English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2018
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Får ikke penger fra Dockal-salg
Skrevet av Thomas Myren, 25. februar 2017, 20:41

Rosenborg har ikke krav på noen av de 75 millioner kronene som Sparta Praha fikk for å selge Borek Dockal til Kina.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

I dag ble den tsjekkiske landslagsspilleren solgt til Henan Jianye for hele 8,5 millioner euro, det vil si 75 millioner kroner.

Normalt sikrer Rosenborg seg en andel av netto videresalg, men det skjedde ikke da Dockal ble solgt til Sparta Praha i august 2013, bekrefter daværende sportslig leder Erik Hoftun overfor rbkweb.no.

Årsaken var at tsjekkerne var villige til å betale mer der og da om RBK sa fra seg sin andel ved videresalg. Typisk kan en slik andel være 10-15 prosent fratrukket opprinnelig salgssum. Rosenborg gikk med underskudd og trengte penger. Sett i ettertid er det et godt eksempel på at det er dyrt å være fattig.

Det er ukjent hvor mye Rosenborg faktisk fikk betalt for Borek Dockal, men trolig var ikke beløpet særlig imponerende. Totalt solgte klubben spillere for 16 millioner kroner i 2013, der salget av Tarik Elyounoussi til Hoffenheim utgjorde mesteparten.

Dockal var svært misfornøyd etter å ha blitt vraket av Per Joar Hansen, og var trolig helt uinteressert i å forlenge kontrakten som var ut 2014. Dermed forsvant han ut bakdøra uten å ha fått ordentlig mulighet til å følge opp knallsesongen 2012, da han nærmest på egen hånd sikret europaliga og scoret hele 23 mål.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Får ikke penger fra Dockal-salg» i forumet! Diskutér «Får ikke penger fra Dockal-salg» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2018 RBKweb