English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2018
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Vi prøver å skape «konstruktiv uro»
Skrevet av Thomas Myren, 30. november 2016, 18:41

Rosenborg ser på hvordan støtteapparatet rundt spillerne kan bli bedre.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto
- Det fins en del områder i en profesjonell fotballklubbdrift der andre nasjoner og klubber med mer ressurser er bedre enn oss, erkjenner Stig Inge Bjørnebye overfor rbkweb.no.

- Vi har sagt at vi skal bli best på det som er gratis, så vi må være nøye på prioriteringene våre når vi skal investere i andre ting. Vi investerer selvfølgelig i spillere, men vi investerer også i treningsfasiliteter og kompetanse rundt laget. Men det er bunn i kassa vår fortsatt, påpeker den sportslige lederen.

Mye tyder likevel på at Rosenborg velger å ansatte en ny assistenttrener med fokus på videoanalyse. Tom Mangersnes, som har utgående kontrakt med Bodø/Glimt, var i den forbindelse på jobbintervju for tre uker siden.

Spørsmålet er hva mer RBK ønsker å gjøre.

- Vi diskuterer og tar noen fighter med hverandre. Vi legger en strategi framover, kommenterer Bjørnebye.

- Det er gode diskusjoner. Vi er litt nysgjerrige på andre miljøer; vi har snakket med Vebjørn Rodal. Vi prøver å skape det som jeg kaller «konstruktiv uro». Vi må passe på at det ikke blir komfortabelt. Det skjer ingen utvikling i komfortsonen.

- Hva skal til for at Rosenborg skal lykkes i Europa neste år?

- Vi må erkjenne at nivået vårt i Europa i dag ikke er godt nok. Vi må ta konsekvensen av det i hverdagen. Vi må se på strukturen vår i klubben: I hvor mye større grad kan man individualisere treningsopplegget - den fysiske biten? Hvor mye mer kan man hente ut i fotballspesifikk fysikk?

- Vi ser at vi er ålreit strukturerte offensivt og defensivt i forhold til de motstanderne vi møter i Europa, men vi ryker på noen andre parametre: Én-mot-én-situasjoner offensivt og defensivt må vi bli bedre på.

- Paradokset er at vi ikke blir utfordret nevneverdig på det i Norge. Vi ser at vi tar oss råd til å gjøre noen feil i Tippeligaen som vi ikke blir straffet for, men som vi blir ubønnhørlig straffet for hver gang i Europa. Det går på disiplin og det å forstå referansene ute i Europa.

- For å komme til Champions League må du også håndtere å ligge lavt i perioder av kampene. Det er også noe som vi mangler en øvingsarena på i Norge: Vi ligger stort sett og styrer det som skjer.

- Vi oppsøker annen type motstand i vinter enn det vi har gjort tidligere for å hente ut flest mulig referanser og skaffe oss erfaring fra høyest mulig nivå, avslutter Stig Inge Bjørnebye.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Vi prøver å skape «konstruktiv uro»» i forumet! Diskutér «- Vi prøver å skape «konstruktiv uro»» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2018 RBKweb