Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Sparta Praha kjøper Dockal
Skrevet av Thomas Myren, 8. august 2013, 17:51

Borek Dockal er straks klar for å returnere til hovedstaden i Tsjekkia.


Foto: Thomas Myren

- Sparta Praha møtte agenten til Dockal (06.08.13)

- Jeg kan ikke si noe mer om hva som skjer, annet enn at jeg er enig med klubben selv, og at det kan skje i løpet av de nærmeste dagene. Men ingenting er sikkert; nå er det opp til klubbene, sier Dockal til Adresseavisen.

Rosenborg og Sparta Praha skal imidlertid være bare detaljer unna å bli enige om en ukjent overgangssum. Sjøl om avklaringa skulle drøye, blir Dockal trolig ikke med til Drammen på søndag. Dermed ser han ut til å stanse på 80 kamper og 29 mål.

Kantspilleren ble kjøpt fra Slovan Liberec for 5,5 millioner kroner for nøyaktig to år siden, men det var i den turistvennlige hovedstaden at karrieren begynte. Ikke i Sparta, derimot i rivalen Slavia.

Ved ankomst Lerkendal fikk Borek Dockal umiddelbart fast plass på laget. Hele 23 mål i fjor bidro til utmerkelsen Årets spiller og ikke minst landslagsdebut.

Per Joar Hansen har gitt ham langt mindre tillit enn Jan Jönsson, og bare latt ham starte sju av 18 seriekamper. Det var derfor usannsynlig at Dockal ville ha forlenget kontrakten, som går ut om halvannet år. For å få igjen mest mulig av investeringa, må RBK derfor selge - nå eller i vinter.

Vrakinga av Dockal er i og for seg bevis på god dekning i angrepet, og det blir nok ikke kjøpt noen erstatter innen det norske overgangsvinduet stenger søndag kveld.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Sparta Praha kjøper Dockal » i forumet! Diskutér «Sparta Praha kjøper Dockal » i forumet!