Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Rosenborg - Sarpsborg 4-2
Skrevet av Thomas Myren, 16. mai 2013, 21:25

2-0 var igjen en farlig ledelse for Rosenborg, som heldigvis skjerpet seg.


Foto: Thomas Karlsen

- Skal drepe Molde fullstendig
- Jeg driter meg loddrett ut
- Jeg har aldri tatt frispark før
Perry står over toget
Bilder fra Rosenborg - Sarpsborg


- Grunnen til at det blir sånn i dag, er ene og alene mitt ansvar. Det blir vanskelig å unngå det for de utpå der, når jeg gjør det jeg gjør, sa Alexander Lund Hansen.

Slik som Tromsø og Hønefoss reduserte Sarpsborg like etter pause: Rosenborg forventet frispark da Stefan Strandberg ble stemplet, men i stedet fyrte Magnus Sylling Olsen av et skudd fra 30 meter, som Rosenborg-keeperen rotet i mål.

- Den stusser og så får jeg den i panna. Litt uheldig, men det er jo dårlig. Frisparket går i keeperhjørnet. Slike baller bruker jeg å ta, men i dag gjorde jeg ikke det. Jeg har en dårlig dag og da blir det sånn, sa "Lunna".

Det nevnte frisparket kom etter 65 minutter og var signert Gudmundur Thorarinsson. Plutselig så det vanskelig ut for Rosenborg.

Sarpsborg hadde innledningsvis to ganger blitt reddet på streken av utespillere: En corner ble nesten beinet i eget mål, mens Nicki Bille hælsparket videre et innlegg.

Men så scoret dansken sine to aller første hjemmemål på bare ett minutt: Mikkel Diskerud snappet ei klarering, og serverte Bille på elleve meter.

- Vi snakket om før kampen at deres målmann er veldig stor, så han er ikke så god nede ved føttene. Så jeg skjøt lavt, og den gikk inn, smilte Rosenborg-spissen.

- Nummer to var en god ball fra Dorsin. Jeg fikk tatt den godt ned med brystet og dunket den inn. Det var en riktig god scoring, syns jeg.

Mellom målene til Sarpsborg i 2. omgang hadde Diskerud skutt himmelhøyt over åpent mål på retur fra keeper, men RBK sleit ellers.

- Jeg syns vi blir litt stresset når vi får et mål i mot, og slutter med grunnspillet. Det blir igjen tilbake til gamle løsninger: I stedet for å vinkle inn, blir det for mye strake pasninger. Balltempoet blir for dårlig - det er for mye føring i perioder, forklarte Per Joar Hansen.

Mange trodde Tarik Elyounoussi ga Rosenborg ny ledelse etter 81 minutter, da han fikk med seg ballen over keeper Duwayne Kerr, men kippen gikk like utenfor.

Noen strakser senere skrudde landslagsvingen derimot et frispark i fin bue over muren og inn ved den samme stolperota. Lettelsen var enorm!

- Jeg har aldri tatt et frispark før, jeg har aldri fått lov, smilte målscoreren, som utnyttet at Tobias Mikkelsen ikke var like ivrig etter å ha misbrukt tidligere dødballer.

Elyounoussi var plutselig veldig aktiv, og driblet seg forbi fire mann før han ble dyttet over ende av Christian Brink. Nicki Bille rettet opp straffebommen i Haugesund, og kunne feire sitt første hat-trick som seniorspiller etter skudd via venstre stolpe.

- Det var fantastisk. Jeg hadde kun scoret på utebane, men der du helst vil score, er jo her på Lerkendal sammen med fansen. Jeg håper det kommer mange flere! smilte han.

PS! For første gang siden 2002 var det under 20 000 tilskuere på 16. mai.

Kampfakta

ROSENBORG4-2Sarpsborg
Nicki Bille 33, 34, 88
Tarik Elyounoussi 84
Magnus Sylling Olsen 52
Gudmundur Thorarinsson 65

Torsdag 16. mai 2013 19:00
Tippeliga, Lerkendal stadion
19 015 tilskuere

Rosenborg [4-3-3]
Alexander Lund Hansen - Cristian Gamboa, Tore Reginiussen, Stefan Strandberg, Mikael Dorsin - Mike Jensen, Mikkel Diskerud (John Chibuike 70), Ole Selnæs (Jonas Svensson 63) - Tobias Mikkelsen (Borek Dockal 89), Nicki Bille, Tarik Elyounoussi

Gult kort RBK: Tobias Mikkelsen

Ubenyttet reserve: Daniel Örlund, Brede Moe, Per Verner Rønning og Daniel Berntsen


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Sarpsborg 4-2» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Sarpsborg 4-2» i forumet!