Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Kommentar: RBKweb fyller 15 år
Skrevet av Thomas Myren, 12. januar 2014, 21:07

I dag er det 15 år siden RBKweb ble lansert.


NYFØDT: Slik så RBKweb ut 12. januar 1999.

Dette kunne ha blitt et langt festskrift. Det blir det ikke.

Jeg vil si at oppsummeringa ved tiårsjubileet fortsatt står fjellstøtt når det gjelder perioden 1999-2009. RBKweb ble startet som en hyllest til Rosenborg, og er fortsatt min måte å dyrke fotballinteressen min på.

Tidsbruken varierer, men jeg skal ærlig innrømme at det i fjor var godt med mange flere kamper klokka 18 etter stadig flere seine søndagskamper i årene forut. Sjøl om jeg syns det både er artig, spennende og lærerikt å spørre trener og spillere ut om kampene, er det jo alltid kjekt å gjøre seg ferdig med skriveriene i anstendig tid på kveldene.

God hjelp fra Åsmund gjennom mange år og fra Marius og fotograf Thomas de siste årene gjør heldigvis arbeidet etter kamper mer håndterlig.

Kampene er det viktigste i løpet av ei vanlig RBKweb-uke. Analyser av resultatene er allerede nevnt. I likhet med alle andre supportere er jeg dessuten i forkant spent på laguttakene. Mer eller mindre gode spådommer hører med, sjøl om både Perry og Wiggen gjør sitt for å holde på hemmelighetene.

Håpet er at forsida skal være levende også resten av uka. Metoden er ofte å spare noen saker fra helga, og håpe at "hermetikken" fortsatt føles som ferskvare for leserne noen dager senere.

Om det likevel er dødt på forsida, syder forhåpentligvis forumet av livlige diskusjoner. Det store gjennombruddet kom i juni 2005, da sjokktap for den gang bittelille Hønefoss ødela for ny cupfinale, mens nederlag for Brann og Vålerengen i praksis stanset rekka på 13 seriemesterskap. Den ultimate gullalderen var over, og supporterne ville diskutere seg fram til årsakene - som vanlig i til dels krasse ordelag.

Samtidig ble det stadig mer egenproduserte nyheter på RBKweb på den tida. Innholdet i artiklene mine er i gjennomsyret av hva jeg personlig er interessert i. Kort sagt gidder jeg ikke slå stort om nye fylleskandaler og privatlivet til spillerne, men velger kanskje heller å presisere alkoholregelverket. Det fins også andre aspekter rundt klubben som jeg ikke skriver særlig mye om. Manglende interesse er hovedårsaken, men det er også nyttig å spare tid og krefter til det som jeg heller vil skrive om.

Mulig er nettopp dette litt av suksessoppskrifta, om RBKweb skal kunne kalles en suksess: Arbeidet de første 15 årene har vært lystbetont, og så lenge det er det, er det bare å kjøre på videre!


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kommentar: RBKweb fyller 15 år» i forumet! Diskutér «Kommentar: RBKweb fyller 15 år» i forumet!