English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2018
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Slutter å studere reisebelastninga i NM
Skrevet av Thomas Myren, 8. desember 2016, 22:10

Ordninga med manuell fordeling av hjemmebane i 4. runde og kvartfinalene i cupen er endelig fjernet.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

I dag vedtok NFF-styret nemlig at første lag trukket i hver kamp får hjemmebane. I semifinalene har dette vært tilfelle også tidligere.

- Det er en god endring hvor vi eliminerer den diskusjonen der det kan skje noen skjønnsmessige vurderinger ut ifra forbundets administrasjons eget godtfinnende. Nå blir det trekning av hvem som får hjemmebane. Det er fair, slår fotballpresident Terje Svendsen fast overfor NTB.

Dermed er et av de største stridsemnene i norsk fotball historie. Den tidligere ordninga tilsa at laget med flest bortekamper hittil i norgesmesterskapet skulle få hjemmebane i oppgjørene i 4. runde og kvartfinalene. Ved likhet vurderte NFF reisebelastninga i bortekampene.

- Jeg opplevde ingen sterk kritikk i år, men det har av og til vært episoder hvor det er blitt en diskusjon ut ifra om det skjønnet som er blitt gjort fra forbundets side har vært tilstrekkelig når det gjelder reisebelastning og den type ting, innrømmer Svendsen.

En av de lengste føljetongene skjedde sommeren 2004, da NFF valgte å spille kvartfinalen på Åråsen trass i at Rosenborg hadde hatt flere bortekamper. Årsaken var at Strindheim - Rosenborg på Lerkendal plutselig ble ansett som hjemmekamp.

1.-3. runde vil fortsatt bli satt opp. Rosenborg og de andre eliteserielagene spiller de to første kampene på bortebane.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Slutter å studere reisebelastninga i NM» i forumet! Diskutér «Slutter å studere reisebelastninga i NM» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2018 RBKweb