English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2018
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Jeg vil heller være årets lagspiller
Skrevet av Thomas Myren, 11. desember 2016, 14:14

For tredje gang har RBKweb-leserne kåret Mike Jensen til årets Rosenborg-spiller.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Årets spiller på RBKweb

2016: Mike Jensen
2015: Ole Selnæs
2014: Mike Jensen
2013: Mike Jensen
2012: Borek Dockal
2011: Jonas Svensson
2010: Anthony Annan
2009: Anthony Annan
2008: Kris Stadsgaard
2007: Per Ciljan Skjelbred
- Jeg blir selvfølgelig glad og stolt. Men jeg vil aldri stille meg foran noen andre og si at «det var jeg som gjorde det». Jeg vil heller være årets lagspiller, det burde det ha vært en pris for! syns Jensen.

Det er tiende gang at leserne bestemmer. Ingen spiller hadde tidligere fått utmerkelsen mer enn to ganger. Rosenborg-kapteinen fikk hele 62 prosent av stemmene. André Hansen var nærmest med 30 prosent.

Jensen bidro med åtte mål på 28 seriekamper - deriblant to avgjørende fulltreffere da den første av to pokaler ble sikret i Molde. Det var nok likevel lederegenskapene ute på banen som gjorde han ble årets spiller også hos Norges Fotballforbund og VG.

- Hva syns du om din egen sesong?

- Den har vært god. Den har vært rimelig jevn, om man ser over det hele. Jeg er lei meg for den lille formduppen for hele laget, men også for meg personlig, i sommer, da vi spilte kvalifisering i Europa. Det er den lille minusen, påpeker Jensen.

- Det vil alltid gå litt opp og ned i løpet av en sesong. Det er ikke bare stigning støtt. Men det er klart at timingen kunne ha vært bedre. I fjor spilte vi riktig godt i den perioden vi skulle kvalifisere oss.

- Vi får håpe at både timingen og kvaliteten blir litt bedre til neste år. Så får vi se om vi kan komme oss ut igjen.

- Hadde den lange EM-pausen negativ innvirkning på formen i sommer?

- Det er utrolig vanskelig å si. Jeg er sikker på at trenerteamet vil analysere det. Men jeg føler at vi manglet en smule for Champions League. Jeg tror det er lagt en god plan for hvordan vi skal øve oss på å møte lag på dette nivået.

- Hvordan oppsummerer du sesongen for laget?

- Jeg er tilfreds med det vi har gjort. Jeg er stolt over laget mitt og måten vi gjør det på. Vi setter utrolig store krav til hverandre hver dag. Vi har mange spillere som vil vinne på hver trening. Vi slakter hverandre og diskuterer. Til sist står vi her som vinnere og kan feire. Det er en ubeskrivelig deilig følelse.

- Hvorfor er lagånden så god?

- Jeg syns vi har fått samlet en riktig god tropp, som har en perfekt balanse. Det er samhold, men samtidig presser vi hverandre. Det er godt humør blant spillerne og trenerne. Alt passer perfekt sammen med at vi også har kvaliteter som fotballspillere.

- Hvordan var det å være tilbake på landslaget mot Tsjekkia i november?

- Det var "vildt fedt" - en fet opplevelse! Det er selvfølgelig en klapp på skuldra. Det er deilig å være med. Jeg kom inn og spilte med noen gamle kompiser, som jeg hadde spilt med gjennom hele ungdomstiden. Det er alltid stort å spille for sitt land - og spille kamper på dette nivået.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Jeg vil heller være årets lagspiller» i forumet! Diskutér «- Jeg vil heller være årets lagspiller» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2018 RBKweb