English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2018
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Meling debuterer mot København
Skrevet av Thomas Myren, 10. februar 2017, 07:38

Birger Meling blir eneste Rosenborg-debutant i treningskampen i Danmark.

VS.


- Birger er aktuell på lørdag. Han trener og har gjort unna det han foreløpig skal gjøre i Oslo. Så han er klar til å reise, bekrefter Kåre Ingebrigtsen overfor rbkweb.no.

Vegar Eggen Hedenstad drar derimot tilbake til Hamburg i dag for å forberede flytting. Overgangen til Lukas Spalvis er ennå ikke sluttført.

Pål André Helland har slitt med høyrekneet siden før cupfinalen i november, men nærmer seg kampklar.

- Pål trener for fullt, slår Ingebrigtsen fast.

- Så han er aktuell på lørdag?

- Ja.

Helland blir nok i så fall bare innbytter. Mushaga Bakenga kan derimot være aktuell for å starte i angrep. Et annet relevant spørsmål er hvem som blir makker til Tore Reginiussen i midtforsvaret. Jørgen Skjelvik ble foretrukket framfor Jacob Rasmussen mot Salzburg på søndag.

- Det var ikke noe taktisk valg. Vi har fire gode midtstoppere, og alle skal få litt spilletid. Det er rart om ikke Jacob får spille litt i København - han er jo fra Danmark, blunker treneren, som syns kampen i Østerrike var nyttig:

- Vi kom derfra med god læring og ikke minst god forståelse om at vi er fullt på høyde med disse lagene når vi kommer til juni-juli.

- Hva lærte dere?

- Vi lærte at tempoet er annerledes. Det er tøffere fysisk, og det spilles med større kvalitet og større intensitet. Vi brukte ti-tolv minutter før vi fikk tak på det.

- Vi fikk såpass tak på det, at vi hadde bra kontroll resten av førsteomgangen. Så ble vi flinkere til å spille sjøl i andreomgangen, og klarte å utfordre Salzburg langt bedre enn i førsteomgangen.

- Jeg tror nok det er viktig at vi får spilt på dette nivået. For det blir for seint om det går 15-20 minutter i kvaliken før vi får satt i gang.

- Igjen ble dere straffet for personlige feil.

- Jada, og det vet vi. Den feilen som vi gjorde der, er jeg ikke redd for at kommer igjen i kvalik. Men det er en god påminnelse for oss om at vi ikke skal gjøre feil, for da blir vi straffet.

- Kan det bli en lignende kamp på lørdag?

- Nei, de spiller helt annen fotball. København er langt mer direkte og har mer fysisk fotball enn Salzburg. Det blir en annen type kamp. Men det blir fantastisk læring for oss med så forskjellige motstandere.

Avspark i Parken er klokka 13. viasport.no sender kampen.

Mulig Rosenborg-lag:
André Hansen

Erlend Reitan - Tore Reginiussen - Jacob Rasmussen - Birger Meling

Mike Jensen - Anders Konradsen - Fredrik Midtsjø

Milan Jevtovic - Matthias Vilhjalmsson - Elba Rashani


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Meling debuterer mot København» i forumet! Diskutér «Meling debuterer mot København» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2018 RBKweb