gress på banene. Også skal vi komme i gang.

- Det blir også en viktig måned?

- Jo, det er klart. Men det er fortsatt tidlig i sesongen. Jeg tror ikke det er så viktig å kikke på det poengmessige og få poeng mot de og de lagene. Vi må ikke se på tabellen.

- Det viktigste for vår del er å få styr på vårt eget spill mot etablert forsvar. Det er den nøkkelen vi skal finne de neste ukene. Begynner vi å spille riktig godt offensivt på den siste tredjedelen av banen med den defensive basen som vi har nå, så får vi et riktig, riktig sterkt lag!


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Vi kan tillate oss å slippe oss mer løs» i forumet! Diskutér «- Vi kan tillate oss å slippe oss mer løs» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2018 RBKweb